hesabın var mı? giriş yap

  • benim anlamadığım şu,

    fb madem maçı ilk oyun durmasında terk edecekti, neden u19 ile çıktı sahaya? çocukların suçu ne?

    fb maçı madem ilk oyun durduğunda terk edecekti, neden sahada galatasaray'lı oyunculara press yaptılar? oynamaya niyetleri yoktu madem santra ile başlayınca hareketsiz kalarak protesto ederlerdi. galatasaray'lı oyuncular bu durumda atak dahi yapmazdı.

    farkındaysanız oyun başlayınca rakip ne yapacak diye öylesine paslaştılar ilk önce. sonra baktılar ki rakip oynamaya niyetli, press falan yapıyorlar. icardi affetmedi.

    hatta oyuncular sahayı terk ederken, u19 takımını alkışladı bile koskoca icardi.

    bence fb'nin yapması gereken aşağıdakilerden biriydi:

    *maça hiç çıkmamak
    *maça as kadro ile çıkıp hiç hareket etmeden oyunun durmasını beklemek sonra sahayı terk etmek
    *maça u19 ile çıkıp maçı tamamlamak

    bu üç ihtimalden birini gerçekleştirselerdi, saygı duyardım.

    ama hem u19 ile çıkıp, hem oynayacakmış gibi press falan yapıp, hem de 50. saniyede icardi'den golü yedikten sonra maçı terk etmek, kusura bakmayın ama çok büyük bir rezillik oldu.

  • zihinsel kurabiye kalibi (mental cookie cutter) olarak da tanimlanir. herhangi bir nesne ya da ozne grubuna iliskin standartlastirilmis bir imajdir. populerlestigi olcude dogal ve zararsiz gorunur ve algilanir. karmasik gercekligin belli bir sekilde algilanmasi icin basitlestirici bir arac sunar ve cok fazla sorgulanmadan kabul edilir. oysa bu ortak ve dogru sanilan algilama bicimi, insanlarin sosyallestigi kulturle dogrudan iliskilidir ve hatta o kulturun urunudur. bir kulturel pratik icinde kapsayici rol oynarken baska bir kulture iliskin birden fazla pratigi ve unsuru olumsuzlastirarak dislama ve otekilestirme ihtimali de yuksektir. iste bu ihtimal ozellikle cinsiyetcilik ve irkcilik acisindan dusunuldugunde cok tehlikelidir. zihinsel kurabiye kaliplari ile insan yagindan uretilecek sabun kaliplari arasindaki iliski azimsanmayacak denli onemlidir.

  • telefondan kasıt "telefon numarası" sanırım. hemen kontrol ettim, benim numaramda cinaslı kafiye var. demek ki apaçinin önde gideni, fenerle yol göstereniyim :/

    bir buçuk sene sonra gelen edit: ben bu entry'i yazdığımda başlıktaki 20. entry falandı. geçen zamanda yazarların hepsi uçurulmuş.. sıra bende mi acaba :s

  • belgesellerin introlarına ilham kaynağı olan duraktır.
    göç etmek için doğdular ya göç edecekler ya da ölecekler.. korkunç tehlikelere rağmen ilerliyorlar.. yaşlılar bunu defalarca yaşadı, gençler duraktan ayrılmama gereğini biliyorlar. büyük tehlikelere rağmen ilerliyolar yollarına devam etmeliler. metrobüs onlara fısıldadı; harekete geç, harekete geç ve yaşa...

  • para var ki veriyoruz vergisini.

    halkın gözünün yaşına bakılmadan müteahhitlerin vergi borcunu silmek için yapılan ilave halk vergisidir.

  • twitter'ı daha etkili nasıl kullanabiliriz?

    mart 2022 verisine göre, 1,3 milyar hesabın olduğu ve günde ortalama 500 milyon tweet atılan bir ortamda, aranılan bilgiye ulaşmak gerçekten zahmetli ve yorucu olsa gerek.

    bu yüzden twitter'daki arama kutusunda bize spesifik olarak bir bölge, tarih, dil veya kullanıcı açısından arama yapabileceğimiz bazı formatlara ihtiyacımız var.

    başlamadan önce şu bilgileri de vermem gerekiyor.

    "araba" ve araba olarak iki ayrı şekilde arama yapabiliriz. tırnaklı şekilde arama yaparsak, karşımıza içinde araba geçen tweet'ler çıkar, tırnaksız şekilde arama yaparsak hesap isminde, kullanıcı adında alakalı ya da alakasız içinde araba geçen her şeyi gösterir. bu yüzden çoğu aramayı tırnaklı bir şekilde "araba" yapmanız daha verimli olacak.

    1) bölge bazlı arama yapabilme

    örneğin bir bölgede doğal afet oldu ve gelişmeleri takip etmek için o bölgeden atılan tweet'leri görmek istiyorsunuz. bunun için arama kısmına geocode ifadesini ekleyip o bölgenin enlemini, boylamını ve yarıçapını yazıp aratabilir ve atılan tweet'leri görebilirsiniz.

    *burada önemli olan atılan tweet'lerin bölgedeki yarıçapını iyi ayarlamak. mesela sel felaketi için 50km yeterliyken, deprem için yarıçapını minimum 150km olarak ayarlamalısınız ki karşınıza daha iyi sonuçlar çıksın.

    örneğin muğla ilini ele alalım;

    enlem: 37.24865
    boylam: 28.44357

    şablon: "deprem" geocode 37.24865,28.44357,150km

    yukarıdaki şablonu aratırsanız, muğla merkezinin ~150km yarıçapında, içinde deprem geçen tüm tweet'ler karşınıza çıkar.

    püf noktası: arama ekranında "en son" yazan yere tıklarsanız anlık olarak atılan tüm tweet'ler birer birer ekranınıza düşer.

    *bir bölgenin, ilçenin veya köyün, enlem ve boylamını google earth üzerinden veya enlem ve boylamı gösteren herhangi bir harita uygulamasından/sitesinden öğrenebilirsiniz. eğer sonuç çıkmıyorsa muhtemelen yanlış enlem ve boylam girmişsiniz demektir.

    2) tarih bazlı arama yapabilme

    diyelim ki araştırmanız için spesifik bir tarihe ihtiyacınız var. örneğin 30 haziran 2021 - 1 temmuz 2021 arasında atılmış tweetleri görmeniz gerekiyor.

    bunun için arama yapacağınız kelimenin yanına bir boşluk bırakıp;

    until:yyyy-ay-gün (boşluk) since:yyyy-ay-gün formatını kullanmanız gerekiyor.

    until: bitiş tarihi
    since: başlangıç tarihi

    ancak bunu şablona uygun şekilde yazmanız gerekiyor. örnek olarak;

    şablon: "istanbul" until:2021-07-01 since:2021-06-30

    bu şekilde yazıp aratırsanız, 30 haziran - 1 temmuz 2021 tarihleri arasında, içinde istanbul geçen tüm tweet'ler karşınıza çıkar.

    *eğer şablonda gösterdiğim istanbul'daki tırnakları kaldırırsanız, bu sefer kullanıcı adında ve hesap isminde istanbul kelimesi geçen kişileri de gösterir.

    3) dil bazlı arama yapabilme

    diyelim ki sadece ingilizce yazılan ama içerisinde istanbul geçen tweetlere ihtiyacınız var.

    bunun için arama kutusuna "istanbul" (tırnaklı şekilde) yazıp boşluk bırakıp, yanına "lang:en" yazarsanız (tırnaksız olarak), içerisinde istanbul geçen tüm ingilizce tweetleri görebilirsiniz.

    şablon: "istanbul" lang:en

    aşağıda farklı dil için arama yapabileceğiniz formatları bırakıyorum.

    lang:en - ingilizce
    lang:tr - türkçe
    lang:ru - rusça
    lang:de - almanca
    lang:fr - fransızca
    lang:es - ispanyolca
    lang:pl - lehçe

    4) kullanıcı bazlı arama yapma

    diyelim ki bir hesabın tweet'lerine bakmanız gerekiyor ancak bu hesabın tek tek inceleyemeyeceğiniz kadar fazla tweet'i olsun. (örneğin 5bin tweet) tek tek aşağıya inip geçmişte attığı tweet'lere bakmak yerine tarih bazlı aramayı kullanarak bu durumu kolaylaştırabilirsiniz.

    bu durumda arama kısmına from:kullaniciadi + boşluk + tarih formatını yazarak arama yaptığınızda, o kullanıcının belirlediğiniz tarihler arasında paylaştığı tüm tweet'ler ve aldığı tüm yanıtlar karşınıza çıkar. böylece zamandan ve emekten tasarruf etmiş olursunuz.

    şablon: from:natgeo until:2022-02-11 since:2022-01-11

    bu şablona göre kullanıcının 11 ocak - 11 şubat 2022 tarihleri arasında attığı tüm tweet'ler ve aldığı tüm yanıtlar gözükür.

    eğer kullanıcının aldığı yanıtları görmek istemiyor ve sadece kullanıcının attığı tweet'leri görmek istiyorsanız sonuna filter:replies ibaresi ekleyin.

    şablon: from:natgeo until:2022-02-11 since:2022-01-11 filter:replies

    *kullanıcı bazlı arama yaparken, hesabı gizli olanların tweet'lerini göremezsiniz. ancak herkese açık olan hesapların, aradığınız kullanıcıya verdiği yanıtları görebilirsiniz.

  • çocuğun daha rahat gezmesini iki koluyla daha rahat hareket etmesini sağlayan bir yandan da çocuk (bakın çocuk diyorum) olduğu için kontrolü kendinde tutan kadın hareketi. takılan tasma değildir bir kontrol mekanizmasıdır ama çocuk bebek aksesuarları konusunda kısıtlı bir bilgiye sahip olunca böyle ön yargılar çıkabiliyor.

    bu sayede çocuk at gibi koşturabiliyor ilerleyebiliyor devamlı bir el dayanak ihtiyacı hissetmiyor, iki elini de rahatça kullanabiliyor ama sınırları daha olgun muhtemelen bir ebeveyn tarafından kontrol ediliyor. bebek aksesuarları asansöre itelediğiniz bebek arabası ve markalı biberondan ibaret değildir çok farklı aksesuarlar ve çok farklı çocuk yetiştirme yöntemleri mevcuttur. ama türkiye'de değil tabi.

  • türk tabipleri birliğinin bugün yaptığı basın duyurusunun başlığıdır.

    biz de. biz yani, berkinin, burakcanın, ali ismailin, ethemin, mehmetin aileleri. gezide yaralanan, hakarete uğrayan, taciz edilen herkes.

    başbakan erdoğan’ın duygu durumundan

    endişe duyuyoruz!

    “gezi olaylarını faiz lobisi çıkardı.”

    “dolmabahçe camii’nde içki içtiler.”

    “benim başörtülü bacılarıma saldırdılar.”

    başbakan recep tayyip erdoğan’ın gezi direnişi’nden bu yana kullandığı ayrıştırıcı, ötekileştirici, kutuplaştırıcı dili hekimler olarak kaygıyla izliyoruz.

    dün gaziantep mitingi’nde berkin elvan’la ilgili söylediklerini dinlediğimizde ise dehşete kapıldık.

    normal/de hiç kimse çocuklarını kaybetmiş iki aileyi karşı karşıya getirmeye çalışmaz.

    normal/de hiç kimse ekmek almaya giderken polis tarafından başından vurulan, 269 gün ölümle pençeleştikten sonra hayatını kaybeden 15 yaşındaki bir çocuğu terörist ilan etmez.

    normal/de hiç kimse oyun çağında öldürülen bir çocuğun mezarına konan oyuncak misketleri “demir bilye” olarak çarpıtmaz.

    normal/de hiç kimse daha iki gün önce evlâdını toprağa vermiş bir anneyi miting meydanında yuhalatmaz.

    bizler hekimiz.

    insanın bin bir ruh halini, bin bir duygu durumunu biliriz.

    başbakan erdoğan’ın duygu durumundan endişe duyuyoruz.

    fevkâlâde endişe duyuyoruz.

    kendisi, çevresi, ülkemiz adına endişe duyuyoruz.

    endişemizi kamuoyuyla paylaşıyoruz.

    türk tabipleri birliği

    merkez konseyi

    http://www.ttb.org.tr/…/haberler/basbakan-4447.html

  • nusret'e teşekkür etmemi sağlayan hareketidir.

    reklam yapıyor diyenler olacaktır. aynı maliyete gerçekten reklam da yapabilirdi ama çocuklar hamburger yememiş olurdu.

  • okunu$u a$agıdaki gibi olan $arkıdır.. ("n"lere dikkat)
    "bana a$k sözcükleri söylüyor" anlamına gelen "il me dit des mots d'amour" kısmının "il mö di, de mo damur" $eklinde okunması pek orijinaldir.

    des yeux qui font baisser les miens, (dezyö ki fon bese le miyen)
    un rire qui se perd sur sa bouche, (ön rir ki sö per sür sa bu$)
    voilà le portrait sans retouches (vuala lö portre san rötu$)
    de l'homme auquel j'appartiens. (dö lom akel japartiyen)

    quand il me prend dans ses bras (kand'il mö pran dan se bra)
    il me parle tout bas, (il mö parl tu ba)
    je vois la vie en rose. (jö vua la vii an roz)

    il me dit des mots d'amour, (il mö di de mo damur)
    des mots de tous les jours, (de mo dö tu le jur)
    et ça me fait quelque chose. (e sa mö fe kelk şoz)
    il est entré dans mon coeur (il et antre dan mon kör)
    une part de bonheur (ün par dö bonör)
    dont je connais la cause. (don jö konne la koz)
    c'est lui pour moi. (se lüi pur mua)

    moi pour lui (mua pur lui)
    dans la vie, (dan la vii)
    il me l'a dit, l'a juré pour la vie. (il mö la di, la jüre pur la vii)

    et dès que je l'aperçois (e de kö jö lapersuva)
    alors je sens en moi (alor jö sanzan mua)
    mon coeur qui bat (mon kör ki ba)

    des nuits d'amour à ne plus en finir (de nüi damur a nö plüzan fini)
    un grand bonheur qui prend sa place (ön gran bonör ki pran sa plas)
    des ennuis, des chagrins, des phases (dezennüi, de $agren, de faze)
    heureux, heureux à en mourir. (öröz öröz'an murir)

    quand il me prend dans ses bras (kand il mö prand dan se bra)
    il me parle tout bas, (il mö parl tu ba)
    je vois la vie en rose. (jö vua la vii an roz)

    il me dit des mots d'amour, (il mö di de mo damur)
    des mots de tous les jours, (de mo dö tu le jur)
    et ça me fait quelque chose. (e sa mö fe kelk şoz)
    il est entré dans mon coeur (il et antre dan mon kör)
    une part de bonheur (ün par dö bonör)
    dont je connais la cause. (don jö konne la koz)
    c'est toi pour moi. (se tua pur mua)

    moi pour toi (mua pur tua)
    dans la vie, (dan la vii)
    il me l'a dit, l'a juré pour la vie. (il mö la di, la jüre pur la vii)

    et dès que je l'aperçois (e de kö jö lapersuva)
    alors je sens en moi (alor jö sanzan mua)
    mon coeur qui bat (mon kör ki ba)