hesabın var mı? giriş yap

  • windows 10 güncellemelerinden kesin olarak kurtulacağınız bir yöntemi yazmak istediğim işletim sistemi.

    -> klavyeden windows + r tuşuna aynı anda basın.
    -> gelen çalıştır penceresine "gpedit.msc" yazın tırnak işareti hariç ve enter'a basın.
    -> yeni çıkan pencere ekranında, "bilgisayar yapılandırması" seçeneği altında sırası ile

    -> yönetim şablonları -> windows bileşenleri -> windows update klasörlerini seçin.

    -> windows update klasörünü seçtiğinizde sağ tarafta açılan seçeneklerden
    ----"otomatik güncelleştirmeleri yapılandır" seçeneğine sol mouse ile 2 kere tıklayın.

    -> açılan pencere ekranında sol tarafta bulunan yapılandırılmadı, etkin ve devre dışı bırakıldı seçeneklerinden " devre dışı bırakıldı " seçeneğini seçip "uygula" diyerek pencereyi kapatın.

    windows10'un dayatması olarak windows10 güncellemelerini o andan itibaren almayacaksınız.

    artık rahat rahat kullanabilirsiniz.

    edit: bu kadar nefret edilip, çözümün sır gibi saklanmasını anlayamadım. ancak update'i direten microsoft'un update zorunluluğundan kurtulup windows 10 kullanmanın keyfi bir başka. *

    uzak gelecekten edit: bu yöntem çoğu zaman çalışmıyor. internet üzerinde popüler olarak kapatma yöntemleri de büyük oranda işlemiyor.

    yeni ve kesin çözüm;

    yönetici olarak komut penceresini açın ve aşağıdaki komutları tek tek girip enter'a basın.

    reg add "hklm\software\policies\microsoft\windows\windowsupdate\au" /v noautoupdate /t reg_dword /d 0 /f
    reg add "hklm\software\policies\microsoft\windows\windowsupdate\au" /v auoptions /t reg_dword /d 2 /f
    reg add "hklm\software\policies\microsoft\windows\windowsupdate\au" /v scheduledınstallday /t reg_dword /d 0 /f
    reg add "hklm\software\policies\microsoft\windows\windowsupdate\au" /v scheduledınstalltime /t reg_dword /d 3 /f

    bu işlemlerden sonra windows 10 güncellemeleri zorla yüklenmeyecek.

  • bu film için isim seçimi çok yerinde gerçekten de. bilirsiniz folie à deux fransızcadan psikiyatri literatürüne geçen bir kelime grubu, paylaşılmış psikoz anlamı taşıyor ki joker ve harley quinn'den bahsediyoruz. folie à deux, iki kişiyi içeren ve halüsinasyonların iki kişi arasında taşınabildiği gibi ilginç terimlerden oluşan psikotik durum. iki çeşidi var, bir çeşidinde baskın olan tarafın psikotik dönem esnasında oluşturduğu sanrıları ikinci bir kişiye aktarması ve onun da buna inanması. diğer çeşidi ise, iki kişinin sanrılarının giderek birbirinin benzeri olmaya başlaması. joker filminde hangisi olacak bilemiyoruz tabi henüz, tahminim ikincisi. ayrıca fragmanı o kadar sinematik ki birkaç kere izlettiriyor. heyecanla bekliyoruz.

  • ofsayttan gelen antalyalı futbolcu galatasaraylı futbolcunun 1’e 1 markaj yaptığı takım arkadaşına perdeleme yaparak avantaj sağlıyor. (aktiflik) takım arkadaşının markajsız rahat bir kafa vuruşu yapmasına sebep oluyor.

    çok açık ofsayt.

    edit: bunu gol verirseniz oyun değişir. herkes 3 tane futbolcusunu pasif alana gönderir. atış kullanılırken rakip savunmaya hepsi gelip perdeleme yapar, aradan bir futbolcunuz çıkar golü yapar. bunun tartışılacak bir yanı yok. açık ofsayt.

  • bir ankaralı olarak şunu söyleyebilirim ki; ankara'nın en meşhur yemeğinin simit olmasından daha az içler acısı bir durum. en azından onlar ekmeği kesmişler araya protein falan koymuşlar hacı. biz direkt nişastayı dayıyoruz.

  • üniversitenin ilk yılı olması heyecanıyla bir sene filan kadar evin bkunu çıkarttıktan ve geçen zamanla bıkıp sakinleştikten sonra, üst katta oturan 80+ yaşındaki teyzenin bir gün kapımı çalıp,

    "evladım senin eskiden arkadaşların gelirdi müzik filan dinlerdiniz, çok eğlenirdiniz, niye hiç öyle olmuyo artık?" diye sorması.

    ekleme: dün bu teyzenin vefat haberini aldım. bu da ondan öyle bir anı kalsın burada. huzur içinde yatsın.

  • bu acıya birinci taraftan şahidim. abim öldüğünde annem 43 yaşındaydı. abimin cenazesinden 1 hafta sonra işine döndü, 1 ay sonra ev taşıdık, 3 ay sonra tatil yaptık. annemin yaşamaya çalışmasını gözünden görüyordum. öyle bir acı ki bu kendini bir pençelerine bıraksa bir daha toplanmaz korkusu vardı kadının gözlerinde. bizim için yaşamayı seçti. annem bir hafta sonra işine dönerken böyle densizler yine eleştirmişti, annem cevap olarak da 'ben şimdi dönerim dönmem, dönmezsem ne değişecek ki, en azından bir işe yarıyorum' demişti. kendisi sınıf öğretmenidir. hayatınızda en fazla kırılan kemiğin acısını yaşamışsınız, sizin ne haddinize nasıl acı yaşanır öğretmek?

  • motoru kullanan kişi 50-60 saniye önce daracık bir yerden arabanın sağından geçiyor ve yoluna devam ediyor.

    dayı ile olan sahnesinde ise solda kaçacak geniş bir alanı olmasına rağmen ve hafif gaza yüklense çok rahat geçeceği halde bunu yapmıyor. acemi diyecem ama pek acemiye benzemiyor. kural mural demesin kimse, motorcu kurallara uyan birisi olsa ilk sahnede o dar yerden geçiş yapmaz.

    dayı emekli albay triplerinde ani bir çıkış yapıyor. dayı o çıkışı yapmasan dibine kadar haklısın, o tehditler yaşına yakışmamış.

    sonuç: her ikisi de hatalı. motorcu kameralara oynamış.

  • "benim naçiz bedenim elbet bir gün toprak olacaktır" diyen birini mumyalamak,
    "beni görmek demek yüzümü görmek demek değildir" diyen birinin resimlerini her yere asmaktır.