hesabın var mı? giriş yap

  • doğrusu, çorum'da yandaşa 160 milyon lira aktarmak için yapılan stadyum olmalı.

  • buna inanan net aptaldır.

    1 ortada henüz uçan bir uçak yok, peşinen bu kadar net konuşmak şov yapmak demektir.
    2 henüz ambargolar kalkmadı ve uçağa motor yok, motor olmadan bu proje hayal olur. hayatında hiç motor üretmemiş bir ülkenin 5. nesil uçağa jet moturu yapacağına inanmak aptallıktır.

    biz de isteriz tabii ki ülkemizin her ürünün en iyisini yapmasını ama bu işler öyle kolay değil. gidin evinizde sevinin.

    her seçim öncesi bir savunma sanayi projeleri çıkıyor, milli uçak hangardan çıkıp bir kıçını başını oynatıp geri dönüyor, altay tankı 3 aya kalmaz seri üretime geçiyor falan filan. hala bunlara inanan varsa allah yardımcısı olsun.

  • ülkenin koşar adım hiperenflasyona gittiğini gösteren bir başka haber.

    yıl 2012 brent petrol 120 dolar benzin 4,50 tl
    yıl 2022 brent petrol 120 dolar benzin 26,50 tl

    işte bunlar hep rekabetçi kur. rekabetçi kur saçmalığıyla birlikte hem faizi, hem ithalatı, hem cari açığı, hem dış ticaret açığını hem de enflasyonu aynı anda coşturup ülkeyi batırdılar.

  • başlık troll ama doğru çıktı. şimdi kızacaksınız ama en iyi aday bence kulübü ve ligi tanımasıyla yine fatih terim. hazır hoca boştayken sözleşme imzalanmalı.

  • bir doğa kanunu. bunu al kütüphaneye koy, o telefon yine elinde. al bunu nasa'nın yerçekimsiz ortamlı odasına koy, o telefon elinde. paraşütle aşağı at elinde. havuza sok elinde. pizza yedir elinde, film izlet elinde, bisiklet sürdür elinde. ulan ne var o telefonun içinde o kadar mühim ne var arkadaş?? facebook'ta biri mi dürtmüş seni ne var allahın cezası?! tamam sakinim. başta da dediğim gibi. bir realite artık bu insanlar. her yerdeler ve ben bu durumdan rahatsızım. rahatsız olmayanlara da gıcığım kusura bakmayın.

  • tayyip'in cagrisina uyup da türkiye'ye dönmeye karar verecek kadir akilli(!) bilimadami da... ne bileyim...

  • dışkısı ile iklim değişikliğine savaş açan deniz canlıları.

    nasıl mı?

    her balina her yıl yaklaşık 200 ton yiyecek tüketir ve demir bakımından son derece zengin kalamar ve ahtapotla beslenirler. daha sonra su yüzeyindeki tüm demir dolu dışkılarını dışarı atarlar.

    balina dışkısı, okyanusun fitoplanktonu için besin haline gelen suyun üzerinde yüzer. bu bitkiler de demiri oldukça severler.

    fitoplankton beslendikten sonra deli gibi çoğalabilir ve sayılarını tek bir günde ikiye katlayabilir. daha sonra uzaydan bile görülebilen yeşil bir girdap oluşturabilirler. görsel

    bunlar da çok fazla fotosentez yapar ve bol miktarda çözünmüş karbondioksiti emer. ayrıca her türlü deniz canlısını beslerler.

    fitoplankton öldüğünde, vücutları yedikleri tüm karbonmonoksitle birlikte okyanusun dibine düşer. oraya indiklerinde, orada kalırlar, bu da gezegenimizden çok fazla kirliliğin ortadan kaldırıldığı anlamına gelir.

    video anlatımı için

    kaynak: interestingengineering

    düzenleme: imlâ
    düzenleme 2: video linki düzenlenmiştir.