hesabın var mı? giriş yap

  • hayır gülünç olan ne biliyor musunuz? reklam verip sanki bunun kendi başarılarıyla orada ücretsiz yayınlanmış gibi lanse edip bunu kadınların gücüne bağlaması. kadınların böyle şeylere ihtiyacı yok hadisecim.

  • tahmin edilen odur ki üç küsür milyar yıl kadar sonra samanyolu ile andromeda gökadaları çarpışacaklar. galaksiler birbirlerine yaklaşırlarken kütleçekim kuvvetleri iki gökadayı da dağıtacak önce; sarmal kolları dışarı doğru açılacak, merkezden uzak yıldız kümeleri uzaya saçılacak, uydu gökadalar parçalanacaklar. bir milyar yıl kadar sürecek olan bu çarpışmadan sonra bu iki iri gökada birleşip bir süpergökada oluşturacaklar.

    halen daha aralarındaki 2.2 milyon ışık yıllık mesafeyi kapatmakta olan bu iki gökada birbirlerine yaklaşınca neler olacak, çarpışma nasıl sonuçlanacak oldukça merak uyandıran bir konudur. bir çok üniversitede süperbilgisayarlar bahsi geçen çarpışmanın modellenmesi işi ile uğraşmaktalar. ilk başlarda 200,000 kadar parçacık için yapılan bu modellemeler şimdilerde bilgisayar teknolojisinin gelişmesiyle 100 milyondan fazla parçacığın hızları ve birbirleri üzerindeki kütleçekim etkilerini hesaplama aşamasına kadar vardı. uktedan arkadaşın isteği üzerine bu simulasyonlardan benim bildiğim en ayrıntılarının erişim adreslerini de vermek isterim:

    http://www.npaci.edu/online/v4.9/galaxies2.html
    http://www.cita.utoronto.ca/~dubinski/nbody/

  • biraz detaylı izledim. olay şöyle gelişiyor. chris rock gi jane 2 filmini (demi moore' un asker traşlı olduğu filme atfen) bekliyoruz diyor karısına.

    will smith bir anda kopuyor çok feci gülüyor. ama karısı bozuluyor.

    will smith karısının bozulduğunu kendisinin haykırarak güldüğü farkedince olayı abartarak tersine çevirmeye çalışıyor. yani şakaya sinirlenmiyor kendi tepkisine sinirlenio deli deli hareketler yapıyor.

    eğer şakaya gülmeseydi karısıyla beraber somurtsaydı böyle bir salaklığa ihtiyaç duymayacaktı zaten.

  • menekşe: (şair ihsan yıldırım’ın yazılı anonsunu yapmaktadır)
    efendim müsaadenizle. baylar bayanlar ve pek değerli muhterem,
    sözlüklerde azamet kelimesi, saygı duyulan, büyüklük, ulaşılmazlık, huşu veren bir güç kelimeleriyle ifade edilir, ancak iki kelime hep unutulur: ihsan yıldırım!!!!
    sözü daha fazla uzatmadan, huzurlarınıza sizlerin sevgili dostu -benim değil- şairi azam ihsan yıldırımı davet ediyorum…..

    ihsan yıldırım: (sahneye çıkar ve başlar şiirlerini okumaya)
    sevinç sevinç
    sen ki sevgide benim için birinç
    senin yerini tutamaz ne dolunay ne de bir vinç
    sevinç, sen ol hep bana ayıklayan pirinç

    pelin pelin
    aldım seni gelin
    hem de piskopos olmasına rağmen velin
    fakat, bana torun verdin
    afferin afferin

    yorgo ve feraye
    sizin bu gidişat nereeeye nereeeye
    sizi dökesim geldi egeeeye egeeeye
    fakat, özlerim sizi biraz yüzüp dönün geriiiye geriiiye

    irfan
    seni her görüşümde derim haydaaaa
    bana öyle geliyorki senin akrabaların var uzaydaaa
    fakat, yerini tutamaz kimse ne dünyada ne aydaaaa
    fidayda da irfancığım fidayda