hesabın var mı? giriş yap

  • stabilite esprisi yapan cahilleri engelleme fırsatı yaratmış olaydır.

    şimdi. ben de cahildim bu konuda. ama iki dakikada bana yetecek kadar bilgi edindim. konuya uzak birinin, konuya uzak birine anlatacağı basitlikte anlatıyorum. yanlışım varsa tecrübesi olan biri düzeltebilir.

    sdk - software development tool demek. yani yazılım geliştirme aracı diyebiliriz. ne işe yarıyor? bunlar bir takım kodlar içeriyor ve yarattığınız uygulama/yazılımda bu kodlardan istifade etmek için sdk kullanıyorsunuz. sıfırdan kendiniz yazmak yerine. belki başka amaçları da vardır başka uygulamayla konuşmak (veri paylaşımı vs) gibi. facebook sdk’larında sorun var şu an. bu da şu demek. uygulamayı geliştirirken bu sdk’ları kullanan geliştiricilerin uygulamaları patladı. apple ile bir ilgisi yok yani. android için olan sdk’larda olsaydı sorun, onlar patlayacaktı. facebook yani olay.

    düzeltilir elbet. büyük telaşa gerek olan bir durum görmedim ben.

    edit: sorun giderilmiş görünüyor.

  • dizilerdeki evlerin içinde ( gerçi hepsi yalı, çiftlik, şato mübarekler) ahalinin ayakkabı ile dolaşması.

    sen yap bi hele, anne terliği kafana isabet ediyor mu etmiyor mu gör.

  • taraf olmayan insanlardır.adaleti gözetirler,kin gütmezler,olur olmadık şeylere kızıp kalp kırmazlar,havadan nem kapmazlar.harkesle aram iyi olsun diye düşünmezler,kimseyle yok yere küs kalmamanın düşüncesindedirler.bu özelliklerinden ötürü herkes tarafından sevilirler.

  • saçmasapan bir hikaye anlatıp, sonunu bu cümleyle bitirirseniz herkesin ağzı açık kalır. %100 çalışıyor.

  • erciyes üniversitesinde yatmakta olan oğlum atlas lösemi, acil a rh+ trombosit kan ihtiyacımız var, 0505 492 17 36,

    debe edit: atlas'a kan verildi ve bir ünite kan da yine losemi başka bir çocuğa verildi, süpersin sözlük. 70 e yakın çakı gibi kan gönüllüsünüde listeme ekledim. losemi servisinde kan ihtiyacı olduğunda daha hızlı ihtiyaç karşılanacak inşallah. siz iyisinizde siyasiler kötü, varolun. konu kendini imha edebilir.

    *losev'i de hatırlatayım burdan açtırılmayan bir hastanesi var sözlük. üyede olabilirsin, bağışta yapabilirsin, etrafına hatırlatabilirsin. türkiyenin bu hastaneye ve losev'e ihtiyacı var. losev

    *buda var ekşi sözlük donör oluyor kampanyası

  • biz de eşimle, doğacak çocuğumuza uygun fiyatlı beşik arayıp durmaktayız. ama yine de benim çocuğum onun çocuğundan bin kat daha şanslı. dürüst ve şerefli bir babası var.

  • ilk zamanlarda yaşanan bir telefon konuşması;
    beholder: alo
    ast: astsubay cafer ( agzinin içinde geveleyerek)
    beholder: kim?
    ast: astsubay cafer ( istifini bozmadan)
    beholder: tane tane söyle anlamıyorum
    ast: as subay ca fer
    beholder: tamam, ne oldu?
    ast: sen kısa dönemsin di mi?
    beholder: evet!?
    ast: uzun dönemlerden birini çaar bakıim.
    beholder: olur (yüzzüsce)

  • devlet tarafından son zamanlarda ülkemizin getirildiği durum. televizyondan her istediğini izleyemezsin. internet yasak, koridorlarda sigara içmek yasak, akşam 22.00'den sonra içki yasak, eylem yapmak yasak, kızlı erkekli oturmak, yürümek, aynı odada bile kalmak yasak. her yer polis, güvenlikçi kaynıyor. başımızda zaten yurt müdürü tipli bıyıklı amcalar var. etrafta sağcılar, solcular birbirlerine devamlı ahkam kesiyor. arkadan cemaatçiler dirseğinizden tutup, "kardeş bi baksana, akşam pilavlı sohbet var" diyor...

    oldu olacak herkese akşam 10.00'da imza attırıp, zorla uyutun bir de hıammına. bu nasıl bi hayat tarzı lan? bizim ne suçumuz var olum? neden bi ingiltere, abd, norveç gibi bi yaşamımız yok da yozgat kyk öğrenci yurdu gibi yaşayan bi ülkeyiz?
    yakında yunanistan falan da uyarmaya gelecek amk; "çoraplarınızı, donlarınızı yıkayıp yıkayıp cama asmayın, bizim de anamız bacımız var lan!" diye.