hesabın var mı? giriş yap

  • ardından sosyal medyada paylaşılıp kişinin ne kadar elit bir birey olduğunun farkına varılması sağlanacaktır. göstermelik artık her şey.

    levent üzümcü, anlatılan senin hikayendir oyununda bu konuyla ilgili bir şey yaptı, sahne ışığını kapattırıp seyircinin olduğu tarafı açtırdı. seyircilerden birinden telefon rica etti, aldı o telefonu, oturdu sandalyesine ve telefonla bir şeyler yapmaya başladı. yüzünde parlak bi ışık tabii. bakın dedi, benim tarafımdan bakınca aynen bu şekilde görünüyorsunuz.

    şu açıklamayı yaptırmak zorunda mısınız bilmiyorum ki? gelmişsin oyuna, bırak telefonu da tadını çıkar be. illa herkes görecek ama gittiğini, yoksa anlamı kalmaz.

  • tanrinin hala alkolle, orucla, abdestle vs. mesgul oldugunu dusunenlerin varligini gostererek acima duygusu uyandirmistir.

    somali'deki musluman halkin bebekleri acliktan olurken bir mudahalede bulunmayan, her yil binlerce masum bebege tecavuz edilirken bir sey yapmayan tanri, dunyadaki nufusunun cogunlugu musluman olan ulkelerde kan ve gozyasi alip basini gitmisken herhangi bir mudahalede bulunmayan tanri "alkol satisi ha, dur ben su onur air'in ucagini bir dusureyim" mi diyecek?

  • merkel'e olan saygımı arttırmış olay. siyasetçi dediğin duygularıyla hareket etmez. hayat adil değil. her acıtmasyon yapanı ülkeye alacak halleri yok.

  • bugun avrasya maratonunda kosan oglu icin bir babanin dedikleri;
    -ulan git bakkaldan iki ekmek al gel desek gitmez, saat 6'da firladi cikti herif evden !
    kis kis guldum yanlarindan gecerken ^^

  • feminist değilim. feministlerin de birçok tutumunu eleştiririm, hatta pek de sevmem. lakin bunları ciddi ciddi söylüyor, daha önce bu tacizle hiç karşılaşmamış olamazsınız. galiba hiç otobüste bacağı açmak suretiyle kadınları okşayan şerefsizlerle karşılaşmadınız. bacağını size sürterek tahrik olan erkeklerle başkalarını bir tutmuşsunuz tebrikler. bacağını açan kadın ne ayrıca ya. sadece ben mi görmedim acaba bacağını hayvan gibi açıp yanındakine sürtünen kadın? toplu taşıma araçlarında elleyen, yaslayan, mıncıklayan, okşayan veya oturduğu yerden bacağını size sürten bir güruhun karşısına argüman olarak kilolu kadınları koymuşsunuz. sizin gibilerle aynı dünyada yaşamaktan utanıyorum, empati acizi sığırlar.

  • iran’da kısaca pasdaran olarak bilinirler.
    farsça tam adı “sipah-i pasdaran-ı inkilab-ı islami” olan devrim muhafızları, iran islam cumhuriyeti anayasası’na göre, cumhurbaşkanlığı ve bakanlar kurulu ile birlikte yürütme gücüne sahip bir kurumdur. ordu ile birlikte bu gücü paylaşır ve hava, deniz kuvvetleriyle adeta ikinci bir ordudur. yani iran silahlı kuvvetleri devrim muhafızları ve düzenli ordudan oluşur. iki ayrı kol olarak genelkurmay’a bağlıdırlar. ordunun ve devrim muhafızları’nın komutanları dini lider tarafından atanır ve sadece ona karşı sorumludurlar. devrim muhafızları, 1979 devrimiyle birlikte, bir devrim klasiği olarak, ülkeyi, rejimi ve devrim kurumlarını korumak; devrim ideolojisini yaygınlaştırmak için amacıyla kurulmuştur.

    devrim muhafızları başta içişleri ve istihbarat örgütü savama olmak üzere çeşitli yapılar üzerinde etkili olmaktadır. besiçler yani gönüllü birlikler de devrim muhafızları’na bağlıdır. özellikle iran-ırak savaşı’ndan sonra iyice güçlerini ve kontrollerini arttırdılar ve kara, hava, deniz kuvvetlerine sahip oldular.

    devrim muhafızları’ gücünü biraz da iran devlet yapısındaki zaaflardan almaktadır. iran devlet bürokrasisi, demokratik kurumlar ve teolojik kurumların birlikteliğinden oluşur, her iki yapı da anayasaldır ve fakat egemenliklerinin kaynağı farklı olduğu için çatışırlar ve zaaf meydana gelir. bu da devrim muhafızları gibi kaynağını dini liderden alan kurumların fiilen gücüne güç katar. örneğin adalet bakanlığı’nın yanında “inkılap mahkemeleri” vardır. dışişleri bakanlığı dünya ile ilişki kurmaya çalışırken, “dış tebligat komitesi” mollalara bağlı bir kurum olarak mütemadiyen dünyaya mesaj yollar. içişleri bakanlığı polis teşkilatıyla asayişi sağlamaya çalışırken, mollalara ve devrim muhafızları’na bağlı besicler de asayişe müdahale ederler. iran ordusu’nın yanında bir de işte en az onun kadar etkili pastaran – devrim muhafızları vardır. bütün bu dualite son tahlilde devlet başkanına yani seçilmiş olan değil de dini lidere yani atanmış olana bağlı kurumların kamusal alandaki üstünlüğüne yol açar.

  • nedense boykot başladığından beri sol frame de pınar ürünlerine ait başlık görmeye başladık.
    bir tek benim dikkatimi çekti herhalde..

    neyse sucuk dedin mi benim aklıma bir tek cumhuriyet sucukları geliyor valla... muazzam