hesabın var mı? giriş yap

  • düğünde ölenlerin de milliyetini ve nereli olduğunu özellikle belirtenlerin provokatör olduğu hain saldiri. bize ne lan siirtlilerse? bizim kardeşlerimizin düğününde bombalı saldırı oldu. biz bunu biliriz. nereli olduklarının önemi yok.

  • mimarisini cok iyi bildigim, acik uygulamanin ne demek oldugunu teknik altyapasiyla birlikte anladigim; hem objective c, hem de swift dillerinde uygulama gelistirdigim telefon.

    bence, gecin o ayaklari. uygulamalarin uyumasi diye bir sey var ios'te, cok sukur ki. android'de bunun telefonu nasil patlattigi da belli ki, bir suru "close all" butonlari, "task manager" gibi uygulamalari var.

    uygulamalarin uyumasi, gerektiginde background job calistirabilmesi, ios'in sizin "kullanim tarziniza adapte" olmasi gibi ozellikleri var. ornegin, facebook'u sadece geceleri kullaniyorsaniz, ios gunduzleri o uygulamaya cok cok az kaynak ayirir ama geceleri o uygulamayi daha sik background job olmaktan cikarir ve islemlerini yapmasina izin verir gibi.

    bu telefon icin 1gb ram yeterli. otesini tartismaya gerek yok. ios ile android'in isletim sistemi mimarileri cok farkli. buraya gelip de, teknik hicbir sey bilmeden, baglanti yavasken youtube iki kere takilmis diye "android'deki gibi 4gb ram gelsin yeaaa" demek kadar sacma ve teknik bilgi yoksunu bir yorum yoktur.

    herkes yazilim muhendisi, herkes teknoloji uzmani olmus amk.

    ek: he yavrum he, seri kotuleyince apple mimari degistirecekmis. level 5'te.

  • istihbarat tarihinin en ilginç olaylarından birinin öznesi.

    - beer 1950'lerin sonundan itibaren israil savunma bakanlığı bünyesinde albay rütbesi ile çalışan bir savaş tarihi uzmanı ve danışman.

    - bu görevinin öncesinde idf bünyesinde yarbaylığa kadar yükselmişse de, 1950 yılında ayrılmak zorunda kaldı. sonrasında sol kanat partilerde görev almışlığı var.

    - bu sırada david ben gurion ile yakınlaşınca, kendini bakanlıktaki danışman görevinde bulmuş oldu.

    - 1960 yılında israil istihbaratı sovyetlere bilgi sızdırıldığından şüphelenir durumda. elçilik görevlileri takip edilirken, oklar israel beer'e dönüyor. sovyet elçilik görevlileri ile teması, bir batı almanya görevi sırasında kimseye haber vermeden doğu'ya geçmesi derken iyice şüpheli hale gelmiş durumda.

    - 29 mart 1961'de beer bir sovyet elçilik gövlisi olan vladimir solokov -ki kendisi aslen istihbaratçı- ile buluşurken suçüstü yapılıp tutuklandı.

    - işler tam bu noktadan sonra çok ilginç bir hale geldi. yapılan tüm araştırmalar gösterdi ki aslında israel beer diye biri hiç olmamış. tüm hayat hikayesi sahte.

    - beer'in sorguda anlattığına ve kayıtlara göre avustrya doğumlu olan beer, genç yaşında israil'e göçmüş ve yukarıda yazılan kariyeri inşa etmiş.

    - ancak ortaya çıktı ki tüm bu anlattıkları yalan. beer diye biri hiç olmamış. ailesi ile ilgili tüm kayıtlar sahte. avusturya hükümeti ile ortak yapılan çalışmaya göre beer tam bir hayalet.

    - bir sonraki aşama daha da ilginç. 1966 yılında beer henüz 54 yaşında ike hapishanede aniden öldü. ölüm sebebi resmi raporlara göre kalp krizi. ilginç olan o zamana kadar bilinen bir kalp rahatsızlığı da yok.

    - zehirlenmeden şüphelenilmiş, ama kesin bir kanıt bulunamamış. ancak burada o zamanlar adli tıp teknolojisinin şimdiki düzeyde olmadığını unutmamak gerek.

    - kesin olmamakla beraber dosyanın kapandığı tarih itibari ile israil istihbaratının kanaati şu : "beer başından beri kgb tarafından ikmal edilen, ve israile gönderilen bir sızma ajanı. hikayesini yazan da kgb. büyük ihtimalle avustrya'da sol kanat partilerde çalışırken işe alındı."

    - beer'in gerçekte kim olduğu, asıl adının ne olduğu hiç bir zaman bulunamadı.

  • uçak yolculuğunuzda yaşanan problemleri şikayet edip tazminat almanızı sağlayan avukat sitesi. türkiye merkezli uçuşlarda kullanılabileceğinden emin değilim ancak ab ya da şöyle söyleyeyim almanya merkezli uçuşlarda kesin çalışıyor. şu ana kadar açtıkları davaları %98 kazanmışlar. eğer uçuşunuzda 3 saatten fazla gecikme olduysa bu site aracılığıyla havayolu şirketine dava açabiliyorsunuz. durumun vehametine göre site, size şu kadar tazminat alabilirsiniz diye cevap veriyor ve işlemleri başlatıyor, yaklaşık 2-3 haftada da sonuçlandırılıyor. sizden önden direkt para almak yerine tazminat sonucu aldığınız paranın %25'sini komisyon olarak alıyorlar. çok yakın tanıdığım birisi bu site aracılığıyla ryanair ve aegean airlines'dan 280€ ve 250€ aldı. kısmetse ben de birgün "delay" yiyerek uçuşu bedavaya getirmeyi planlıyorum.

  • bir dakikalık klipteki giyim* tarzına sahip hiç kimseyi bünyesinde barındırmamaya yemin etmiş insanların çoğunlukta olduğu şehrin tanıtım filmi.

  • çocukluk, gecenin bir yarısı tuvaletten odana koşarken kimsenin seni yemediğine sevinmektir.