hesabın var mı? giriş yap

  • “siyasetten silinsin aga. istemiyorum bu kalıpsızı ya. nefret ediyorum. bütün başımıza gelenler bu adamın yüzünden.”

    diyen bir zihin 20 yıldır bu ülkeyi yönetenleri sorumlu tutmuyorsa s.kerim onun oy verme hakkını…

  • iyi yapmıştır. bu chp'ye yakışmıyordu. kemal bey f tipi arkadaşlarıyla bol bol açılım yapmaya devam etsin, partideki düzgün insanlar bir bir gidiyor.

    bugün gerçekleşen olay.

    edit; istifa açıklaması.

    "ülkemizin içinde bulunduğu savaş tehlikesini de içeren koşullar nedeniyle çocuklarımızın geleceği açısından olağanüstü önem kazanan 2015 genel seçimleri öncesi partide demokrasinin işletilmesi, seçim yenilgileri ve özellikle de cumhurbaşkanlığını ilk turda iktidara teslim eden hatalardan dersler çıkartılıp, ciddiyetle yol haritası çizilmesi için yaptığım çağrıyı görmezden gelerek, kurultayı bir koltuk kapma yarışına çeviren;

    kurucusunun büyük fedakarlıklarla inşa ettiği devletin yıkılıp, diktiği ağaçların sökülüp, yerine, adına “ak” denilen ucube sarayda somutlaşan otoriter bir devletin kurulması girişimini ve cumhuriyetin köşkünün, hanedan sarayına dönüştürülmesini sessizce izleyen;
    türkiye’nin iç ve dış tehditlerle karşı karşıya olduğu, iş ve terör cinayetleri ile sarsıldığı bu çok kritik dönemde sorumsuz çağrılar, tutarsız tezkere söylemleri, belirsiz politikalar ile halkımızın duyarlılıklarından kopuk muhalefet anlayışında ısrar edeceği anlaşılan chp yönetiminin olası vahim tercihlerini değiştiremeyeceğimi anladığımdan, iktidar umudu da hedefi de bulunmayan yanlış ve zayıf politikaların parçası olmamak için büyük umutlarla geldiğim chp’ den istifa ediyorum.''

  • elimde epub var ama bilgisayar, calibre falan kullanmadan bunu nasıl kindle’a gönderebilirim diyenler yanaşın şöyle yamacıma:

    ihtiyacınız olanlar:
    1. bir adet telefon (ben iphone kullandım)
    evet bu kadar başka bir şeye ihtiyacınız yok.

    elimde epub yoktu. şu siteyi buldum üye olup ücretsiz olarak epub kitapları indirebilirsiniz. indirebilmek için ücretsiz üyelik yapıyorsunuz.

    buradan 1984 kitabını epub olarak indirdim. iphone safari bunu direk “dosyalar-files” uygulamasında “download” klasörüne indiriyor. kitap 350 kb. bak kilobyte diyorum. tüy siklet yani.

    1. şu sayfaya gidiyoruz.

    2. ayarları seçiyoruz: “epub to mobi” (biliyorum azw kindle’ın orijinal formatı ama burada mobi seçmeniz gerekiyor) ve “upload file”. bundan sonra “choose file” deyip telefonumuzdan e-pub kitabı buluyoruz ve “convert” butonuna basıyoruz.

    3. “conversion complete” dedikten sonra “download now”a tıklayıp kitabı mobi formatında indiriyoruz.

    4. indirdiğimiz dosyayı yine “dosyalar-files” uygulamasından paylaş-share yaparak amazon kindle email adresine email olarak gönderiyoruz. kindle’ı bir daha ki internete bağladığımız da kitap inmiş olacak.

    edit: @para bende eklememi istedi:

    elinizde pdf varsa ve kindle'da okumak isterseniz; kindle mail adresinize pdf dosyasını sadece mailin konu kısmına convert yazarak göndermeniz yeterli. amazon pdf'i uygun formata çevirip kindle'iniza gönderir.

  • bu adamın yetiştigi toplumda ''dini kullanmak'' gibi bir olgu yoktur. yani aynı dine mensubuz ama bambaşka bakış açılarımız var aslında.

    bizde din dedigimiz şey genelde siyasete atılmak, ihale kapatmak, bir zümreye kendini kabul ettirmek için kullanıldıgı için artık her dua okuyanı, secdeye yatanı ''dini kullanıyor yea'' diye yaftalıyoruz.

    adam aslında çogu katolik olan brezilyalı futbolcunun yaptığını yapıyor, futbol oynarken dinini hatırlıyor. kaka her gol attığında istavroz çıkardığında kimse kendisinin dini sömurduğunu duşunmez mesela.

    sonuç olarak, her şeyi olduğu gibi dini de yozlaştırdığımızdan bizlere ilginç gelen futbolcudur.