hesabın var mı? giriş yap

  • arkadaşın düğünü esnasında pistte envai çeşit figür sergilerken

    ben: olm serdar ortaç'ta dansediyoz rezalete bak
    ark: lan onu bırak şarkılara eşlik ediyoz. nerden biliyoz olm biz sözleri? asıl rezalet o!!!

  • hala yardım tırı sayısını baz alarak sidik yarıştırmaya çalışan fanatikler var. adam usenmemis istatistik bilgi vermiş bir de.

  • 1774 sayılı kimlik bildirme kanunu sayesinde varlığından haberdar olduğum hayret verici odalardır.

    bir odanın medeni durumla ilişkilendirilmiş olması çok acı ve tam da bu ülkeye yakışır bir durum. burda bir sosyal alt metin var sanırım "bekarsın, tehlikelisin, yalnızlığını al ve kendin gibi olanlarla bir arada yaşa, otellere bulaşma"
    bu arada aklıma zeberceti getirdi.

    hakkında biraz araştırma yapınca daha çok bekar erkeklerce yararlanılmış olduğu görülecektir. hala varlıklarını sürdüren bu odalar, söz konusu kanun hükmü gereğince aynı oteller gibi misafirlerinin ve çalışanlarının kimlik bilgilerini kayıt altında tutmak ve genel kolluğa anlık bildirimler yapmak zorundadır.

  • marvel studios ikinci black panther: wakanda forever fragmanını da yayınladı. ilk fragmanın incelemesinde bahsettiğim konular üzerinde fazla durmadan ikinci fragmandan biraz bahsetmek istiyorum.

    ikinci fragmanda ilk fragmanda olduğu gibi t'challa'nın cenazesi ile açılıyor. ama bu sefer namor'un sesini de duyuyoruz "sadece en fazla yıkılmış olan insanlar büyük lider olabilir" diyor. tahminim bu sözün muhatabının shuri olduğu yönünde. aynı zamanda büyük ihtimalle kendisinden de bahsediyor. o sırada talocan (atlantis) şehrini de görüyoruz. daha otantik bir tasarıma sahip. aquaman'de atlantis şehri son derece teknolojik bir şehirdi. mcu'nun o konsepte benzememek için böyle bir yola gittiğini söyleyebiliriz. aynı zamanda mcu atlantis'i olan talocan'ın orta amerika uygarlıklarından esinlendiği düşünülürse aquaman'e göre daha empati kurulabilir bir konsept yaratmış olabilirler.

    t'challa'nın ilk filmin sonunda vibranium'u dünya ile paylaşmaya hazır olması bir şekilde talocan'ı zor duruma sokuyor. şu an tahmin etmek çok mümkün değil ama su altında yapılan faaliyetler talocan'ı müdahaleye zorlayabilir. namor'da sürecin ana kaynağı olan wakanda'yı hedef alıyor olabilir. filmde diğer talocan'lılar namor'u k'uk'ulkan ismiyle anıyor. yani the feather serpent god. bu maya kültüründe inanılan bir tanrının ismi. böylece namor'a talocan'lıların tanrısal bir bağının olacağını düşünebiliriz. yalnız şöyle kilit bir nokta var. namor'un ayaklarında kanatlar var. kanatlar ona uçma özelliği veriyor. kanatlarının olma sebebi ise mutant gücü. bu olay ortaya çıktığında namor ve talocan'lılar arasında gerginlik olabilir.

    namor demişken ben şu ana kadar namor ile ilgili ne gördüysem çok beğendim. bu fragmanda aksiyonda daha fazla görüyoruz kendisini. uçma dinamiği harika yapılmış. superman gibi uçma yerine gerçekten ayaklarındaki kanatlarla uçtuğunu hissettirmişler. spider-man'in ağda sallanmasını da andırdı. ama tabi onu ayakları ile zıplıyor ya da yürüyor versiyonu gibi. çok beğendim. namor, wakanda'ya saldırığında anladığım kadarıyla wakanda'yı düşürmeyi başaracak. talocan'lılar yüzeye çıkmış görüyor. taht odasına uçtuğu bir sahne var. o sahnenin sonu ramonda için kötü sonuçlanabilir.

    shuri'nin yeni black panther olacağı artık bu fragmandan sonra kesin diyebiliriz. hem evren içindeki dinamikler hem de çizgi romanlar düşünülürse en mantıklı zaten shuri. fragmanın sonunda görünen kostümün detayarı shuri'nin genel makyajı ve takıları ile uygun. eşleşiyorlar. tabi akıllara bir önceki filmde killmonger'ın black panther'lere gücünü veren heart-shaped herp'ün kökünü kurutması geliyor. muhtemelen shuri teknoloji yardımı ile herb'ün etkisini kopyalamayı başaracak.

    ıronheart'ı da aksiyonda görüyoruz bu film biraz. ne yalan söyleyeyim hala ıronheart'ı bu hikayede tam olarak kafamda konumlandıramıyorum. sanki bu hikayede yeri yokmuş gibi hissediyorum. ama ıronheart sevdiğim bir karakter. dizisini de merak ediyorum. ryan coogler bu filmde karakteri tanıttıktan sonra dizi ile de belli ölçülerde ilgilenecek. önemli bir karakter mcu'ya katılıyor.

    son olarak attuma karakterinde de bahsetmek lazım. attuma, namor'un çizgi romanlardaki en büyük villain'ı. çizgi romanlarda olduğu gibi filmde de onun generali olarak ilk kez karşımıza çıkacak. namor gerçek manada bir villain değil. bir noktada hızı illaki kesecektir. attuma öyle değil. attuma gerçek manada kötü. bakalım o dengeyi filmde nasıl kuracaklar. dedikodular gerçek çıkar ve wakanda ile atlantis savaşının perde arkasında latveria ve doom çıkarsa, doom, attuma'yı direktman kontrolü altına da almış olabilir ya da hiç attuma ile uğramadan iki ülkeyi vibranium üzerinden karşı karşıya da getirebilir.

    özellikle she-hulk ve thor: love and thunder ile mcu kalite bağlamında en büyük testlerini verdi. iki projede şahsen en beğenmediğim mcu projeleri oldu. black panther: wakanda forever'ın mcu'nun tekrar şahlanacağı projesi olduğuna inanıyorum.

  • az önce canlı yayında izledim

    "gecelik ilişki yaşamayı sevmiyorum. şayet yaşamayı sevsem istanbul'da yani...kemküm.....kalmazdı" dedi.

    dakika 44-45

    lafın nereye gideceğini anlayan sunucu araya girdi.-

    annen da yaşasaydı o istanbul'da aynı lafı edecek miydin?

    birilerinin anası, kızı, kardeşi yaşıyor orda. dikkatli konuş.

  • çanakkale savaşı başladığında genelkurmay başkanı bronzert v. sehellendörf, çanakkale 3. kolordu komutanı weber paşa, donanma komutanı amiral souchen, çanakkale boğaz komutanı amiral von usedon, 5. ordu kurmay başkan yardımcısı von wrankenburg idi.

    ayrıca çanakkale savaşında çanakkale boğazını koruma görevi 5. ordu komutanı liman von sanders'a verilmiş idi.

    asıl sana sormalı, neden osmanlı ordusunu elin gavuru yönetiyordu?

    atatürk o dönem göz önündeydi çünkü zamanında 31 mart vak'asını bastıran hareket ordusunun başında o vardı. ayrıca avrupalı devlet adamlarının tanıdığı bir diplomattı. hatta ve hatta sultan vahdettin'in yâveriydi.

  • yer bağdat caddesi, starbucks ,19-20 yaşlarında 2 genç kız'ın aralarında geçmektedir:

    k1 - 3 kez öss'ye girdiaam , kazanamadıaam.
    k2 - evet yaa çok zor yapıyolaaar
    k1 - bu sene de kazanamazsam amırikaya gidicıaam.
    k2 - inanmıyoraam
    k1 - ya evet cınaam, beyin göçü böyle oluyo işteaa.

  • ikinci öğretim tıp açılsa onu bile kazanamayacak tiplerin ıslak rüyalarını süsleyen istek.