hesabın var mı? giriş yap

  • ilkokuldayken sirf geyik olsun diye cop kutusunun yanina seninle kalem ucu acmaya gelen arkadasin asla hayatindan cikartilmamasi gerektigi.

  • bu serzeniş sonrasında şunu okuyacağız yorum olarak muhtemelen: "canım tedavi artık çok kolay. deneyebilirsiniz". buradaki "canım"ı anladınız siz. akıl verme canım'ı. yani "ben doğurdum çok güzel. senden daha üstün ve bilgiliyim. allah herkese versin"
    iğrençsiniz. rezilsiniz. topunuzun canı cehenneme.

  • f35 nedir ne değildir :

    para vererek başkasının uçağını kullanmaktan farksızdır. ortalarda dolaşan f16 yazılımı artık yerli geyiklerine kesinlikle aldırış etmeyin. uçaklara kendi yapımımız bir bomba eklemek istediğimiz zaman bile abd'den izin almalıyız. abd olmaz derse, kız kaçıran bile takamıyorsun uçağa. aksi takdirde bütün mekanik desteği kesmekle tehdit ediyor. şöyle ki ; pakistan'dan f16 eğitmeni istedik. pakistan olur dediği halde abd karşı çıktığı için pakistan eğitmen gönderemedi. adam ona bile karışıyor. abd istemese, f16'ları geçit törenlerinde bile uçuramayız. bunun adına bağımsızlık diyemezsiniz. böyle bir durumda yapılan yatırım da ölü yatırımdır. ilk uçuşunu 45 sene önce yapmış f16'da bile böyle bir durum söz konusuyken f35 işine girmek tam bir saçmalıktı zaten. türkiye'ye karşı, işid de dahil bütün terör tehditlerinin arkasında abd var. bu saddam döneminde de böyleydi.

    osman pamukoğlu ne diyor ;

    pkk'nın yöneticilerinin olduğu bölgeyi tespit ettik. öcalan da dahil bütün üst düzey yöneticiler orada. tam operasyona başlayacağız, operasyon yapacağımız yere alakasız bir bölgede bm helikopteri düşürülüyor. abd'den bir telefon geliyor ve hava operasyonunu yapmayın deniyor. ne alaka? hiçbir mantıklı açıklaması yok. bu olay 25 yıl önce olan olay. şimdi durum farklı mı? hayır. sen bu adamdan f35 alsan ne olacak almasan ne olacak. alsan da onun malı, almasan da onun malı.

    pkk, işid militanı mı bombalayacaksın f35'le diyeceğim -ki artık f16 ile bile pkk'lı vuramıyorsun "bizim orada askeri danışmanlarımız var" diyerek engel oluyorlar. eee? f35 ile 19 mayıs geçit törenleri mi düzenleyeceğiz?

    s400 nedir ne değildir :

    açık ara en iyi savunma sistemidir. bu sistemi neden aldığımıza gelirsek, abd bize senelerdir patriot savunma sistemini vermiyor. böyle bir ülkenin savunma sistemi olmaması zaten başlı başına bir skandal. çin'den alacaktık ve abd "alma, ben vereceğim" dedi. anlaşmayı iptal ettik fakat yine yan çizdiler. rusya ile anlaştık, anlaşma bitti ve şimdi bize çok cömert bir teklif sunmuşlar. eğer rusya ile olan anlaşmayı da iptal edersek, emin olun yine bir çomak sokup vermeyecekler. bu sefer rusya'yı da çin gibi küstüreceğimiz için hiçbir alternatifimiz kalmayacak. bu kadar önemli bizim için s400. asıl önemli nokta ise, s400'ün bir bataryası da ülkede yapılacak. bu da gelecek için çok önemli bir adım.

    şunu sakın unutmayın ; bize kıçı kırık bir tabancayı bile göndermeyi reddeden bir ülke abd. bu ülkenin ipiyle bundan sonra asla suya inilmemeli. ne solcusuyla, ne sağcısıyla. ecevit döneminde de bize ambargoyu uygulayan bunardı, sağcıların döneminde de bunlar. sürekli kazık attığı halde vazgeçilemeyen kanka gibi anasını satayım. her fırsatta sizi satar ama siz mal olduğunuzdan hep sineye çekersiniz.

  • 3 ay önce falandı, çocukları uyuttuk hanımla, film izlicez diye oturduk tvnin başına ama çocuklu aileler bilir, bu keyif öyle her zaman denk gelmez. neyse tam filmi seçtik başlicaz, mesaj geldi bana. kim dedi hanım, bu saatte? bilmem dedim bildirimdir falan... bak bakalım dedi, baktım;

    -babam öldü.

    aradım hemen, neredesiniz dedim, hastanedeyiz dedi. kim var yanında dedim, ablam falan dedi... geliyim mi dedim, yok gelme yarın cenazeye gel ama dedi. elbette dedim. ertesi gün cenaze namazına yetişemedim, geç kaldım. defnedilirken yetiştim mezarlıkta, baktım toprak atılırken o mezarın basında duruyor. ağlamıyor, sadece izliyor olup biteni... gittim yanına, kardeşim dedim, arkasını döndü. sarıldık. orada ağlamaya basladı. ağladık...

    ben bu adamı 20 senedir tanıyorum. son 10 senedir en fazla 7-8 defa görüşmüşüzdür ama her görüştüğümüzde 20 sene önce ki muhabbetimiz devam eder. güleriz eğleniriz anlatırız dertleşiriz... yani dostluk dediğiniz öyle birbirini aramayınca bozulan bir mevzu değil. dostluk yürekte. yürek aynı kalırsa dostluklar da bozulmuyor, istersen 300 yıl görme, dostun seni tanıyor biliyor seviyor... değişmesin yüreğiniz, gerisi 10 sene sonra aramıs falanı filanı önemli değil.

  • dünya 100 yıl öncesinin dünyası değil. batı, müslüman dünya gibi hala orta çağda yaşamıyor. hele 21. yüzyılda dinin hiçbir ağırlığı kalmamış durumda. yunanistandaki bir kaç aşırı sağ tip dışında kimse siklemez ayasofyada hangi ibadeti ettiğinizi. barbarlığı abartıp 1500 yıldır ayakta duran insanlık mirasına zarar vermeyin yeter.

    rte gibi 70 yaşındaki siyasal islamcı dayıların derdi bu sadece.

  • ............................................________
    ....................................,.-'"...................''~.,
    .............................,.-"..................................."-.,
    .........................,/...............................................":,
    .....................,?......................................................\,
    .................../...........................................................,}
    ................./...........................budur..................,:'^'..}
    .............../...................................................,:"........./
    ..............?.....__.........................................:'.........../
    ............./__.(....."~-,_..............................,:'........../
    .........../(_...."~,_........"~,_....................,:'........_/
    ..........{.._$;_......"=,_......."-,_.......,.-~-,},.~";/....}
    ...........((.....*~_......."=-._......";,,./'..../"............../
    ...,,,___.\'~,......"~.,....................'.....}............../
    ............(....'=-,,.......'........................(......;_,,-"
    ............/.'~,......'-...............................\....../\
    .............\'~.*-,.....................................|,./.....\,__
    ,,_..........}.>-._\...................................|..............'=~-,
    .....'=~-,_\_......'\,.................................\
    ...................'=~-,,.\,...............................\
    ................................':,,...........................'\..............__
    .....................................'=-,...................,%'>--==''
    ........................................_\..........._,-%.......'\
    ...................................,<'.._|_,-&''................'

  • bir mağara adamından daha kurtulmuşuz.

    bir melek daha melek olmadan ülkenin adaletsiz sisteminden önce kendi adaletini buldurmuştur dedirten haber...

    ekleme : edepsizce mesaj yazan bazı ucubeler var onları kaale almadığımı bildirmek istiyorum. hani 'oo küfrettik haddini bildi ekleme yapıyor' falan gibi düşünülmesin.. mesaj ile medeni şekilde tarafıma ulaşan arkadaşların dediklerine istinaden ekliyorum...

    haklısınız , bu girişte adalet yerine yanlışlıkla şiddeti övüyormuş onu destekliyormuş gibi gösterdim. şiddet yanlısı bir insan hiç olmadım. olmam. ailemden böyle birşey görmedim. çevrem aynı şekilde iletişim becerileri biraz da olsa gelişmiş bir topluluk...

    asıl anlatmak istediğim kadınlara yapılan şiddetin karşılıksız kaldığı bu ülkede , karşılık verebilen kadınların da bulunabildiği ve şiddet yanlısı mağara adamlarının korkmalarına biraz da olsa çekinerek 'ulan kadınlar adamları öldürmeye başladı bizimki de akşam evde bıcakla beklemesin 'dedirterek sindirmeyi anlatmak isteyen bir yaklaşımdır.

    ülkenin adalet sistemi şayet birgün tam sistem oturursa bu girişim beni utandırsın ve ne kadar yanlış yazmışım toplumu şiddete meylettirmişim diye düşünüp sileyim...

  • oğlunu okutup, büyütüp, itü ye sokmuş annenin ben ayaklarını öperim. değil ona ezik demek telaffuzuna bile laf söylemek senin haddine mi? be şerefsiz!