hesabın var mı? giriş yap

  • "bir gün evlenirsem üç çocuk falan yapmam abi. istatistiklere göre her üç çocuktan biri çinliymiş, nasıl bakarım, huyunu bilmem suyunu bilmem"

  • yeğen (y, yaş 8), ben (b)

    yeğen ile evde baş başa yemek yemekteyken yeğenin ayranını masaya dökmesiyle başlayan diyalog.

    y: olsun dayı.

    ben cevap vermeden masayı silerken.

    y: olsun olsun.

    b: oğlum ayranı sen döktün, teselli için benim sana olsun demem lazımdı.

    y: olsun olsun.

  • ermenistan da kurulu bulunan sızıntı yapması veya patlaması halinde çernobilden bile büyük bir faciaya yol açabilecek olan ve türkiyeyi de çok büyük bir riske sokan nükleer santral.
    türkiye atom enerji kurumu başkan yardımcısı dr. erdener birol bir patlama veya sızıntı halinde yapılabilecekler hakkında şunları söylemiş : "muhtemel bir salınımda öncelik hava şartlarına bağlı. eğer rüzgar bize doğru esiyorsa radyoaktif maddeler sınırımıza girer. vatandaşlar, öncelikle evlerine girip, kapılarını, camlarını naylonla sızdırmaz şekilde kapatmalılar. olabilecek havalandırmalar kapatılmalı. mahalli gıdalar sebze-meyveler yenmemeli. eğer otlaklarda, kırsal kesimde hayvan varsa içeriye alınmalı ve kuru otla beslenmeli. yerel yöneticilerden gelecek 'çıkabilirsiniz ya da çıkamazsınız' talimatı beklenmeli.
    eğer salınım anından 6-7 saat içinde öğrenilirse halka iyot tabletleri dağıtılır. troid bezinin radyoaktif iyot alması önlenir, böylece kanser riski azaltılmış olur. 30 km. 100 km'ye kadar arazinin topografyasına bağlı olarak etki görülebilir. ilk birkaç günde yapılması gerekenler bunlar. daha sonra suların ve toprağın ölçülmesi gerekir."
    görüldüğü gibi korkulacak bir şey yoktur; cama çerçeveye naylonu geçir, hayvanları da içeri al tamam.

  • bir yasam tarzidir preppy, bir dusunce bicimidir, amerika'nin elit universitelerini isgal etmis bir tarzdir, arasina pek yabancilari almaz kolay kolay. prep school kelimesinden turemistir preppy, prep school bizim turkiye'deki yabanci dille egitim veren ozel okullarimiz gibi amerika'da cream of the crop'un cocuklarini iyi egitim gorsunler, adam olsunlar diye yolladiklari ozel okullardir.

    cogunlugu boarding schooldur bunlarin, cocukcagizlar evlerini terkedip yatili okula yollanirlar. orada arkadasligi ogrenirler, 200 yillik (amerika icin tarihi oluyor) binalarda bilimi sanati ogrenir, bos zamanlarinda lacrosse oynar, ve son sene gelince yale, georgetown, princeton, upenn gibi yerlere girmeye hazirlanirlar. (bkz: olu ozanlar dernegi)

    sonuc olarak bizim tikilere biraz benzetilse bile preppy'lik, biraz farklidir, bir hayat boyu surer bir cogu icin, patagonia giymekten ralph lauren giymeye terfi olunur buyuyunce. preppy'ler preppy'lerle evlenir ve boylece kendilerince bir sosyal sinif cikarirlar ortaya ve korurlar bunu kendi aralarinda evlenerek.son zamanlarda nedense diesel kotlari da preppy'ler arasinda bayaa tutulur hale gelmistir. (bkz: ralph lauren) (bkz: patagonia)

  • içine keklik eti mi karışmış nerden bilecen? dedi ya.. işte ben o an, hayatı sorguladım. ben olsam köpek eti mi, kedi eti mi nerden bilecem diye düşünürdüm. ama bak amcaya ne kadar iyimser, milletin arayıp bulamadığı keklik etini ne idüğü belirsiz sucuğun içinde bile düşündü. bundan kelli, daha iyimser bakacağım hayata. teşekkürler amca, teşekkürler sucuklar!!

    edit:anlatım bozukluğu

  • uzaktaki noktasal ışık kaynaklarını devasa ışık topları olarak gördüğü için gözlüksüz hayat çok renklidir aslında astigmatlıya. hayale dalmak da bir o kadar kolay, gözlerini odaklamadığın an her şey birbiri içine girer, nesneler çiftleşir derken dünya ayrı bir güzelleşir.