hesabın var mı? giriş yap

  • yani mb diyor ki daha cok artacak bosuna 3 kurus kar edicem diye dolar al sat yapmayin tepeden bozarsiniz :)

  • ".........eğer marks olmasaydı, sosyal devlet de olmazdı. biliyorsun di mi zehra?

    ...sendikalar olmazdı. çalışan hakları olmazdı...

    marks belki kapitalizmin duvarlarını yıkamadı zehra ama bizim için sayısız delik açtı o duvarlarda, ki biz rahat nefes alabilelim diyee !..."

    diyerek insanlığın soldan atan kalbini gülümsetmiş olan, güzelim dizidir..

  • where is james webb şu linkten durumunu takip edebilirsiniz.

    kısaca durumu özetleyeyim;

    teleskop sorunsuz ve başarılı bir şekilde tüm aşamaları geçti ve konumuna yerleşti fakat 2 önemli adım daha var.

    bunlardan ilki soğutma.

    webb'in üzerindeki cihazlar (mırı) yaklaşık (yanlış hatırlamıyorsam) -266 derece celcius sıcaklıktan daha düşük sıcaklıklarda çalışabiliyor. (7 kelvin'den düşük)

    dolayısıyla öncelikle kompleks sistemler ile bu cihazların soğutulması gerekiyor. bu soğutma için de 1 aya yakın bir süre gerekiyor. basit bir şey değil sonuçta mutlak sıfırın çok az bir miktar üstüne inmek....(ilk gittiğinde -230 derece celcius civarındaydı sanırım)

    ikincisi ise ayna kalibrasyonu.

    bu aşamanın da 4-5 ay civarı sürmesi bekleniyor. her bir ayna tek tek kalibre edilecek. (saç teli yahut daha da ince bir hassaslıkla)

    bekleyelim dostlar, az biraz sabredelim.

    'güzel günler göreceğiz çocuklar'....

  • yaptığı telefon görüşmesi yüzünden, gözaltına alınabileceğini bilen ahmet hakan'ın bir nevi ön açıklama tadında olan yazısı.

  • bunlardan birisi de benim; hemen üstteki entride de malın önde gideni olduğum yazılmış.

    bir üstteki arkadaşa katılıyorum, son 5 yılda işim icabı 15 farklı ülke görmüşümdür, bir çok kişinin facebook'ta paylaşmak için öleceği fotoğrafları arşivimde saklar, dostlarımla bazı gece içmelerinde açar, eğleniriz. zaten en yakın 3 dostumdan ikisinin de bu sosyal hesapları yok. e diyorlar ki: "eski arkadaşlarını buluyorsun". ya ben zaten sevdiğim, görüşmek istediğim insanları bir şekilde bırakmıyorum. bahsettiğim dostlarımdan ikisi ilkokul arkadaşlarımdır. 25 yıl önce ilkokuldan birilerini daha bulsam ne olacak? kardeş mi olacağız bu kadar zaman sonra?

    twitter'ı gezi zamanında açmıştım, sonra gereksiz ve yorucu buldum. bir de oradaki tipleri görünce onlardan birisi olmak istemedim. kültür diyorsanız konuşacak bir kaç kelamımız var elbet ama onu da cemiyette seslendirmeyi tercih ediyoruz.

    instagramı da yemek fotoğrafı ve sadece kendilerinin "selfie"lerini çekenler yüzünden sevmiyorum.

    özetle tüm bunlardan uzak durmak istememin sebebi insanların elinin altında olmaktan kaçınmak. bu kadar kolay ulaşsınlar istemiyorum bana. zaten herkesin birbirine benzediği şu ortamda özgünlüğünü birazcık olsun korumanın önemli olduğunu düşünüyorum. özellikle de erkekler için..

    adam gidiyor, facebook'ta (onlar feys diyor tabi) çiftlerin fotoğraflarının altına "cnm yaa cokh yakışmışsınız" yazıyor, sonra gelip beni burada mallıkla suçluyor. neyse...