hesabın var mı? giriş yap

  • twitter'da görüntüleri paylaşan arkadaşın gönderisi altına haber muhabirlerinin "ben bilmemkim, görüntüyü paylaşabilir miyim?" diye izin istemesi ve bu muhabirlerin yabancı olması; öte yandan türk medyasının izin almadan-sormadan görüntüleri kafalarına göre alıp paylaşması daha trajikomik.

    yabancı abi, medeniyetin gözünü seveyim.
    kaza için: çok geçmiş olsun.

  • fbi, eleman alımı için duyuru yapar. üç kişi başvurur. fbi binasında adayların hepsiyle tek tek görüşmeler yapılmaktadır. ilk adam içeri alınır ve şu sorular sorulur:

    'karını seviyor musun?'
    'evet, efendim.'
    'ülkeni seviyor musun?'
    'evet, efendim.'
    'pekala, biz karını da getirdik. şu an yan odada.' ve masanın üzerine bir tabanca koyar. 'şimdi odaya gir ve karını öldür!'

    adam silahı alır, yan odaya geçer. 5 dakika hiç ses duyulmaz. adam tekrar ilk odaya geri döner. kravatı gevşemiş, ter içinde kalmıştır.

    'yapamayacağım efendim.' ve orayı terk eder. ikinci adam içeri alınır. aynı sorular, aynı yanıtlar... ve ona da içeri girip karısını öldürmesi söylenir. adam da yapamayacağını söyler ve ayrılır.

    son adam temel içeri girer. aynı sorular. aynı cevaplar. ona da içeri girip karısını öldürmesi söylenir. temel içeri girer. 5-10 saniye sonra içerden silah sesleri gelmeye başlar. 'bam, bam, bam, bam, bam, bam!' derken kısa bir sessizlik ve ardından gürültülü bir cam kırılması duyulur. adamlar içeri girer, temel biraz terlemiştir. fbi personeli sorar: 'ne oldu?'

    temel cevaplar : 'efendum bana verdiğunuz silah kurusıkı çıktı, o yüzden karıyı camdan aşağıya atmak zorunda kaldım.'

  • daha önce bilim adamı zannettiğim ancak son hal ve hareketleriyle ele sürülecek aklı olmadığını düşündüğüm kişinin zırvası.

    derlerdi ile yapacağın siyasete sokayım.

    debe editi : dilerim erken seçimde mhp barajın altında kalır!

  • ilk defa aynı film başka yönetmenler tarafından çekildi söylemi hatalı keza 1980 'de vizyona giren superman 2 gerçeği var:

    1978'de richard donner superman'in ilk iki filmini birlikte çekiyor. ilk filmin tüm çekimleri, ikincisininse yüzde yetmiş beşi tamamlanmışken, donner'ın yapımcılarla arası açılıyor . onu kovup yerine richard lester'ı getiriyorlar. lester da bu sefer 1979-80 arasında ikinci filmin çoğu sahnesini senaryo değişiklikleriyle birlikte yeniden çekiyor. marlon brando'nun yer aldığı sahneler çıkarılıyor. ikinci film bir richard lester filmi olarak tarihte yerini almış oluyor.

    yıllar sonra, 2000'lerin başında donner'ın çekimleri ingiltere'deki depolarda ortaya çıkıyor. warner bros, brando'yla ilgili olan lisans sorunlarını da çözünce, 2006'da orijinal senaryoya sadık kalacak şekilde kurgulanan "superman ii: the richard donner cut" ortaya çıkmış oluyor.

    velhasıl kelam birebir olmasa da pek çok açıdan synder kurgusunun hikayesine benzeyen bir durumdan geçilmiş.

    bir de çok daha az alakalı ve zorlama sayılabilecek ikinci örnekse bohemian rhapsody'nin üçte ikisini çektikten sonra kovulan bryan singer olacaktır . kesişim kümesi olarak yine superman var, 2006'daki superman returns'ün yönetmenidir çünkü kendisi. en azından ismi künyeden çıkarılmamıştır.

  • 60 liraya yazdığım ürüne pezeveng yazmış:

    "merhaba 30 lira diyelim el sıkışalım inşallah yarın gelir alırım"

    puşt herif sanki bende malı 30 liraya satacağım adamı dört gözle arıyordum.

    bende yazdım "sana 120 tl"

  • maalesef ülkemizde bir hastalık halini almış olan takip mesafesi kuralına uymamaktan kaynaklanmış olduğunu düşündüğüm üzücü kaza.

    yetkililerin acil olarak önlem alması gerek çünkü ülkemizde kimse takip mesafesi gibi trafiğin en hayati kuralına uymuyor. aksi gibi uyan kişileri de enayi olarak görüp bıraktıkları mesafeyi saygısızca doldurarak kurunun yanında yaşın da yanmasına sebep oluyor bu saygısızlar.

  • (bkz: justinianus)
    çoğunuz yaş itibariyle tanımaz ama istanbul'un en iyi belediye başkanı justinianus'tur.hiçbir şey olmasa adamın ayasofya'yı yaptırması bile yeter.ah azizim ahh !

  • kafa şişirmekten başka işe yaramayan sahte samimiyet akan kalabalık içinde olmaktansa, evindeki yalnızlık ve sessizlik içeren huzuru tercih eden akıllı kişidir. hiç pişman olmaz.

  • elinizde öyle bir güç var aslında acun bey.

    yüzlerce ve belki de binlerce acun medya çalışanı için işe başlama saatini 10:30 'a çekebilirsiniz rahatlıkla. türkiye'deki ve avrupa'daki pek çok firma gibi dilerseniz haftada 4 günlük çalışmaya bile geçebilirsiniz. bu güç pekala elinizde.

    birileri önderlik etmeden, emsal teşkil etmeden hiç bir şey değişmez. haydi. koyun elinizi taşın altına. yoksa bu söylem basit bir goy goydan öteye geçmez.

    edit : çok fazla itiraz geldi. doğru olduğunu var sayıyorum. acun bey zaten bu uygulamaya geçmiş. bize de canı gönülden alkışlamak düşer. ondan da bunu bekleriz zaten. bravo

  • ülkemizin ne kadar gerilerde olduğunun göstergesidir.
    dün marinada lüks lokantadaki çatışma görüntülerini düşünün.
    lokanta lüks ama görüntüler tarih öncesi siyah beyaz kamera ile çekilmiş.
    oysa güney amerikada sıradan sokak çatışmaları hd kalitesinde.
    daha almamız gereken çok yol var.

  • microsoft'un yeni konsolu. on siparisim ayin 12'sinde geldi. bu surede yeterince deneme firsatim oldu. evde ps4 ve switch var. yanlarina yeni bir konsol daha eklenmis oldu.

    pozitif yonler:

    + game pass kutuphanesi. oncelikle bu olay tum oyun severler tarafindan takdir edilmeli. konsol game pass ile onceki nesillerin oyunlari ile beraber geliyor. bu sayede direkt denedigim oyunlar gears 5, star wars jedi:fallen order, outer worlds, ori and the will of the wisps.

    + boyutu bence ideal. tasarim basit ama sik. elbette bu kisisel tercih. ps5 ile konsolda cok sahane ozellestirmeler yapilmis, xbox tasarim nedeniyle pek ozellestirmelere acik degil. diger konsollar ve tv ile guzel bir sekilde kaynasiyor, goz yormuyor.

    + ps5 dual sense i denemedim ama controller ps4 controllerindan cok daha ergonomik geldi. boyutu ideal, kalem pil ile calismasi bence daha iyi.

    + yukleme sureleri cok iyi. bu ps5 'de de gordugum kadariyla cok iyi. oyuncular bu konuda gercekten buyuk bir iyilesme ile karsi karsilar. eskiden yukleme surelerini turlu aktivite ile doldururken , simdi 10 saniye civari bekleyince uzun geliyor. reddit'teki su post gercek .

    + konsol inanilmaz sessiz ve hic isinma problemi ile karsilasmadim.

    + ps5'e gore donanimsal olarak bir miktar daha kuvvetli ancak bunu henuz gosterebilecekleri bir oyun yok. xbox, ps5 ten farkli olarak amd'nin rdna-2 mimarisini tamamen destekliyor. gelistiriciler bu gelistirme dilini tamamen kavradiktan sonra oyunlar arasindaki gorsel fark artabilir. su an icin belirgin bir fark yok.

    + xbox vrr, 2k, dolby atmos, dolby vision desteklerken, ps5 su an icin bunlari desteklemiyor.

    + quick resume cok iyi. bazi oyunlarda su an sikintili calissa da cok sahne ozellik. oyunlar arasi gecis icin bekleme yok. konsol acilir acilmaz oyuna kaldiginiz yerden devam edebiliyorsunuz.

    + project xcloud ile cloud gaming de ilerleyen donemlerde xbox'a gelecek.

    eksileri:

    - exclusive oyun sanirim hicbir zaman olmayacak. oyunlarin tamami pc icin de cikacak.konsol kolayliktir ama iyi bir bilgisayariniz var ve ugrasmayi da seviyorsaniz, xbox almaya sizin icin gerek yok.

    - ilk cikisinda konsolun gucunu gosterecek hicbir oyun yok. ps5'de en azindan ek paket gibi de olsa miles morales ve dual sense'i tanitan astro's rom var. ilerleyen donemlerde ben bu acigin kapanacagini dusunuyorum. xbox surekli yeni yapimcilari kadrosuna katiyor ve kutuphanesi de gelisecektir. ps5 exclusive oyunlarina yakin bir oyun cikarabilecekler mi gorecegiz.

    - xbox controller iyi ama yeni nesilde sony'nin dual sense ile yaptigi inovasyona benzer seyler gormek guzel olurdu.

    - microsoft'un sacma sapan isimlendirmesi. xbox series x 'i , xbox one ile karistiran cok fazla kisi var. elbette oyuncu kitlesi bu farki biliyor ama cocuklarina hediye almak isteyen ebeveynler, konsol ile yeni tanisanlar bu ikisini karistiriyorlar.

    - xbox series s bana gore bir hata. arada ciddi bir performans farki var. project xcloud geldiginde bir miktar daha alinabilir ancak su an paraniz varsa series x cok daha dogru bir secim.

    elbette baska arti ve eksileri vardir. benim tercihimde elimde ps4 olmasi ve game pass uygulamasi etkili oldu. ps5'in gucunu gosterecek oyunlara en az 1 yil daha var ve ayni oyunlar ps4 icin de cikacak. sony buyuk ihtimal vrr vs destekli bir pro/slim modelini o donemlerde cikartir. o zaman almayi dusunuyorum.

    ozetle, ps5 ve series x de cok guzel aletler. bence hangisini alirsaniz pisman olmazsiniz. benim tercihim xbox oldu ve pisman degilim.