hesabın var mı? giriş yap

  • merhaba. ekonomik şartlardan ötürü birçoğumuz lpg'li araçlar kullanıyoruz.

    gariban mod on

    lüks segmentten tutun da en alt segmente kadar lpg , benzinli araçların maalesef vazgeçilmezi olmuştur. bu noktada lpg ile ilgili önemli noktalara değinmek lazım gelir.

    öncelikle lpg'li bir araçta dikkat edilmesi gereken en önemli husus, güvenlik olarak göze çarpar. mutlaka ortalama 3-4 ayda bir aracınızın lpg sistemlerinde kaçak kontrolü yaptırınız. bu işlem genel olarak bir kaç dakikadan uzun sürmeyecektir. ancak dikkat edilmesi gereken nokta, kaliteli ve düzgün bir cihazla bu kaçağın kontrol edilmesidir. yoksa sabunlu köpüklü yöntemle dedem de lpg kaçak kontrolü yapmaktadır.

    lpg konusunda diğer mühim husus, lpg filtresinin periyodik olarak değiştirilmesi gerekliliğidir. buna dikkat etmediğiniz zaman lpg enjektörleriniz bozulur ve durduk yere masrafa girersiniz.

    geldik lpg'de en önemli olan noktalardan birisi olan ayar mevzusuna. lpg ayarı yaptıracağız. herhangi bir lpg hizmeti veren yere gittik. aracı cihaza bağladılar. ortalama 3 dakika sonra ayarlar tamam, borcunuz 30 lira veya 50 lira diye bir kelam duydunuz. ayarlarınız düzgün değil ve kaptıkaçtı usulü iş oldu. maalesef ki türkiye genelinde birçok lpg ustasının genel geçer lpg ayarı mantığı bu şekildedir. hem verimli olmaktan uzak, hem aracın gerçek lpg performansı düşük, hem de bir süre sonra nedeni bulunamayan lpg kökenli arızalar olacaktır. ayrıca sürekli yanarak sinir bozan sarı arıza lambası da işin tuzu biberi olarak karşınıza çıkar.

    lpg sisteminin otomobil üzerindeki esas ayarı; seyir halinde iken, yani düz yolda, otoban kullanımında, yokuş kullanımında ve şehir içi kullanımında yapılan ayardır. bu şekilde ayar yaptırdığınızda, oksijen sensörü yani lambda sensörü kaynaklı arıza lambası yanma durumu olmayacak hem de lpg ile aracınızı benzine yakın performansta kullanabileceksiniz. özellikle yokuş tırmanırken yaşadığınız motor bayılması ve güç kaybını minimumda hissedeceksiniz. bu şekilde yapılan lpg ayarında, lpg beyninin aracın beyni ile maksimum uyumda çalışması ve lpg ile maksimum verimde yol yapılması esas amaçtır. zaten işin özüne dönersek lpg taktırmanın nihai amacı da budur efendim.

    gelelim bu ayarı nasıl ve nerede yaptıracağımız hususuna. burdan sonrası biraz reklam gibi olacak ama maalesef ki tecrübelerimi paylaşmak durumundayım.

    ankara için konuşursam, yukarıda bahsettiğim şekliyle lpg ayarı yapan firma; quattro garage ismiyle gecen, sahibi makine mühendisi bekir başkal olan firmadır. bekir bey bizzat bu ayarı kendisi yapmakta ve bir otomobilin bu şekilde seyir halindeki ayarı ortalama yarım saat civarı sürmektedir. son yapılan lpg ayarından sonra ortalama 2 sene boyunca herhangi bir sıkıntı yaşamadan lpg kullanımına devam ettim. geçen hafta en son gittiğimde ise lpg ayarında bozulmadan ziyade artık oksijen sensörünün bozulduğu ve bundan dolayı arıza lambası yaktığı anlaşıldı. oksijen sensörü değişimi sonrası kontrol amaçlı tekrar gitmem gerekecek.

    bu başlığı, otomobil ustası tavsiyesi vs gibi başlıklara yazmak yerine ayrı bir başlık şeklinde değerlendirmek ve lpg
    ayarı konusundaa deneyimleri aktarmak amaçlanmıştır. saygılarımla...

    tecrübeden ileri gelen edit:
    ankara genelinde lpg ayarı hizmeti veren akif tezel beyefendi de bekir başkal gibi konusunun uzmanı ve kaliteli bir şekilde çalışmaktadır. son iki yıldır kendisi ile lpg ayarı konusunda görüşme fırsatım oldu. kalite ve tecrübesini belli eden bir insan. tavsiye ederim efendim. yine bu türden kaliteli ve işini güzel yapan insanlara rastladıkça bu entrye eklemeler yapacağım.

    gariban mod off

  • verilecek her türlü cevabı kapsayan üstbaşlık. maksat kapitalizmi iyice vahşileştirmekse, bu sorunun gerçekten de hiçbir cevabı yoktur.

    - işyerinizden neden ayrıldınız?
    - verilen ücret çok azdı.

    ... hmm para insanı demek...

    - işyerinizden neden ayrıldınız?
    - iş yoğunluğu çok fazlaydı.

    ... tembel bu...

    - işyerinizden neden ayrıldınız?
    - kendimi farklı alanlarda geliştirmek istedim.

    ... bi bok bilmiyo bu. tecrübesiz...

    - işyerinizden neden ayrıldınız?
    - kendimi farklı alanlarda geliştirmek istedim. (v2)

    ... sebatsız bu. sıkılır 3-5 gün sonra...

    - işyerinizden neden ayrıldınız?
    - yönetimle ilgili problemler vardı.

    ... geçimsiz demek ki, ya da asi personel. bela olur...

    - işyerinizden neden ayrıldınız?
    - çok uzakta olduğu için gidiş geliş sorun oluyordu.

    ... zora gelemez bu. istediğim gibi sömüremem...

    - işyerinizden neden ayrıldınız?
    - ailevi bir meseleden dolayı istanbul'dan bir süre ayrılmam gerekliydi.

    ... bu üç gün sonra "ailem" der, "hastalık" der, o der bu der memleketine döner. bayramlarda da çalışmaz. olmaz...

    - işyerinizden neden ayrıldınız?
    - çünkü eşşeğin zkinden dolayı.
    - ha bu olur bak.

  • 8 saat mesai fazla, o yüzden mesai saatini 10 saate indiriyoruz. hayırlı olsun.

    şeklinde devam etse şaşırmaz kimse artık.

  • dış guclerden medet ummak.

    o degil de, usta satranc oyucularinin 4-5 hamle sonrasini dusundugunu saniyor adam. yazik la kimin ekonomistiyse...

  • geçenlerde kısa mesafe taksiye bindim. taksici yol boyunca martılara küfretti. çok işimizi kesti diye. dedim ki abi siz de kısa mesafe almıyordunuz önceden. yanıt olarak geçmişte yaptığımız eşşekliğin bedelini ödüyoruz dedi. yorumsuz aktarım.

  • hayatında hiç urfa-mardin-batman vb. görmeyenlerin şaşıracağı fotoğraf.

    edit: tamam arkadaş anladık. doğu’da güneydoğu’da hiç çarşaf giyen kadın yok. bu gazete de bu kadınlara para karşılığı çarşaf giydirip fotoğraf çekmiş. kendi halkınıza ne kadar uzak onlardan ne kadar kopuksunuz anlaşılmaz gerçekten.

  • daha onu tanımayan hiçkimseye rastlamadım, herkes tanıyor. ama tabi herkes arkasından ağlamıyor.
    arkadaşlarım artık alıştı, babamlar gülüp geçiyorlar, bir tek kardeşim anlıyor beni, neden ağladığımı...

    5 yaşında sahneye babası tarafından dövülerek zorla çıkartılmış, çocukluğunu yaşamasına asla izin verilmemiş, 50 küsür yaşında bile çocukluğuna özlem duyup, çocukluğunu yaşamaya çalışan bir insan.
    çocuklara olan aşırı sevgisi yüzünden adı pedofiliye çıkmış, hiçbir zaman kanıtlanamayan (ancak öldüğünden sonra iftira olduğu itiraf edilen) iddialarla boğuşmuş bir insan.
    hastalığıyla dalga geçilmiş, burnunun büyüklüğüyle dalga geçilmiş, dalga geçmesinler diye burnunu küçültmesiyle dalga geçilmiş bir insan.
    ve tüm bunların üstüne, o yaşayamadığı çocukluğunu dünya üzerinde rengine, ırkına, dinine bakmadan bütün çocuklar yaşayabilsin
    ve o çocuklar gitgide daha da kötü bir yer olan bu dünyayı kurtarabilecek kişiler olarak büyüsünler, umudumuz olsunlar diye ömrü boyunca bütün gücünü, parasını, vaktini, popülaritesini harcamış bir insan.

    bakın sanatından ve dünya üzerinde şu ana kadar gelmiş geçmiş en büyük eğlendirici (saçma biliyorum ama entertainer'ın daha mantıklı bir türkçe'sini bulamadım) olmasından falan bahsetmiyorum. doğuştan gelen yeteneklerinden falan bahsetmiyorum. 35 yıl boyunca her çıkardığı albümle farklı farklı insanlara hitap edebilmesinden falan bahsetmiyorum. aynı anda "pop, rock & soul"un kralı sayılabilmesinden bahsetmiyorum. aldığı ödüllerden ve rekor kırma rekortmeni olmasından bahsetmiyorum. yaşarken dünya üzerinde yaşayan en ünlü insan olmasından bahsetmiyorum. 10 milyon satıştan aşağı düşmüş albümü olmamasından bahsetmiyorum. dünya üzerinde "ölün" dese ölecek milyonlarca insan olmasından bahsetmiyorum.

    kendisine, kıçının üstünde klavye başında cahilce ama küstahça "pedofili" demekten, "rengini beyazlattı" demekten başka hiçbir vasfı olamayan insanlar daha fazla eğlensin diye yarım asıra yakın yaptığı şeylerden bahsetmiyorum.

    onlar bile daha güzel bir dünyada yaşayabilsinler diye yaptıklarından bahsediyorum.

    bugün, dünya üzerinde eğer hala umut varsa, bu dünya daha güzel bir yer olsun diye didinen insanlar varsa, hala çocukları seven insanlar varsa, ve onların geleceği için çalışan insanlar varsa; bunun nedenlerinden biri de senin bu insanların yapabilecek güçlerini farketmesini, bir şeylerin farkına varmalarını, iyi çocukluk yaşayıp iyi birer insan olmalarını sağlamandandır.

    o yüzden, rahat uyu michael!

    fans love you! your majesty, my king!

  • evlenmeden önce kırmızı çizgilerimden biri de doğacak çocuğa çift isim ve ebeveyn ismi koymamaktı. çocuk doğmadan dedesi ölünce tutturdular dedesinin ismi de dedesinin ismi diye. çocuğu doğuracağım diye aylarca gözler tavanda yatalak olan ben, 9 ay boyunca 1 kere arayıp sormayan, bir ihtiyacın var mı demeyen tipleri çocuğumun ismine karıştıracak değildim. hâlâ bayramlarda falan hayatımda ilk kez gördüğüm tipler niye dedesinin ismini koymadınız diyor. bir gün birine çünkü eşşeğin sikinden ötürü deyip sıkacağım gırtlağını o olacak.

    debe editi:
    2 gündür mesaj kutumu ve beğeni butonunu patlatan arkadaşlara teşekkür ediyorum. aynı dertten muzdarip çok fazla insan varmış, yalnız değilmişiz.
    nadir de olsa hakaret edip bela okuyanlara ise tek lafım; devran dönüyor, geleneksel toksik aile yapınızın içinden geçeceğiz, bu daha ne ki ahahahaahasslkj ruh hastaları sizi :)))

  • helena bonham carter ile 13 yil suren birlikteliklerini sonlandirmis. benim merak ettigim, johnny depp'in velayetini kimin alacagi !

    edit: espriyi caldigimi ima eden bir kac entry var sagda solda, asagida ! 2007'de gosterime giren sweeny todd the demon barber of fleet street filminin galasi roportajini izlemistim televizyonda. yonetmen tim burton ve basrol oyunculari depp ve carter'di. carter'a da uclu arasindaki iliskiyi sormuslardi. o da depp oglum gibi, hep birlikteyiz demisti! taaa, o zamandan beri ana-baba-ogul olarak izlerdim hep filmleri. ayrildiklarini da duydugumda, oglan ortada kaldi diye bu entry'i girdim !