hesabın var mı? giriş yap

  • ilk ayin sonu > fiss
    üçüncü ayin sonu > pirt
    ilk yilin sonu > zirt
    üçüncü yildan sonra > zart zort hobaa tey tey tey

  • kendi dilimiz yerine sabahları arapça bir şeyler mırıldanmak isteyenleri yine meşgul edecek bir zırva. kendi dilinden bu kadar utanan bir başka millet daha yoktur herhalde. bu arada cümleten günaydın!

    edit: iftira ve yalan bu diye mesaj atanlar için bir şey yazayım: bu ülkede 2 ay boyunca montaj videoyla seçim propagandası yapıldı. bizzat cumhurbaşkanı videonun montaj olduğunu açıkladı. buna rağmen sesini çıkarmadı belli bir kesim. demem o ki yalan ve iftira görmek istiyorsanız adres belli.

    bir çaylağın attığı mesajla bundan kitabında bahsettiğini öğrendim. buyrun bu da ali erbaş'ın kitabından:

    görsel

    türkçe bilmeyen arap sevdalıları için yardımcı olayım: cahiliye dönemi diyor.

  • bu maç için gençlik ve spor bakanı ile birlikte hakan çelik özel jet ile izlanda'ya gidiyorlarmış. vaktim vardı araştırdım.

    koyduğu fotoğraf;
    https://twitter.com/…lik/status/1138216681036242946

    koyduğu fotoğrafta sadece ve sadece milli takıma destek için gidildiği yazılmış. ayrıca sn. bakan da twitter hesabından "millilerimizin yanında olmak için gidiyoruz" demiş.
    https://twitter.com/…glu/status/1138028261680865281

    fotoğraftaki uçak sanırım tc-cbk kodlu uçak. bu uçak bir gulfstream g550 .
    https://cdn.planespotters.net/…45267_b32eddd16f.jpg

    küçük bir araştırma ile bu uçağın bu uçuş için sadece ve sadece yakıt masrafını araştıralım. bakın uçağın sabit giderleri, havalimanı vergileri, ekip maaşları, uçakta yedikleri içtikleri vs falan değil. sadece ve sadece yakıt masrafı. misalen aşağıdaki sitede verilmiş bilgiye göre konuşalım.
    https://www.sherpareport.com/…t/costs-own-g550.html

    sitedeki bilgiye göre bu uçak saatte 358 galon civarında yakıt tüketiyor ve bir galon yakıt 5 usd. ankara-reykjavik uçuş süresi 5.5 saat alalım. tek yön 10 bin usd bir yakıt masrafı ortaya çıkıyor. bakın daha hiç bir şey dahil değil.

    şimdi girin thy'nin sitesinden istanbul - reykjavik uçuşların fiyatlarına bakın. bu arada istanbul'dan izlanda'ya direk uçuş yok, ancak 1 aktarma ile gidilebiliyor. skyscanner'dan baktığınızda bağlantılı uçuşla 8-8.5 saatlik bir toplam süre çıkıyor. thy sitesinden söyleme sebebim fiyatların anlaşılması. hadi paşalar business uçsunlar. tek yön kişi başı bin-bin yüz dolar'a gidilebiliyor.

    yani iki kişi business class git gel toplam masrafı 5 bin dolar iken, uçağın sadece ve sadece yakıt masrafı 20 bin dolar. ayrıca business class uçuş bedeline bütün masraf dahil iken, şuan belirttiğimiz sadece yakıt masrafı. belirttiğim sitede baktığınızda başka hangi masrafların doğduğunu ve masrafın neredeyse iki katı olduğunu göreceksiniz. ayrıca bu sitede paylaşılan tutarlar 1 sene öncesinin rakamları, güncel bilgilere bakmadım.

    şimdi sorularım şunlar;

    1- sn. bakan ve hakan çelik bu maçı sadece izlemeye mi gitmektedir?
    2- sn. bakanın bu maçı izlemesi elzem midir? milli takıma verecekleri destek nasıl bir destektir yani bir konuşma mı yapacak, ne yapacak yani?
    3- sn. bakanımızın bu maçı izlemekten başka burada yapacağı görüşme varsa bunlar telekonferans vs. yöntemleri ile halledilemez mi?
    4- uçakta başkaları da mevcut mudur ve gitmeleri gerekiyor mu?

    bakın devletin özel uçağı olmasına karşı değilim. özel uçakla uçulmasına da karşı değilim. hatta izlanda özelinde hiç değilim aktarmalı uçuluyor diye. misal çok üst düzey bir toplantı yapılacaktır. ya da atıyorum nato toplantısı vardır. bu uçak 16 kişilik galiba, örn gidecek devlet görevlisi sayısı diyelim 10'dur. ya da misal oradan başka bir ülkeye geçilecektir. yani sonuçta kişi başı tarifeli uçaktan daha ucuza gelecektir. bunu anlarım. ama maç izlemeye özel uçakla gitmeyi anlamıyorum. o gördüğünüz fotoğraf aslında hakan çelik'in halkın vergileri ile selfiesi.

    bakan buraya özel uçakla gidiş masrafını bir spor okuluna harcasa, 10 iyi sporcunun eğitimine harcasa daha iyi olmaz mı? bakan orda diye iki gol fazla mı atacaklar futbolcular anlamadım ki. bakan maç izleyecek diye neden halkın vergisinden belki de 250 bin tl'ye yakın bir masraf yapılıyor? 110 asgari ücretlinin bir aylık geliri bu rakam.

    ilave: thy business class bilet bedelleri de vergi dahil rakamlar. devlet vergi vermediğine göre bin- bin yüz dolar dediğim kısım heralde 600 usd’ye falan gelir.

    maç sonu editi: evet hep beraber bakan takımı desteklesin diye 250.000tl civarında para verdik ve bi güzel yenilip geliyorlar. bakanın totem tutmadı ya da hakan çelik’te bi sıkıntı var.

  • regl döneminde östrojen hormonunun düşmesi sebebiyle serotoninde'de düşme görülür. aynı dönemde bir de fizyolojik değişiklikler (patlayacak gibi şişmek, ağrı, yorgunluk...) bu sebeple bayanlar bu malum dönemlerde, mutsuz, huzursuz, hayattan nefret eder haldedirler, her şeye ağlama potansiyelleri vardır, ve tek istedikleri çikolatadır.

  • dünya düzeni ne kadar berbat bir halde yahu. daha da kötüsü burada kadınlı erkekli "yok canım ne izni. sürünerek çalışsın işte." deniliyor. bahsi geçen durum sadece karın ağrısı değil ki sadece ilaçla geçsin. benim mesela bağırsaklarım bozuluyor. direkt ishal oluyorum. midem bulanıyor o gün pek bir şey yiyemiyorum. baş ağrısı, bel ağrısı. hormonlardan dolayı gelen aşırı sinir, ateş. yazarken bile fenalaştım. algı sistemin kapanıyor zaten bunlarla birlikte. bu durumda çalıştığın işten verim alamıyorsun. tüm gün çalışıyormuş gibi yapıp eve dönüyorsun yani. bana kalırsa insanların sağlığı ile ilgili bir hususta o gün parasını alamasın, bayılsa da çalışmaya devam etsin mantığı normal değil.

  • yalnızsınızdır. dünyanın, yaşamanın bir zevki, neşesi kalmamıştır sizin için. hayattan tat alamama noktasına gelmişsinizdir. hayalini kurduğunuz, düşlediğiniz, yürekten istediğiniz bir sevgili modeli vardır kafanızda ama yıllar geçmiş olmamıştır, bulamamışsınızdır onu. eski aşklar sevdalısısınızdır siz. anlatılan hikayelerdeki, efsanelerdeki, okunan şiirlerdeki aşklar gibi yaşamak istemişsinizdir hep aşkınızı, sevdanızı. aşk ve sevda sizin için iki öpücükten ibaret olmamıştır asla. çoğu zaman ilk adımı hep karşıdan beklemiş, ilk adımı atmaktan hep korkmuşsunuzdur. ve o beklemeler size hiçbir şey kazandırmamıştır. ve artık öyle bir an gelmiştir ki yalnızlık büsbütün sarmıştır içinizi, dışınızı... bir kurşun kalem alır yazarsınız halinizi gözünüzden dökülen yaşlarla ıslanan kağıda. bir vefalı yarin eksikliğini derinden duyarsınız. bilirsiniz ki hayatta herşey paylaştıkça güzel. mesela bir şiiri, güzel bir hikayeyi, acıları, dertleri, minnacık bile olsa bir sevinci, önemsiz bile olsa bir düşünceyi paylaşmak... hayattaki gözle görünen, görünmeyen, hissedilen herşey paylaştıkça bir başka güzeldir sizin için. önemli olanda zaten paylaşabilecek o doğru insanı bulabilmektir ama işte öyle biri yoktur hayatınızda. ve onun yokluğunu derinden hissettiğiniz bu anlar acı verir size.

  • her sabah komşumuz bay adams'ın çim biçme makinesinin sesiyle uyanmamla birlikte gerçekleştirdiğim eylemdir...

    lanet olası ihtiyar bir günde çimleri biçmesen ne olur sanki !!!

  • geciktirilmiş kazanım, gelecekte daha önemli bir ödül elde etmek için anlık bir ödülün cazibesine direnme yeteneğini ifade eder. uzun vadeli faydalar veya hedefler lehine anlık tatmin veya zevkten vazgeçmeyi içerir. ertelenmiş doyum genellikle özdenetim, irade ve ani dürtüleri geciktirme yeteneği ile ilişkilendirilir.

    ertelenmiş doyum kavramı, 1960'ların sonlarında ve 1970'lerin başlarında psikolog walter mischel tarafından yürütülen ünlü "marshmallow deneyi" ile büyük ilgi gördü. deneyde, çocuklara marshmallowu hemen yeme veya belli bir süre (tipik olarak 15 dakika) bekleme ve sabrının ödülü olarak fazladan marshmallow alma arasında bir seçim verildi. çalışma, hazzı erteleyebilen ve ikinci şekerlemeyi bekleyebilen çocukların, daha yüksek eğitim düzeyi, daha iyi duygusal başa çıkma becerileri ve gelişmiş sosyal yeterlilik gibi yaşamın çeşitli alanlarında daha iyi sonuçlar sergilediğini ortaya koydu.

    gecikmiş tatmin birkaç nedenden dolayı önemli

    hedefe ulaşma: anlık tatmini geciktirmek, bireylerin uzun vadeli hedeflere odaklanmalarına ve bunları başarmak için çalışmalarına olanak tanır. bu yetenek, eğitim, kariyer ve kişisel gelişim gibi çeşitli alanlarda başarı için çok önemlidir.

    geliştirilmiş karar verme: dürtüsel eylemlere direnerek ve gelecekteki sonuçları göz önünde bulundurarak bireyler daha bilinçli ve rasyonel kararlar alabilirler. kısa vadeli faydaları uzun vadeli ödüllere karşı değerlendirerek daha iyi genel sonuçlara yol açabilirler.

    artan öz disiplin: gecikmiş tatmin, öz disiplin ve öz düzenleme gerektirir. ertelenmiş hazzı uygulayarak, bireyler duyguları yönetme, dürtüleri kontrol etme ve uzun vadeli hedeflere odaklanma becerilerini geliştirebilirler.

    finansal refah: gecikmiş tatmin, finansal başarı ile yakından bağlantılıdır. para biriktirmek, geleceğe yatırım yapmak ve gereksiz harcamalardan kaçınmak çoğu zaman anlık harcama dürtülerine direnmeyi ve uzun vadeli finansal istikrara öncelik vermeyi gerektirir.

    işte hazzı erteleme yeteneğini geliştirmeye ve güçlendirmeye yardımcı olabilecek birkaç strateji

    net hedefler belirlemek: uzun vadeli hedefleri net bir şekilde tanımlamak, bir amaç duygusu sağlar ve bireylerin bu hedeflerin peşinden koşarken anlık tatmini erteleme konusunda motive olmalarına yardımcı olur.

    hesap verebilirlik oluşturmak: hedefleri başkalarıyla paylaşmak veya hesap verebilir bir ortağa sahip olmak, destek ve teşvik sağlayabilir, bu da anlık ödüllere direnmeyi kolaylaştırır.

    sabır geliştirme: meditasyon, farkındalık veya zaman ve çaba gerektiren hobiler gibi sabır gerektiren faaliyetlerde bulunmak, sabrın ve hazzı erteleme yeteneğinin geliştirilmesine yardımcı olabilir.

    hedefleri parçalara ayırmak: daha büyük hedefleri daha küçük, yönetilebilir adımlara bölmek, nihai hedef hâlâ gelecekte olsa bile bireylerin bir ilerleme duygusu yaşamasına ve yol boyunca ödüllendirmesine olanak tanır.

    dönüm noktalarını ödüllendirmek: yolculuk boyunca dönüm noktalarına ulaştığınız için kendinizi kutlamak ve ödüllendirmek, motivasyonun korunmasına yardımcı olabilir ve uzun vadeli hedeflerden ödün vermeden bir tatmin duygusu sağlayabilir.

    genel olarak, gecikmiş tatmin, kişisel gelişime, gelişmiş karar vermeye ve hayatın çeşitli yönlerinde uzun vadeli başarıya katkıda bulunabilecek değerli bir beceridir.

  • sinan bey ihtiyaç duydukları miktara gelmeden önce, 'şöyle pahalı, böyle masraflı' deyince yüzlerce milyon hatta belki milyar euroyu bulan bir kaynak gerekli sandım. meğer 1,5 milyon eurodan bahsediyormuş. araştırma yapmak isteyen bir bilim insanını düşürdüğünüz şu durumdan utanın ilkel çomarlar.

  • kahvedeki hikmet dayıyla flört eden yazarın isyanı. kafayı dışarı çıkarınca 500 tl gidiyor zaten amk.

    tostuna eşli batak mı oynadınız?