hesabın var mı? giriş yap

  • anneannem. evde herseyi kontrol altinda tutmak isteyen, cocuklari ve torunlari icin fazla kaygilanan turk anneanne modeli.

    mesela cay koyacaksinizdir, biseyler ariosunuz, o sirada anne anne de sizi gorebilecegi bir acida namaz kiliyor, ocaga gidiyorsunuz hemen bir "aalllaaahhuuuekber", kibriti elinize aliosunuz "eshhheeeeduenlaaa".. bu sekilde siz kararsiz bir tavsan gibi ordan oraya oyalanip bisey yapamazken anneanne namazin o kismini bitiriyor, selam verip hemen geliyor ve "dur yavrum ben tupu yeni degistirttiydim agzi tam yerlesmis mi bakayim" diyor herseryi hallediyor cayi koyuyor, bir de kek kurabiye cikartiyor.. namaza devam ediyor. siz de kumandayi alip tvyi aciyorsunuz, ingiltere-arjantin macini izlemeye koyuluosunuz..

  • baslik icinde helva diye aradim mâmafih bulamadim.. bu diziye dair boyle diyalogun es gecilmesi ve deneysiz bir kimya dusunulemez.

    d: doktor
    m : memnun

    d : bunu size alistira alistira soylemem lazim ama.. 2 hafta omrunuz kaldi memnun bey..
    m : yok mudur bir caresi doktor bey??
    d : maalesef, tibbin bu konuda yapabilecegi birsey kalmadi.. kader iste..
    m : o elinizdeki nedir doktor.. recete mi yoksa??
    d : hayir. helva tarifi..

  • oy kullanan khk'lıların listesini vermişler. arkadaş khk'lıların abi ablası bakan oluyor. büyükelçi oluyor sorun yok oy kullanınca mı problem?

  • adam alt tarafı "how are you?" demiş. niye herkes sikmiş gibi davranıyor. kezban türk kızlarından haberi olmuş oldu böylece. oğlum sakın bulaşma ben sana söyliyim, yakışıklı adamsın git zeki bir avrupalı bul kendine. 75 iq'lu yürüyen ego değil.

  • bak en önemlisi şu. mesela şimdi lise öğrencisisin, harçlığın var. evde yemek istemezsen çıkar dışarda pizza , döner falan takılırsın. yani en kötü eve gider akşamdan kalmış olan, annenin yaptığı yemeği yersin, hatta çoğu zaman buna burun bile kıvırırsın. fakirliğin gözü kör olsun gibi tuhaf tuhaf triplere bile girersin.

    hah işte üniversiteye gidince o annenin yaptığı yemeği çok özleyeceksin. o dışarda yediğin yemeğin ne kadar sağlıksız olduğunu, doyamadığını, doysan da 1 saat sonra yine acıktığını, sağlıksız beslenmeden kaynaklı ani kilo değişimlerini göreceksin. onun için unutma ki anne yemeği dünyanın en güzel şeyidir. bunu da üniversitede farketme diye ben sana şimdiden söylüyorum.

  • beyoğlu'nda aziz nesin'e kitap imzalatmıştım o yaz.

    (ertesi sene kadıköy'de yine imza günü vardı. sıraya girdim ve kitabı uzattım. adımı sordu, ben de "geçen sene de imzalatmıştım unuttunuz mu?" diye espri yaptım.

    üstad "nasıl hatırlayayım, yüzlerce kişiye kitap imzalıyorum her sene?!!?" cevabıyla esprimi anlamadığını göstermişti. sanırım türkler'in %60'ının aptal olduğuna bu olay üzerine karar vermişti :// )

  • 2000 yıl öncesini taş devri sananlar var hala. yahu 2000 yıl öncesi roma döneminde adamlar beyin ve katarakt ameliyatı yapıyordu, geometriyi çözmüş dağın iki tarafından kazmaya başlayıp tüneli ortada milimetrik buluşturuyordu, suyun içinde kuruyan harç icat etmiş, ebesinin örekesinden su yolları yapıp şehre su taşıyordu.

    geometri bilgisi üçgenin iç açıları toplamı 180 derecedir diyen eleman 2000 yıl öncesine gitse ne olur?

  • jj abrams tarzı (lost, fringe, westworld....vs) dizi yapma rehberi:

    -sırrı bilinemeyen gizemli bir makine veya alet olmalıdır. tercihen yapay zekaya sahip olmalıdır.

    -yine sırrı bilinemeyen gizemli numaralar, algoritmalar, formüller olmalıdır.

    -kimsenin ne yaptığını bilmediği ama kapılı kapılar ardında çalışan büyük bir şirket (dharma ınitiative, massive dynamic, delos ıncorporated) veya çok zengin bir işadamı (charles widmore, william bell, harold finch, robert ford) olmalıdır. sık sık dizideki bir çok olayın arkasında bu zengin şirket veya işadamının olduğu ima edilir ama hep bir şüphe de mevcuttur.

    -bir yerde bir şirket tarafından yapılan gizli bir deneyin yanlış gitmesi ve evrende zincirleme reaksiyonlara sebep olması.

    -sürekli flashback ve flashforward ile karakterlerin geçmişi ve geleceği irdelenmeli, zamanda yolculuk yapılmalıdır.

    -"paralel evren" olmazsa olmazlardan biridir. ayrıca bir yerlerde mutlaka bir "simülasyon" olmalıdır ve karakterler ister istemez bu simülasyonun bir parçası olmalıdır.

    -hikaye her bölümde gıdım gıdım ilerlemelidir.

    -dizi bir yerden sonra uzadıkça uzamalı, cılkı çıkmalıdır.

    -belli bir yerden sonra her şey o kadar iç içe girmelidir ki seyirci izlediğinden bir bok anlamasın.

    -karakterlerden batıl inançları olan veya metafiziğe inanan bir veya birkaç karakter vardır ve hikayenin başında bunlarla dalga geçilirken sonradan bunlar haklı çıkarlar.

    -son sezonlarda rating'ler düşüşe geçince diziyi kurtarmak için metafizik veya bilimkurgu öğelerin dozu katlanarak arttırılıp dizinin içine iyice sıçılır.

    -sonunda hiçbir şey doğru düzgün bağlanamadan ve hiçbir soruya doğru dürüst cevap veremeden dizi bitmelidir.

    -internette dizinin hayran kitlesi "her şey açıklandı siz anlamadınız" diye dizinin sıçışını sıvamaya çalışır.