hesabın var mı? giriş yap

  • --- spoiler ---

    (nükleer enerji üretimi sonrası atıklardan bahsediyor)

    - derdiniz atıklarsa afrika orada? veririz üç beş kuruşu oraya göndeririz.

    --- spoiler ---

    yani ne diyebilirim, ne dersem bu korku filmini tam olarak izah edebilir gerçekten bilmiyorum. benim kelime dağarcığımın bittiği bir nokta burası. kan donması nasıl oluyormuş bu lafın sonunda anladım...

  • bu nasıl pahalılık arkadaş ya. herkesi yaşayan ölüye çevirdiler. tatil yapamaz, dışarıda yiyemez, seyahat edemez, sinemaya tiyatroya kitaba eğlenceye bütçe ayıramaz, yeterli beslenemez, doğru düzgün kıyafet alamaz, ev eşyasını yenileyemez, mutfak alışverişini eksiksiz yapamaz...

    monaco yat kulübünde michelin yıldızlı şeflerin yaptığı
    deniz taraklı spagetti 760,
    karidesli gnocchi 760,
    sosisli tagliatelle 620,
    kuzu pirzola 960 lira.
    iskenderoğlu iskender'de
    special yoğurtlu iskender 725 lira.
    bonfile 725 lira.
    ankara develi'de pirzola 660 lira.
    dünyanın en zengin kulüplerinden birinin restaurantı ile türkiye'deki normal restaurantlar neredeyse aynı fiyata sahip. akıl almaz bir dönemden geçiyoruz.

    kaynak

  • geçenlerde bu duruma uygunluğumu sorgularken çekiciliğime on üzerinden bir not vermeye karar verdim. kendime verdiğim not üçtü. tabii ki belli belirsiz ilk tepkim "hahaha ortalamanın üstü etkisi bana sökmüyormuş" diye düşünerek ortalamanın üstü etkisini yenme konusunda ortalamanın üstünde olduğumu düşünmemdi. sonraki milisaniyelerde durumun saçmalığına uyanarak bu kibir kalıntısına güldüm.

    sonra düşünmeye başladım. neden üçte karar kılmıştım? neden, hadi yanındaki sayılardan başlayalım, iki ya da dört değildi? neden üç?

    sonuç: biri bana çekici misin diye sorduğunda cevabım hayır olur. bu nedenle aslında skalada 5-10 arasındaki sayıları çöpe atmış oluyoruz. geri kalan sayılar içerisinde karar vermek kalıyor geriye. burada karar verirken, bir ya da iki demiyorum, çünkü ne çirkin, ne aşırı obez insanlar var sonuçta. yani ben, çekici olmayanlar arasında ortalamanın üstündeyim yine. tabi, tabi; öyle olmalıyım.

    işte böyle lanet bir şeydir.

  • --- spoiler ---

    our top three guesses for your english dialect:

    1. english (england)
    2. welsh (uk)
    3. us black vernacular / ebonics

    our top three guesses for your native (first) language:

    1. turkish
    2. portuguese
    3. russian

    --- spoiler ---

    o shan't'ı işaretlemeyecektim ya. dayanamadım.

  • alemdir bu trafik polisleri.. gecen istanbul bebekte yururken yine bi polisin biri kaza olan bolgede;
    - 34 kzc 40 bekleme yapmaa, bakma kardesim su kazaya ne oluyor bakınca sanki
    - puaa puhaa 34 mr 123 yurusene lan bakma dedim kardessim su kazaya, trafik yapmayın. aloo kime diyorum.. yurusenize bee, kızdırmayın beni..
    - puha puha bekleme yapma yuru yuru..
    ...
    bir süre sonra arkadan bi ekip otosu daha gorunur ve bağırmakta olan trafik polisine şöyle anons eder..
    - lan haydar fazla bagırma !!!

  • yeşil, muntazam ve hacimli olduğunda insana huzur veren bahçe bitkisi. ülkemizde üstüne basmak yasak olsa da avrupa ve amerika’da iklimin de etkisiyle müstakil evlerin bahçeleri ve parklar özenli çimlere sahiptir ve üzerinde dolaşmak serbesttir.

    iki senelik tecrübemin ilk senesi öğrenme, hata yapma, ikinci senesi ise bu hatalardan ders çıkarma şeklinde geçti. şu an beklediğim sonucu aldım, güzel bir bahçem var ve bazı tavsiyelerde bulunabilirim.

    - güzel bir çime sahip olmanın en önemli ipucu devamlı sulamak. sürekli güneş alan ve sararan bölgeleri her gün, diğer bölgeleri günaşırı sulamak gerekiyor. sulama miktarı olarak tavsiye edilen ise haftada 25 milimetre.

    - ilkbaharda toprağı karıştırarak havalandırmak çim köklerinin nefes almasını ve yaz mevsimi boyunca sağlıklı olmasını sağlar. bunun için özel aletler satılmaktadır fakat bu iş gözüktüğünden daha zordur. toprak sertse çok fazla kuvvet uygulamak gereklidir, bunun sonucunda insanı kolayca yorabilir. yağmur sonrası toprak yumuşayacağı için yapması daha kolay olur.

    - ilkbahar, bahçenizin çim çıkmayan, az çıkan veya hastalıklı bölgelerine takviyede bulunma zamanıdır. bir miktar toprak serip içine bolca tohum ekip üstünü toprak-gübre karışımıyla kapatıp 3-4 hafta boyunca her gün sularsanız çimlerin gün be gün büyümesini izleyip zevk alabilir ve sonucunda kesintisiz, halı görünümünde bir çime kavuşabilirsiniz. ilk çıktıklarında açık renkli olurlar, yıllar geçtikçe koyulaşırlar. çimler de toprak, iklim cinsine göre ve kalınlığına göre çeşitlilik gösterirler. en kalitelisi golf çimi denilen kalın olanıdır.

    - bahçeniz çok güneş alıyorsa çim keserken uzun bırakmanız kökleri güneşten koruyacaktır. ayrıca kestiğiniz çimleri toplamayıp bahçede bırakmanız gübre görevi görecektir.

    - piyasada çeşitli gübreler satılıyor. bunların en pahalısı kimyasal olanlar. halbuki en ucuz ve etkili gübre bildiğimiz inek veya koyun gübresi. bunlar hem organik (çevreye zararsız), hem de fazla kullanıp çimi yakma ihtimali yok.

    - gübreleme ilkbaharda ve sonbaharda öneriliyor. sonbaharda ağaçlardan dökülen yaprakların üzerinden çim biçme makinasıyla geçerseniz bir taşla iki kuş vurmuş olursunuz. hem yaprakları toplamaktan kurtulmuş olursunuz, hem de bahçenizi bedavadan gübrelemiş olursunuz. yaprakları kesmeyip öylece bırakırsanız bir araya gelip kış mantarı oluşturabilirler.

  • aksam rakiyi fazla kaçırınca oturup yazamadım. kısmet simdiyeymis. şimdi size tayfun uzbay ile ilgili bilmediklerinizi anlatayım. hocamız ile aktif olarak çalışan biriyim. bilirsiniz ki şizofreni konusunda çok iyi bir araştırma yaptı (bkz: agmatin) ben de kendisiyle çocuk şizofreni hastalarında beraber çalışıyorum.

    tayfun hoca nun bir lafı vardır. bilim adami kendini yanlislamalidir diye. öyle ortaya attığınız her hipotez doğru çıkacak değil. hocanın farkı bu. etik olmasi ve diğer uyduruk akademisyenler gibi her bulduğunu çözüm gibi sunmamasi; çözüm pozitif ise neden öyle olduğuna da bakması.

    başlıkta yazılara baktım ama goremedim; sizofreni denmiş ama asıl önemli bir bilgiyi aktarmak isterim madem burası kutsal bilgi kaynağı. agmatin denen molekülün anti depresan etkisi olduğunu iddia eden bir ilaç firması grubu fdaye bunu kabul ettirmeye çalışıp yeni ilaç piyasası oluşturmaya çalıştı. halbuki daha agmatinin geçerliliği bile sorgulaniyor. peki fda neden ruhsat vermedi? çünkü tayfun hoca öyle olmadığını gösterdi. fda de buna dayanarak olaya yanaşmadi.

    tayfun hoca ile tubitaka proje yazdık, sanırım 4-5 bin lira butceliydi. reddettiler. karar gerekçesini incelesen en iyi dansöz bile böyle kıvıramaz dersin. telefon açtım bu proje bitecek ben sana garantisini veriyorum, bi yolunu bulacağım dedi. o proje şimdi bitmek üzere.

    en ama en önemlisi. hocayla reyhan pastanesinde otururken anlatti. gerçekten tanıyıp etik ve naif bir insan olan bu adam neyle suçlandı biliyor musun? hayir sadece casusluk değil. kadin saticiligindan uyuşturucuya kadar herseyle. boynuna yazılı bu suçları cezaevinde ailesiyle görüşmeye giderken hep sakladı görüp de uzulmesinler diye. bu insanlar böyle işkenceler de çektiler.

    sen cezaevinde bilimsel makale yazan insan tanıyor musun? ben tanıyorum: tayfun hoca.

    bu adam bizim için çalışırken biz onu cezaevine sokup bağlama çaldırır, resim kursuna verdirdik ama şizofreni ile çalışmasına engel olduk.

    bilin istedim turkiye de neler yapıldığını. bu ülkede pezevenk olmak bilim insanı olmaktan daha kolay. bi iftiraya bakar.

  • gerçekten de yazılarından yansıttığı gibi bir ruh hali varsa görüldüğü anda sokak değiştirilmesi vaciptir.

    çocukluğuna inelim;

    baba: oğlum git şu bakkaldan bir gaste al da gel.
    g.y.b: bir türkçü asla emir almaz çaşıtlık yapma.
    baba: ne diyorsun ulan sen?
    g.y.b: aptal aptal sorular sorma. ne dediğimi anlayamadıysan burada işin yok, sen git 4 harfliler gelsin.
    baba: hanım katanamı getir
    g.y.b: bir türkçüyü japon kılıcıyla öldüremezsin, hun yayı yok mu?