hesabın var mı? giriş yap

  • bakın bu iş alıştıra alıştıra…önce türbana saygı, içki kısıtlaması vs diye diye bizi ılımlı islam ülkesi haline getirdiler, sonra batılı ülkelerdeki medeni yaşamı marjinalleştirdiler, şimdi sıra toplumun demografik yapısını bozacak göç dalgası ile bir toplumsal infiale yol açmak ve kitleleri tamamen koparıp bir kısmını şeriat ile yönetmek. bop ne sandınız?

    edit: arkadaşlardan mesaj geliyor; türban ile başörtü farklı şeylerdir. samimi olarak anadolu kültürüne ait başörtüsüne aklı selim kimsenin laf edeceğini, saygı duymayacağını düşünmüyorum.

    (bkz: basortusu ile turban arasindaki farklar)

  • bu insanlar hayatın her yerinde aslında. torpili, referansı, dayısı, kocası bir yerlere getiriyor işte . bu durumu artık hayatın bir gerçeği olarak kabul ediyorum yeter ki suratımıza tükürür gibi yetenekten liyakatten bahsetmesinler.

  • --- spoiler ---

    herşey iyi hoş da, jack nasıl da adanın koruyuculuğunu kitledi hurley'e. hiç müsait misin, düşünür müsün, yapabilir misin, nerden baksan bi 200 - 300 yıl falan sürer bak bi düşün istersen yok. hop, aga ben aşşa iniorum bi bok yediydik onu düzeltcem, ada ellerinden öper.

    ben ömrümde böyle iş kitleme görmedim.

    --- spoiler ---

  • bundan sonra iade edilemeyecek ürünlerin yüzde 95'inin ithal olması ne tesadüf değil mi? cari açığı kapatmak için yaptıkları küçük ama mide bulandırıcı işlere bakın şunların.

  • açılın son 1.5 haftadır bu konu gündemimiz.

    yaklaşık 22 aydır bir evde kiracıyım. geçen hafta ev sahibi aradı ve evi satacağını belirtti. istediği bedeli sordum, rayiç bedeli geçtim emsallerinden yaklaşık 450bin tl fazla. insani olarak civarda bulunan bedellerden 50bin fazla önerdim. kat'iyen olmaz dedi. siz bilirsiniz, nasılsa şu tarihe kadar kontratım var ve ayrıca satış sırasında da yeni malik ile oturup anlaşma yoluna gideceğimi belirttim.

    buraya kadar herşey normal. fakat konu şu; ola ki yeni malik bugün evi aldı ve bana evden çık diye ihtar çekti diyelim. ben evden hadi eyvallah diyerek çıkar mıyım? asla çıkmam. ev ara, ev bul, boya badana, taşınma... okulların açılma zamanı, herkes fiyatlar x2 ilerliyor. sen mülkün var diye akıllısın, haklısın. biz malız değil mi?

    öyle bir dünya yok efendim. benim taşınma masraflarımı, benim maddi kaybımı tazmin et hemen çıkayım. bir dakika durmam. pandemi ve ekonomik koşullarda ki hükumeti geçtim; piyasayı etkileyen ana müsebbiblerden biri pandemi ve mücbir bir sebep; tüm fiyatlar x2 yapsın sen kendince para kazan biz kaybedelim.

    zamanında evi beğendik diye iç masrafları düşünmeden emsallerden fazla kirayı kabul edince sorun yok, şimdi baktın piyasa pik satayım ya da kirayı optimize edeyim yolunu seç.

    oldu anam babam oldu. ya 5 senenin dolmasını beklersin piyasa fiyatına çekebilmek için ya da satarsan müşterinle hem papaz olursun hem de mahçup olursun.

  • üç arkadaşım bozcaada'da, ıssız sandıkları bir koyda denemişler bunu. tabi sonrasında tepelerde bir izdiham, insan seli, kalabalık falan derken kızlar üstlerini giyene kadar adanın o tarafı 28 cm daha denize gömülmüş.

  • fenerliyim. entrylerime girip bakilabilir. fakat daha da galatasarayi agzina alan fenerlinin amina koyayim ben. baskalariyla sidik yaristiracaginiza bi uyanin akillanin da su takim duzelsin artik

  • birkac sene once bodrum'da bazi beach clublarda lahmacun ayran'in 50 tl olmasi hayretle tartisiliyordu.

    ak parti ve recep tayyip erdogan size buyuk bir hizmet yapti. siz bodrum'a maca kizi'na gidemiyorsunuz diye oranin fiyatlarini size getirdi.