hesabın var mı? giriş yap

  • doctor strange in the multiverse of madness filminin ilk teaser'ı yayınlandı. filmin isminden de anlaşılacağı üzere multiverse konseptine bu film ile tamamen giriyoruz. ıron man ile başlayan ve spider-man: far from home ile biten kısım the ınfinity saga olarak adlandırılıyor. phase 4 ile birlikte yepyeni bir hikaye konseptine geçtik. çoklu evrenleri ilk kez loki ile tanıdık. spider-man: no way home ise mcu'ya multiverse öğelerini getirdi. doctor strange in the multiverse of madness ile de biz bu sefer multiverse'e gideceğiz.

    fragman ilk doctor strange filminden hatırlayacağımız kırık kol saati ile açılıyor. strange orada çatlaklar içindeki yansımasını görüyor. aslında filmin konseptini ilk kareden görmüş oluyoruz böylece. hemen ardından doctor strange'i yıkılan bir new york da görüyoruz. burasının paralel evrenlerden biri olduğunu tahmin etmek hiç zor değil. bu filmde çok sayıda paralel evren göreceğimize eminim. bu sahnedeki de bunlardan yalnızca biri.

    sular altında kalmış bir yere giriyor doctor strange. bu yapı ya yıkılan new york evreninin ya da bambaşka bir evrenin sanctum sanctorum'u. daha sonra hızlıca sahnelerle karşılaşıyoruz. büyü yapmaya hazırlanan wanda, christine palmer'ın düğünü, sırtından gördüğümüz america chavez, wong ve america chavez'in yıldız şekilli portalıyla karşılaşan bir doctor strange variant'ı.

    burada hemen america chavez'den bahsedeyim. karakter çizgi romanlarda ilk kez 2011 yılında vengeance serisinin ilk sayısında görünüyor. utopian parallel isimli bir evrenden geliyor. süper insan gücü, dayanıklılık gibi güçlerinin yanı sıra en büyük özelliği yıldız şeklinde portallar açarak multiverse içerisinde istediği gibi dolaşması. zaten bu özelliği muhtemelen filmdeki en önemli karakterlerden biri olmasını sağlayacak.

    portalın çarptığı diğer doctor strange variantı defender strange. çizgi romanlarda defenders diye bir ekip var. bu ekip doctor strange, namor, hulk ve silver surfer'dan oluşuyor. gideceğiz paralel evrenlerden birinde avengers yerine defenders gibi bir ekip oluşturulmuş olabilir. belki de saydığım bu karakterleri variant olarak görme şansımızda oluşabilir.

    doctor strange, wanda'yı ziyarete gidiyor. wanda, westview olaylar yüzünden zannetse de doctor strange'in ona multiverse konusunda yardımına ihtiyacı var. tabi bu sahnenin altından başka kesinlikle başka şeylerde çıkacaktır. doctor strange, america chavez ve christine palmer bir kapından ilginç bir mekana çıkıyorlar. burada paralel evrenlerden biri mi yoksa multiverse'ün merkezinde yer alan ortak bir alan mı onu şu an kestirmek mümkün değil. ama mekanın ortasında bir güç kaynağı var gibi duruyor.

    daha sonra ilk filmden hatırlayacağımız karl mordo'yu görüyoruz. fiziksel olarak biraz farklı. geçen filmde gördüğümüz mordo'nun multiverse'e gitmiş hali de olabilir, variant mordo da olabilir. resmi olarak master morda diye geçiyor. şahsi fikrim variant olduğu yönünde. kamar-taj'ı bir sis kaplıyor. zannediyorum ki bu filmde kamar-taj büyük bir saldırıya uğrayacak. bu sahnelerde kısa bir an rintrah'ı da görme şansına kavuşuyoruz. kendisi çizgi romanlarda başka bir evrenden gelen doctor strange ile arkadaşlık kuran bir minotaur.

    yine çeşitli sahneler görüyoruz. wanda, scarlet witch modunda büyü yapıyor. master mordo ile doctor strange dövüşmeye başlıyor. mcu new york sahnesinde shuma-gorath'a benzeyen bir yaratık saldırıyor. işin ilginç yanı o yaratığı ismi shuma-gorath değil gargantos olarak listelenmiş. shuma-gorath için farklı planlar var demek ki.

    fragmanın finalinde ise doctor strange kendisinin kötü bir versiyonu ile karşılaşıyor. şu an için bu variant'ın what ıf animasyonun da karşımıza çıkan strange supreme olup olmadığı belli değil. resmi olarak ismi henüz açıklanmadı.

    doctor strange in the multiverse of madness bize çok büyük sürprizler hazırlıyor. ilk teaser'da bize sundukları şeyler sadece buzdağının görünen kısmı. şu ana kadar herhangi bir marvel filminde karşımıza çıkan herkes bu filmde tekrar karşımıza çıkabilir. mcu filmlerinden bahsetmiyorum. marvel studios dışındaki bütün filmlerden bahsediyorum. fox'un x-men ve fantastic four filmlerinden, eski daredevil, ghost rider, blade, punisher filmlerinden her karakter artık masada. filmin multiverse of madness isminin hakkını vereceğinden herkes emin olabilir.

  • sanırım şöyle bir olayla eşdeğerdir.

    bundan 3-4 yıl önce öğrenci evinin en geç uyuyan bireyi olarak bir gece sabaha karşı inanılmaz bir açlığa karşı mücadele veriyordum. tipik öğrenci evinden bilineceği üzere genelde dolap boş olurdu. fakat o gecenin asıl trajedisi mutfakta kemirilecek kauçuk bile olmamasıydı yani tam bir somali göçmeniydik o akşam. oturduğumuz semtte de o saatlerde açık hiçbir yer olmadığını da biliyordum.
    açlığın verdiği inanılmaz araştırma yetisini kullanarak mutfağın ekstrem bir köşesinde memleketten getirdiğim bir torba kabuklu badem buldum. herhalde kebap bulsaydım mutluluğum bundan farklı olmazdı. karar vermiş, oracıkta bütün torbanın dibine inecektim. fakat gecenin o derin sessizliğinde bademleri örtüyle, pamukla bile sarıp kırmaya kalksam başta ev ahalisi olmak üzere özellikle alt kattaki 0-3 desibel sese duyarlı yarasa aytene yakalanacak ve yine nezih apartman sakinleri tarafından tepki alacaktık.

    her neyse asıl konuya gelelim;
    kaptım badem torbasını, aldım elime çekici çıktım sokağa, ankara’yı bilenler bilir diğer büyük şehirlerin aksine geceleri derin bir sessizlik hakimdir. sokaklarda tek bir kişi dahi göremezsiniz.. (hele ki o saatlerde)
    oturdum bir sokak lambasının altına başladım bademleri kırıp yutmaya, öyle bir ritm tutturmuştum ki son 20 kilometrekare içerisinde ses çıkaran tek şey benim kırmızı saplı çekicimdi.

    sabah ezanı okunmuştu ve -camiye gittiğini düşündüğüm- yaşlı bir dayı önümden geçecek şekilde sokağın ucunda belirdi. adamın karşılaştığı manzaradan hoşnut olmadığı irileşen gözlerden anlaşılabiliyordu. dayı bana yaklaştıkça gözlerini benden ayıramıyor, tespihini daha bir hızla çekiyor ve yolun karşı kaldırımına yakın durmak için çaba harcıyordu.
    kendimi kötü hissettiğimden olacaktır ki iyi niyet gösterisinde bulunma zorunluluğuna kapılıp, bademlerimi paylaşmak istedim
    “dayı badem yerm...” gibi bir cümleyi tamamlayamadan, yaşından ötürü son 30 yıldır koşmadığını düşündüğüm bünye bir anda depara yeltendi sonrasında camiye sığındığını gördüm.
    aradan 5 dakika geçmeden bir polis aracı içindeki 4 polis memuru ile sanırım beni etkisiz hale getirmek amacıyla olay yerine gelmişti. galiba şikayet edilmiştim.
    polislerden biri,
    “bırak elindekini ne yapıyorsun burada” dedi.
    pozisyon itibariyla içinde bulunduğum durumun izahını yapacak kelimeleri sıralamam o an mümkün değildi ve..
    “badem yiyorum” demekle yetindim.

    polisler ilk şoku atlattıktan sonra durumu anlatmam ile birlikte benim aslında normal bir insan olduğuma ya da en azından hayatımın bir döneminde olabileceğime kanaat getirdiler. ben de bir avuç badem verdim aslan parçalarına dünyalar benim oldu. gittim yattım.

  • halkın çocuğu, direniş adamı, faşistlerin korkulu rüyası olan sırrı abe'nin kobane'ye gitmesi durumu.
    henüz gerçekleşmemiştir. lakin apo'nun sol kolu olan sırrı abe'nin; ışid zulmü altında inim inim inleyen, megri megri diye bağıran hewallerin durumuna daha fazla kayıtsız kalamayacağı kanaatindeyim.
    hayde sırrı abe.

  • türk milletinin gelmiş geçmiş en yalancı üyesi olmakla birlikte kitaplarındaki her harf ve söz yalanlardan oluşmaktadır.

    toplam 68 tane tuvalet kağıdı minvalinde yazdığı bişiler vardır.

    edit: imla

  • var ya sırf muhalefet etmek için saldırıyorsunuz hemen, her siki biliyorsunuz amk, yok hırçın denizmiş, yok en küçük dalga 4 metreymiş, yok kayık okyanusa dayanamazmış vırt zırt. adamlar yazın gitmiş olm yazın lan, havalar güzelken gitmiş amk. hemen konuşun anlamadan dinlemeden...

  • 10 lira kargo ücreti ile kedi evi satan mobilya firmasının yaptığıdır.

    genellikle x firması rezaleti olarak karşımıza çıkan türk firmalarından beklenmeyecek derecede güzel olay.

    mobilya üreten bu adamlar oturmuşlar hurdacıya satacakları (zarardan kar) malzemelere şekil verip ve paketleyip (maliyet) sadece 10 tl kargo parasına kedi evi olarak gönderiyorlar.

    taksit bile yapabilirsiniz. elinize mi yapışır bir paket sigara fiyatına kedilere ev kurun.

    kediye sahip çıkalım

    (bkz: adore mobilya)

    edit: felis margarita adlı yazara teşekkürler. ilk fark eden* oydu bu güzelliği.

  • (evde su bitmiş, misafirler gelecek, acele bakkala su için yollanıyorum)

    - abi bi büyük su alacaktım...
    - buyur yiğenim... (1 litrelik su uzatır)
    - daha büyüğü yok muydu abi?
    - onun daha büyüğü osman abi'nde eheehaha...

    (bu esnada osman adlı yaşça daha büyük olan esnaf köşede bir taburede oturup, zevkten dört köşe olmuş sırıtmakta, aynı anda da çayını karıştırmaktadır)

    nasıl bir övgü anlayışıdır hala anlam veremem...