hesabın var mı? giriş yap

  • 28 haziran 2016 atatürk havalimanı patlamasının ardından atatürk havalanında bulunan taksicilerin fırsattan istifade kişi başına 100 liradan ancak yolcu alıyorlarmış. evet, kişi başı!

    bu olay unutulmasın. yağmacılık memleketin her tarafına işlemiş durumda.

    belçika'daki terör saldırısında taksicilerin ve özel araçların gönüllü ve ücretsiz olarak insanları evlerine taşıdıklarını da hatırlatayım.

    çok utanıyorum, çok utanıyorum.

    kaynaklar:
    https://twitter.com/…rzou/status/747907664001269764
    https://twitter.com/…olat/status/747907997322588160

    edit: taksiciler kooperatifi başkanı bu olaya iftira demiş. alçakca, namussuzca ve kahpece diye de eklemiş. çok sevdiğim bir söz vardır: "allah yakışan iftiradan korusun." velev ki o kadar mağdura, tanığa rağmen bu olay iftira olsun. dün geceden beri bir kişi bile çıkıp da "taksici esnafı yapmaz öyle bir şey" demedi. bu durum taksici esnafının istanbullu nezdindeki repütasyonunu çok iyi gösteriyor. 20 milyonluk şehirde 1 kişi bile yoktur ki taksicilerle ilgili kötü bir anısı olmasın. şehrin eşkıyalarısınız, lümpensiniz, yağmacısınız, kötülüğün iktidarının sokaklarda vücut bulmuş hâllerisiniz.

  • kafasından zeka fışkıran, muhtemelen istanbul'da üniversiteyi yeni kazanmış bir öğrencinin tespiti.boğaz köprüsünü de satın almazsın sen bu zekayla.

  • geciktirilmiş kazanım, gelecekte daha önemli bir ödül elde etmek için anlık bir ödülün cazibesine direnme yeteneğini ifade eder. uzun vadeli faydalar veya hedefler lehine anlık tatmin veya zevkten vazgeçmeyi içerir. ertelenmiş doyum genellikle özdenetim, irade ve ani dürtüleri geciktirme yeteneği ile ilişkilendirilir.

    ertelenmiş doyum kavramı, 1960'ların sonlarında ve 1970'lerin başlarında psikolog walter mischel tarafından yürütülen ünlü "marshmallow deneyi" ile büyük ilgi gördü. deneyde, çocuklara marshmallowu hemen yeme veya belli bir süre (tipik olarak 15 dakika) bekleme ve sabrının ödülü olarak fazladan marshmallow alma arasında bir seçim verildi. çalışma, hazzı erteleyebilen ve ikinci şekerlemeyi bekleyebilen çocukların, daha yüksek eğitim düzeyi, daha iyi duygusal başa çıkma becerileri ve gelişmiş sosyal yeterlilik gibi yaşamın çeşitli alanlarında daha iyi sonuçlar sergilediğini ortaya koydu.

    gecikmiş tatmin birkaç nedenden dolayı önemli

    hedefe ulaşma: anlık tatmini geciktirmek, bireylerin uzun vadeli hedeflere odaklanmalarına ve bunları başarmak için çalışmalarına olanak tanır. bu yetenek, eğitim, kariyer ve kişisel gelişim gibi çeşitli alanlarda başarı için çok önemlidir.

    geliştirilmiş karar verme: dürtüsel eylemlere direnerek ve gelecekteki sonuçları göz önünde bulundurarak bireyler daha bilinçli ve rasyonel kararlar alabilirler. kısa vadeli faydaları uzun vadeli ödüllere karşı değerlendirerek daha iyi genel sonuçlara yol açabilirler.

    artan öz disiplin: gecikmiş tatmin, öz disiplin ve öz düzenleme gerektirir. ertelenmiş hazzı uygulayarak, bireyler duyguları yönetme, dürtüleri kontrol etme ve uzun vadeli hedeflere odaklanma becerilerini geliştirebilirler.

    finansal refah: gecikmiş tatmin, finansal başarı ile yakından bağlantılıdır. para biriktirmek, geleceğe yatırım yapmak ve gereksiz harcamalardan kaçınmak çoğu zaman anlık harcama dürtülerine direnmeyi ve uzun vadeli finansal istikrara öncelik vermeyi gerektirir.

    işte hazzı erteleme yeteneğini geliştirmeye ve güçlendirmeye yardımcı olabilecek birkaç strateji

    net hedefler belirlemek: uzun vadeli hedefleri net bir şekilde tanımlamak, bir amaç duygusu sağlar ve bireylerin bu hedeflerin peşinden koşarken anlık tatmini erteleme konusunda motive olmalarına yardımcı olur.

    hesap verebilirlik oluşturmak: hedefleri başkalarıyla paylaşmak veya hesap verebilir bir ortağa sahip olmak, destek ve teşvik sağlayabilir, bu da anlık ödüllere direnmeyi kolaylaştırır.

    sabır geliştirme: meditasyon, farkındalık veya zaman ve çaba gerektiren hobiler gibi sabır gerektiren faaliyetlerde bulunmak, sabrın ve hazzı erteleme yeteneğinin geliştirilmesine yardımcı olabilir.

    hedefleri parçalara ayırmak: daha büyük hedefleri daha küçük, yönetilebilir adımlara bölmek, nihai hedef hâlâ gelecekte olsa bile bireylerin bir ilerleme duygusu yaşamasına ve yol boyunca ödüllendirmesine olanak tanır.

    dönüm noktalarını ödüllendirmek: yolculuk boyunca dönüm noktalarına ulaştığınız için kendinizi kutlamak ve ödüllendirmek, motivasyonun korunmasına yardımcı olabilir ve uzun vadeli hedeflerden ödün vermeden bir tatmin duygusu sağlayabilir.

    genel olarak, gecikmiş tatmin, kişisel gelişime, gelişmiş karar vermeye ve hayatın çeşitli yönlerinde uzun vadeli başarıya katkıda bulunabilecek değerli bir beceridir.

  • şüphesiz ki ucuz ve samimi olmasıdır.

    tezgahlar mütevazidir, ürünler kaliteli, fiyatlar uygundur.
    içeri girerken dükkandaki en pahalı şeyi alabileceğini bilmek insanın öz güvenini artıran bir şey arkadaş. ben bunu bilirim, bunu söylerim.

  • teşhir veya gerçek en azından nereye sıçılacağı konusunda yeni nesilde bir ilerleme var. ülkemiz ve milletimiz adına umut verici olması gerekendir.

  • şimdi de okulumuzun düzenlediği mutluluk konulu kompozisyon yarışmasının sonucunu açıklıyorum:

    8-b sınıfından beren. alkışlıyoruz.