hesabın var mı? giriş yap

  • plazada çalışanların köpük partilerinde coştuğunu öğlende işe gelip akşamüstü partilere aktığını zannedenlerin sanrısı.
    memurlar haftasonları tatili ve akşamları insancıl vakitte biten mesaileri sayesinde kendilerine vakit ayırabildiklerinden hepinizden daha kaliteli bir yaşam sürüyor. adamın senede 30 gün izin hakkı var. sen ekrana hipnotize olmuşken dünyayı geziyor lan adam. ayrıca patron ne der kaygısı kovulma korkusu olmadığından stres altında değiller ve daha verimli çalışıyorlar.
    şimdi sevgili dünyayı kurtaran kardeşim, kimin daha sıradan yaşadığına sen karar ver. ben söyliyim, ikiniz de bir rutinin içindesiniz; fakat memurun rutini onu mutlu ederken seninki seni öldürüyor. artık memurlara bok atmayı bırak ve sakince kpssden aldığın puanı utanmadan paylaş.

  • 26.07.2023 tarihinde habertürk'te yayınlanan ht360 programında atılan manşet:
    "kılıçdaroğlu sertleşiyor mu?"
    ben olsam "12 yıllık iktidarsızlığa rağmen hala sertleşebiliyor mu?" diye manşet atardım sanırım :pp

    görsel

  • belgesel yapımcıları, vahşi doğa fotoğrafçılarında böyle bir "yanlış tanı" rahatsızlığı var.
    adam, gördüğünü sıfatlandıramıyor lan.

    110 kilo ağırlığındaki sumatra kaplanını fotoğraflamak için iki hafta pusuda bekliyor, hayvan ormanın derinliklerinden gelirken iki saniyeliğine kameraya yakalanıyor.
    "sumatra kaplanları... kedi ailesinin utangaç üyeleri. kameralarla araları pek iyi değildir" diyebiliyor.
    utangaçlığından adam yiyecek hale gelmiş öyleyse. bak bi gözlerine! utangaç bir bakış mı, yoksa "taallukatınızı " bakışı mı bu?
    http://farm4.static.flickr.com/…5469_7968467bb8.jpg

    üç gündür ininden çıkmamış, kış uykusuna hazırlanan aç boz ayıyı, isim takıp sempatikleştiriyorlar:
    "lisa, utangaç bir anne. yavrularına kış bastırmadan yiyecek bulması gerek. lisa bu nedenle son zamanlarda biraz sinirli."

    son günlerde biraz kızgın, utangaç lisa'ya bak:
    https://fitcoupleusaf.files.wordpress.com/…rowl.jpg

    adama dilini yutturuyor mahcup duruşuyla.

  • bir yandan pandeminin sürdüğü diğer yandan gece gündüz çalıştığım şu sıkıntılı dönemde, bu filme olan beklentilerim nadir kendimi iyi hissettiren şeylerden bu aralar. fragmanın da yakında çıkacağı söylentileri dolanmaya başlamışken bu filmin neden kesinlikle spider-verse temalı olacağını ve tobey maguire ile andrew garfield'ın kesinlikle filmde bulunduğunu madde madde ortaya koymaya çalışacağım:

    1- sony latinoamerica resmi hesabının paylaştığı ve sonrasında sildiği, bütün dedikoduların çıkış sebebi olan video. video'da 3 spider-man'den de sırasıyla kesitler görüyoruz ve sonrasında türkçe meali "seçmek zorunda değilsin, marvel multiverse'ünde her şey gerçekleşebilir. ve spider-man 3'te herkesi görebileceksin, evet 3 peter parker dünyayı beraber kurtarıyor" olan yazılar görüyoruz. video silindiği için farklı bir kanaldan atıyorum ancak ilk çıktığında reddit'e haberi düştüğü için ben bizzat izleyebilmiştim orjinal halini. video birebir bu. videonun yüklenip silindiği sony latinoamerica kanalı.

    2- hem tobey'li üçlemenin hem de andrew'li filmlerin görsel efekt çalışanlarının no way home'da yeniden çalışmış olması kaynak. her ne kadar kaynak resmi bir site olmasa da birçok sızıntıyı ilk olarak ortaya çıkaran sayfalardan birisi. reddit sub'larında da oldukça ünlüdür.

    3- spider-man 2'de doc ock'u canlandıran alfred molina'nın ve the amazing spider-man 2'de electro'yu canlandıran jamie foxx'un resmi olarak tekrardan bu rolleri oynayacak olmaları. bundan önemlisi molina'nın variety'yle yaptığı röportajda oynadığı karakterin spider-man 2'deki versiyonu olduğunu ve cgi ile kendisini gençleştirdiklerini belirtmesi o röportaj. jamie foxx'un ise tekrardan rolü canlandıracağı resmi olarak açıklandıktan sonra instagram hesabından paylaştığı apaçık spider-verse içeren fotoğraf

    4- senelerdir kirli sakalla takılan maguire'ın sinek kaydı tıraşla dolanmaya başlaması ve tekrardan fit hale gelmesi. başka rol için olabilir diyebilirsiniz ancak kendisi çok aktif bir aktör değil şu anda. fotoğraf

    5- raimi serisinde maguire'ın ispanyolca dublajını yapan roger pera'nın, sony ile bir film için görüştüğünü söylediği yayının kaldırılması ve akabinde o cümleyi söylediği kısmın editlenerek silinip, yayının tekrar yüklenmesi. yayından kesit

    6- andew garfield, yeni filmi mainstream için birçok röportaj verdi ve tabi ki çoğunda bu söylentiler kendisine soruldu. haliyle bu söylentileri reddetti ama verdiği cevapların hep aynı tarzda hatta birkaçında birebir aynı cümlelerle olması ve normalde röportajlarda rahat davranan bir adamken bu soruları cevaplarken biraz, tabiri caizse, şekilden şekile girmesi hafif dikkat çekici. ayrıca röportajı yapan adam kendisinden net olarak evet veya hayır şeklinde cevap vermesini istediğinde dahi "i did not get a call" yani "kimse beni aramadı" şeklinde dolambaçlı bir cevap vermesi. bahsettiğim röportaj, dediğim kısım 1:46'da.

    7- the amazing spiderman serisinde andrew'ün dublörlüğünü (stunt double) yapan william spencer isimli abimizin, tom holland'ın dublörüyle beraber olduğu no way home setinden fotoğraflar paylaşması ve ardından bu paylaşımı kaldırması. ekran görüntülerine sahip bir tweet

    8- tobey'in sevdiceğinin, instagram'da mcu spider-man filmlerinin başrolleri olan tom holland, zendaya ve jacob batalon'u takibe alması. kaynak. instagram kullanmadığımdan bu bilgiyi doğrulayamadım ilgili arkadaşlar bakıp teyit edebilir.

    9- bilindiği üzere, andrew'li seride gwen stacy karakterine can veren güzeller güzeli ablamız emma stone'un da no way home'da görüneceğine dair söylentiler vardı. kendisiyle yapılan bir röportajda (6. maddede belirttiğim andrew röportajını yapan abimiz yapıyor yine) bu söylenti sorulduğunda "i don't know if i'm supposed to say anything but i'm not in it" yani "bunu söyleme yetkim var mı bilmiyorum ama filmde yokum" cevabını veriyor. o röportaj, bahsettiğim kısım 2:10'da. kendisi şu an hamile bu arada`::(` yani muhtemelen filmde gerçekten de olmayacak blöf falan yapmıyor. ama burada dikkat çeken şey "i dont know if i'm supposed to say that" şeklinde hafif çekinerek cevap vermesi. yani sanki kendisiyle film için bir görüşme yapılmış ancak rolü kabul etmemiş/edememiş ve bundan bahsetmesinin yerinde olup olmadığından emin değil gibi cevaplıyor. yani düşünün normalde filmle hiç alakası olmasa, harhangi bir görüşme danışma vb. bir şey olmamış olsa neden dümdüz hayır yokum şeklinde cevap vermesin veya cevap verirken çekinsin ki? yani zannımca kendisiyle bir şekilde görüşüldü rol için ama dediğim gibi bence de filmde olmayacak kendisi hamilelik veya başka sebeplerden ötürü. ama olmayacak olması verdiği bu cevabın ilginçliğini etkilemiyor.

    bunlar dışında daha birçok irili ufaklı söylentiler çıktı ama en önemli ve dikkate değer bulduklarımı sizinle paylaşmak istedim. dikkate değer başka söylenti ve haberler çıkarsa bu entry'ye onları da eklerim. gözümden kaçmış olan ve eklememi istediğiniz haberleri için mesaj kutumu yeşillendirebilirsiniz.

    uzun lafın kısası spidey seven dostlar; spider-verse kutlu davamızdır ne olursa olsun film çıkana kadar sandıklarınızı terk etmeyin. bu yazdığım kanıtlara sımsıkı tutunup fragmanı bekleyin. eğer bu büyük olay harbiden gerçekleşiyorsa bunu filme saklayacaklarını düşünmüyorum. yani tüm bu söylentiler gerçekse mutlaka fragmanlarda bu olay gösterilecek ve tüm internet alemi o gün yıkılacaktır. belki ilk fragmanda göstermezler onu bilemem ama filme kadar da saklamazlar yani. az kaldı hayalimize kavuşuyoruz.

    gerçekleşmeme ihtimaline karşın da beddua şerhimi düşeyim: allah topunuzun belanızı versin sony ve marvel. koca koca adamlarız, bu yaştaki insanları gazlayıp gazlayıp sonra gösterip elletmemek sığar mı ulan delikanlılığa?

    tanım: 2021 kirismıs'ında çıkışını yapacak olan mcu spider-man serisinin 3. filmi.

    edit: loki dizisinin finaliyle birlikte multi-verse kapılarının sonuna kadar açılmasıyla da artık olmayacaklarına dair en ufak şüphem kalmadı şahsen. geliyor, gelmekte olan.

  • gerilim,korku sevmeyen basit bir izleyici olan beni bir hayli germiş olan 8.bölüme sahip dizidir. öyle ki bazı sahnelerde durdurup sakinleşmek zorunda kaldım. zombili oyunları da çok oynayamazdım zaten. strese gelemiyorum.

    bölüm ayrıca uzun süre aklımdan çıkmayacak bir diyalog içermektedir.

    --- spoiler ---
    s.m.k nadir baltacı'nın yanına girerken :

    "aç kapıyı malik"

    malik : cehennem kapısındaki nöbetçinin ismi.

    --- spoiler ---

  • klasik baba filan değildir. klasik babanın gömleğinin ya da tişörtünün cebinde her daim bir paket maltepe bulunur, elleri de sigara kokardı. nerede klasik amk bu jagler kokan babalar anlamıyorum. ben babamın bir defa diş fırçaladığını gördüm ömrümde, onda da 9 ay sonra kardeşim oldu amk.

  • soru şahane. biraz inceleyelim. zaman kavramı ile zaman ölçümü aynı şeyler değil. mesela karanlık bir hücrede bekliyorsunuz yıllarca. zamanın aktığından haberiniz var ama ne kadar zaman geçtiği konusunda hiç bir bilginiz yok.

    zamanı ölçmek için dışardan bir referans bulamazsak kendimizden döngülerle ölçmeye çalışırdık heralde. mesela adet döngüsü ay olarak kullanılabilirdi. acıkma döngüsü de günü üçe veya dörde bölebilirdi. kişisel olarak bunlar çok değişse de toplum içinde daha sabit bir ölçüm yakalanabilirdi.

    teknoloji biraz ilerleyince kum saati gibi araçlar açlık, uyku ve adet gibi döngüleri yakalayacak şekilde standartlaştırabilirdi. hamilelik süresi hesaplanırsa 9 ay 10 gün bir yıla takabül ederdi heralde (mevsim döngüsü de yok kabul ediyorum) insan yaşı da buna göre hesaplanabilirdi. kısacası ortalama insanın biyolojik saatini standartlaştırıp biyoljik bir takvim ortaya atardık.