hesabın var mı? giriş yap

  • levent metrosu'nun metrocity girişini kendisine ev bellemiş sevimlilik abidesi tosun. cinsiyetini bilmiyorum; ama tam bir tosun. her sabah işe giderken görüyorum. istisnasız her sabah uyuyor, hem de dünyanın en rahat insanından bile daha rahat uyuyor o sabah hengamesi arasında. koşuşturmalar, gürültüler.. hiçbiri umrunda değil; hele güneş vurmuşsa, karnını göğe kaldırıp, sırt üstü uyuyuşu var ki, değmeyin keyfine.

    şurada bu tosun için bir instagram hesabı açıldığını görünce, tek ben değilmişim bu sevimli misafirin farkında olan dedim kendi kendime: https://www.instagram.com/…tmetrosununuyuyankedisi/

    sabahlarımız şen oluyor sayende. öpücükler.

    edit: kedimiz dişiymiş. yazar arkadaşlar bilgilendirdi. sanırım biraz ünlü oldu; umarım bu ün kendisine iyilik getirir. biz onu, orada tanıdık; orada mutlu olduğunu gördük. kendisi için ne iyi olacaksa o olur umarım.

  • nasa üç uzay mekiğini (atlantis, discovery ve endeavour) tanesini yaklaşık 29 milyon dolardan satışa çıkarmıştır. (bana en temizi endeavour gibi geldi).
    başta 42 milyon dolar istiyorken, sonradan fiyatı %30 indirimle 29 milyon dolara çekmiştir. (2. el piyasası durgun şu aralar)

    eh bu kadar yazdık, bütün özelliklerini yazalımda tam olsun:
    - yaklaşık 6 milyon kilometrede (86 kez uzaya çıkılmış)
    - merkezi kilit.
    - hidrolik direksiyon.
    - lpg taktırmaya uyumlu iç donanım.
    - klimalı.
    - dahili tuvaleti var.
    - hasarsız.
    - bilim adamından

  • kardes banyodan cikmak bilmez, anne cinnet gecirir ve hemen akabinde ;

    - buda pipisini kesfetti kesfedeli banyodan cikmaz oldu.

    seklinde posr the family'i yarar.

  • arkadaslar cok kisaca tum dunyada kabul edilen, kontrolden cikmis kalabalik icinde kalirsaniz yapmaniz gerekenleri yazacagim. cogu yerde bunlari bu sirayla okuyacaksiniz o yuzden egitimli olanlar okumasalar da olur.

    1) yere bakmayacaksiniz. etrafiniza bakacaksiniz. bu ayni zamanda sadece ileri bakmayacaginiz anlamina da geliyor. gozleriniz her zaman bir boslugu ariyor olmali.

    2) islerin cigirindan ciktigina dair supheye dustugunuz anda icgudulerinizi dinleyin ve gidin.

    3) denge denge denge. birine yaslanmamaya calisin cunku duserse siz de size yaslanan da ona yaslanan da gider. boks yapanlar bilirler. kafanizda dizleriniz ve ayak eklemlerinizin konumunu hissetmeye calisin. tek destek olarak onlara guvenin.

    4) nefesinizi dogru kullanin. cok fazla sikisiklik olursa kalabalik avina dolanan bir boa yilani gibi her verdiginiz nefesin ardindan akciger kapasitesinizi dusurur. duzgun nefes almaya calisin. panik nefes duzeninizi bozacagindan dusmaninizdir. kurtulacaksiniz buna inanin, sakin kalin.

    5) 4. maddeye yardimci olmak uzere kollarinizi gogsunuzun onunde ister baglayarak ister bir boksor gibi gard alarak tutun. baski kaburga ve diyaframa degil kollariniza gelsin ve o kollari gogus seviyesinden asagida ya da yukarda hicbir kosulda tutmayin.

    6) kalabaligin akis yonune direnmeyin. bir etkiniz olmaz efor harcadiginizla kalirsiniz ve panik olmus insanlar sizi hayatta kalmalari onunde bir engel olarak gorurlerse yere yikar ustunuze basarlar. sonucta dunyanin en tehlikeli olgularindan birinden, can derdine dusmus panik haldeki insanlarin olusturdugu bir kalabaliktan soz ediyoruz.

    7) duvar dibi, bariyer kosesi falan buralar direkt ölüm tuzagi demek. hele insana ustunden atlayabilecegi hissini uyandiran orta boydaki duvar ve citlerden kesinlikle uzak durun (bkz: heysel faciası). bu duruma bu olay ozelinde bir örnek video paylasacagim. gordugunuz gibi kacis yonu duvara gore dik acida bulunmasina ve acik olmasina ragmen bahsettigimiz ölüm tuzagi gerceklesmis. yazik bazilari o duvarin ustundekilerin kendilerini cekebilecegi umuduyla olsa gerek akis istikametine gore ters acilarda yakalanmislar. cok yazik.

    link

    8) mumkunse diger insanlara yardimci olmaya calisin. oyun teorisi bu gibi durumlari en iyi aciklayan teoridir. baskasina yardim etmekle zincirleme olarak belki onlarca kisiyi -kendinizi de- kurtarabilirsiniz.

    9) bunu hep aklinizda tutun: bu bir kabus ve sakin kalip kurallara uyarsaniz ("ustunden atlarim" diye duvarlara yonelmemek gibi) hayatta kalmamaniz icin hicbir sebep yok.

    kimsenin boyle bir sey yasamamasi dileklerimle.

    edit: miras değil alın teri isimli kardesimiz "az karakterli ol da kaynak ekle" dedi. ilk paragrafta yazdigim "cogu kaynakta bu sirayla okuyacaksiniz" ifademi de biri uyarmis da oyle eklemisim. boyle bir sey olmadi ama bana "buradan caldin" dedigi linki ekliyorum. entry'nin orijinal hali saklaniyorsa ve bir moderator gorurse allah rizasi icin bana gondermesini ya da entryi ilk formuna cevirmesini rica ediyorum. tesekkurler.

    kaynak

  • yazarların dürüst davranmadıkları başlık.

    entrylere girip baktım. herkes merhamet, zeka, samimiyet vs. gibi kişilik özelliklerinden bahsetmiş. fakat ben hiç böyle bir kıza deli gibi aşık olan bağlanan birini görmedim.

    o yazdığınız entrydeki kızları siz üzdünüz beyler.

    mesela bir kız kaprissiz, tripsiz, anlayışlı, sevecen, merhametli ise o kız sizin kankanızdır. o kız çok iyi kız aşkımdır.

    yok her fırsatta trip atan, carlak ve de bencil ise o kız çok havalıdır. biraz da güzel ise herkes onun peşinden koşar. tam bir dişidir. herkesin gözü ondadır.

    güzel gülen, iyi kalpli, sevimli, anaç bir kıza kimse ilk görüşte aşık olmaz. ancak tanıdıkça sever. kız da severse, yüz verirse zaten erkek elde ettiğini düşünür ve bağımlılık falan kalmaz. yok kız sevmezse zaten peşinden koşturup eğlenecek kadar samimiyetsiz değildir. yine bağımlılık falan olmaz.

    sırf sevdiğinden ilişkiye başlayan ve erkeği uğraştırmayan hangi kızın değerini bildiniz? o kadar kolay elde ettiniz ki değer bilme gereği bile duymadınız. o kız zaten affediciydi. affedeceğini bildiğinizden bilerek ya da bilmeyerek kaç kere üzdünüz o kızı?

    yani siz bu listeleri yazıyorsunuz ama samimi değilsiniz beyler. göğüsleri, kalçaları, bacakları, güzelliği, dişiliği yazanlara gönülden tebrik!

    debedit: bu entry ile debeye girmeyi hiç beklemiyordum ama teşekkürler sözlük :) bari bir işe yarasın; (bkz: leyladansonra.com)

  • rezillikte daha ne kadar ileri gidebilirler bilemiyorum. yarin bir universite sitesinde rektorumuz umumi helada ibrik bulamadi, kiniyoruz diyebilirler. adamin ve karisinin otel odasi bulamamasinin universiteyle zerre kadar ilgisi olmayacaginın idrak duygusundan yoksun kisiler bu gorevlere gelebilmis. cok yazik, cok...