hesabın var mı? giriş yap

  • almanya'da erasmus yapan birkaç türk genci olarak bindiğimiz şehir içi otobüste* biraz fazla ses çıkarıp, gülmemiz üzerine şöförün dahili mikrofondan türkçe olarak ''çocuklar, hayatınız boyunca hep böyle gülüp mutlu olursunuz inşallah.'' anonsunu yapması.

  • işyerindeki merve'nin benim haricimdeki bütün arkadaşlarıma asılması. bana bu kadar mesafeli durduğuna göre kesin hoşlanıyo amk. geçen gün beni görünce kafasını çevirdi yönünü değiştirdi. yüzünde iğrenç bir ifade ile uzaklaşınca tam emin oldum.

  • ikisi de kakao yağından yapılmaktadır. yabancı makalelerden derlediğim bilgileri sizin için çeviriyorum, aha da:

    beyaz çikolata ve normal çikolata içerikleri ve bileşimleri bakımından farklılık gösterir.

    bitter çikolata olarak da bilinen normal çikolata, kakao katıları, kakao yağı ve şekerden yapılır. kakao katıları, çikolataya karakteristik çikolata aromasını veren şeydir ve kakao yağı, çikolataya pürüzsüz dokusunu veren yağdır. bitter çikolata tipik olarak en az %70 kakao katı içerir ve genellikle vanilya, süt tozu veya diğer tatlandırıcılar gibi ek bileşenler içerir.

    beyaz çikolata ise kakao katıları içermez. kakao yağı, şeker ve süt katılarından yapılır. kakao katıları içermediği için beyaz çikolata, normal çikolatadan farklı bir tat profiline sahiptir ve ayrıca farklı bir renge sahiptir. beyaz çikolata genellikle bitter çikolatadan daha tatlıdır ve daha kremsi bir dokuya sahiptir.

    çikolatanın tanımlayıcı bir özelliği olan kakao katıları içermediğinden, beyaz çikolatanın gerçekten çikolata olarak kabul edilip edilemeyeceği konusunda bazı tartışmalar olduğunu belirtmekte fayda var. bununla birlikte, abd'de fda, en az %20 kakao yağı ve %14 süt kuru maddesi içerdiği sürece beyaz çikolatayı bir çikolata türü olarak kabul eder.

    kaynak
    kaynak 2

  • benim anlamadığım nokta şu.
    müslüman erkeklere ve kadınlara "nefsinize hakim olun cennete gireceksiniz" minvalinde ayetler öğretiliyor.
    hatta hayatları bunun üzerine kurulu oluyor falan.
    karşılığında da cennet vaad edilmiş ve bu insanlar deli gibi cennet arzusuyla yanıyor.
    yani bu şekilde anlatıyorlar bildiğim, gördüğüm.

    eee şimdi bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.
    nefsine hakim olma meselesini bu kadar aleni şekilde küçük çocuklar gibi karşı tarafa yüklemek ve kendini nefsine hakim olamamak vebalinden kurtarmak için kadını suçlamak ne demek?

    allahı kandırmaya çalışmak değil midir?
    yani her kul bildiğim kadarıyla günahından mesul iken "ama o da çok açık giyiniyordu" diye bir bahaneyi nasıl sunabileceksin tanrına? sana "o onun meselesi" dediğinde ne diyeceksin?

    yani kafalar gerçekten çok karışık. en basit öğretilerde bile milyonlarca fire veren bir topluluk.

    edit: imla hatası.

  • şirinlerin o tehlikeli ormanda, gargamel peşlerindeyken, şirine kimseye vermezken yine de "laa laa lalallaa" diye gezebilmelerini sağlayan şey.. off bi de şirinler minik ya, ye ye bitmez..