hesabın var mı? giriş yap

  • bir tek bana mı öyle geliyor bilmiyorum ama parayı aldığınız bölme öyle ilginç bir tasarımda ki sanki bir korku filminde sahne gibi hissediyorsunuz. parayı alırken her seferinde korkuyorum "acaba bu kez elimi makine kapıp koparacak mı" diye

  • olaya pazarlama yönetimi adına yaklaşayım da tam olsun o zaman:

    bu duruma aslen marka kaybı denmektedir. yani; firmanın imajıyla ürünün ve markanın imajı,pazarlamanın ve tutundurmanın* başarısı ve ürünün kalitesi sayesinde marka ile ürün iç içe geçer.

    bu durum iyi gibi gözükmekle beraber firma markasını kaybetme durumuyla da karşı karşıya gelir.
    bu durumda marka,jenerik eşya ismi haline dönüşür.

    çok sayıda örneği vardır*: jilet(gilette),uhu, webolit, frijder, kalebodur, nescafe, pinoteks(dyo'nun vernik markası), klorak, sana, duşakabin, fiberglas, kot(eski bir türk jean üreticisinin soyadıdır kot), asprin, naylon, aygaz, selofan, kola, bankamatik(iş bankasının atmlere verdiği isim), permatik, kerosen, linolyum vs vs...

    aslında pazarlama ve markalama yönetimini baz alırsak ekşi sözlük de bir jenerik marka olma ve marka kaybı ihtimali ile karşı karşıya..
    ekşi sözlük'ten sonra çıkan ve lideri izleme ve asalak marka stratejilerini izleyen birçok ekşi sözlük benzeri site var, ve bunlar da başındaki "ekşi" 'yi atıp sonundaki "sözlük" ibaresini aynen kullanıyorlar. yani aynı coca cola'nın diğer kola markalarına karşı "cola" ibaresini kaybetmesi gibi ekşi sözlük de "sözlük" ibaresini kaybetmiş durumda. ama şöyle de bir durum var ki ekşi sözlük coca cola durumunda ama rakipler-en azından şimdilik-en fazla kristal kola kıvamında. yani korkacak ya da sevinecek bir durum yok ekşi sözlük adına..

  • aynı fotoğraf için erkek ve kadının cinsiyetlerini/yaşlarını değiştirip bakın.

    kız çocuk ve erkek yetişkin bir adam için böyle bir fotoğraf sizi rahatsız eder miydi?

    şimdi yorum yapmanıza izin veriyorum, göreyim sizi...

  • görmemle birlikte beni şoka sokmuş olan haç işaretidir. tevekkeli değil ben de diyorum dayım niye katolik oldu?!

  • kokusu, yuzunuze kondurdugu gulucukler, attirdigi kahkahalar, gozlerindeki isilti, her zaman sasirtacak olusu, her zaman guvenilir olusu, dans edisi, herhangi bir isi yaparken konsantre olmus hali, sizinle bulustugunda sokagin karsisindan gozlerinizi gozlerinize dikip gulumseyerek adimlarini hizlandirisi, uyanisi, yasami algilayisi, dokunusu. yes, every little thing she does is magic.

  • pazartesi gibi bir günde, istanbul gibi bir şehirde, 18:00 gibi bir saatte taksim'de bir mekanda bulunabilen ve buna rağmen "çok çalıştım ya" diyebilecek kadar yüzsüz olan insanların katılacağı etkinlik.

  • o gece kendisi cumhurbaşkanı olsa ne olurdu allah bilir ama 50 senedir ülkemizi onun gibiler yönetseydi zaten fetö puştları kurumlarımız içinde böyle çöreklenemezdi. dolayısıyla 15 temmuz yaşanmazdı. bence önemli olan da bu.

  • demokratik anayasa mitingi, yer kadıköy.
    elinde megafonla biri soruyor : ne istiyoruz ? topluluk cevaplıyor : özgürlük
    tekrar soruyor : ne istiyoruz ? cevap : demokrasi vs.
    megafoncunun istek soruları bitince , kenardaki sucu bağırıyor :
    - peki yok mu su isteyen ?

  • oğlunun otomobil kullanırken levent yüksel dinlemesine sinirlenen baba kasedi alıp camdan aşağı fırlatır ve olaylar gelişir.

    -noldu baba?
    -böyle ibneleri dinlemeyin ulan!(o arada bülent ersoy'un kasedini teybe yerleştirir)
    -??!
    -işte böyle ibneleri dinleyin!
    -2 x ??!