hesabın var mı? giriş yap

  • dün #154367600 şöyle bir entry girmiştim. bu entry sonrası oturup chatgpt'i bir 75 soruluk bir biyoloji sınavına soktum.

    2020 kpss biyoloji öğretmenliği sınavında chatgpt 3.5 ve chatgpt 4 sürümlerini 75 soru üzerinden karşılaştırdım. 75 sorudan 12 tanesi fotoğraflı olduğu için bu sorulara cevap alamadım. geriye kalan 63 soruya cevap alabildim. chatgpt - 4, bu soruların 53'üne doğru, 10'una ise yanlış cevap verdi. 5. soruya ilk denememde boş bıraktı. tüm soruları bitirdikten sonra 5. soruyu tekrar sorduğumda ise yanlış bir cevap verdi. chatgpt - 3.5 sürümü, 63 sorudan 29'una doğru cevap verebildi ve 34 tanesine yanlış cevap verdi.

    veriler göz önüne alındığında chatgpt - 4'ün daha üstün olduğu açıkça görülüyor. ancak her iki model de yanlışlar yapabiliyor. eğer "chatgpt 4 ile sınavlara giriş yapılabilir mi?" diye sorarsanız, hiçbir şey kendi çalışmalarınızın yerini tutmaz. ancak chatgpt 4 ile sınavlara girerseniz, sizi yüzüstü bırakmayacağını ve sınavı geçme ihtimalinizin olduğunu düşünüyorum. ancak bu durum bir risk içerir ve bu riski almak tamamen sizin hür iradenize kalmıştır.

    ben şahsen bir kişiye chatgpt'ye dayalı bir tavsiyede bulunmam, bu tamamen kişinin kendi tercihine bırakıyorum. benim şahsi fikrim sınavlarınızı kendiniz yapmanız. ben sadece chatgpt - 4'ün ne kadar başarılı, doğru cevaplar verdiğini kontrol etmek için onu böyle bir sınava soktum. ancak bir gerçek var ki, chatgpt 3.5 sürümü, yani ücretsiz sürüm, ilk çıktığı günlerde oldukça iyiydi. chatgpt 4 çıktıktan ve plus üyelik satışına başlandıktan sonra, 3.5 sürümünün performansı maalesef çok düştü. bu yüzden birisi bana "chatgpt'den çok saçma bir cevap aldım" dediğinde, ilk sorduğum soru genellikle "chatgpt 4'ten mi yoksa chatgpt 3.5'ten mi aldın?" oluyor çünkü aralarında ciddi bir fark var.

    ilerleyen günlerde chatgpt - 4 ile başka kpss sınavları da çözeceğim ve sonuçları chatgpt 4 de paylaşacağım.

    buraya eklediğim fotoğraflar hangi soruya hangi cevabı verdiğini göreceksiniz. fotoğrafda gördüğünüz üzere d: doğru - y: yanlış - b: boş anlamına gelmektedir.

    görsel
    görsel
    görsel

    2020 kpss öğretmenlik alan bilgisi biyoloji testi pdf.

  • bulduğunuz yerde öldürün. sonra yatağı öldürdüğünüz yere taşıyın.

    mutfakta öldürürseniz yer yatağı yapın.

  • müthiş tespittir.

    islamın ilk ve en büyük 4 halifesinin 3'ünü yine müslümanlar öldürmüştür.

    yani düşün, başka ülke ile savaş falan değil. islam devletinin en bilinen, en büyük ilk 4 halifesinden 3 tanesini yine kendileri öldürmüşler.

    ama bugün kalkmışlar, laikliğe laf atıyorlar.

    keşke laiklik falan olmasa da, haçlılar yeniden toplanıp, ortalığın anasını avradını sikse. rakka'ya atom bombasını gömerler. vallahi o zaman laiklik bile sizi kurtaramaz mercedes cemaatinin altın varaklı sayın kuklası.

    debe editi1: (bkz: güvendik ilk-orta okulu yardım kampanyası)

    debe editi2: (bkz: #50012306)

  • gençlerin önünde nükleer santral, termik santral, siyanürle altın arama, gdo'lu gıda gibi çok daha çağdaş ölüm yolları varken, alkol gibi basit bir sebepten ölmesini içine sindiremeyen akp'nin düzenlemesidir.

    yahu kanser olmak, mutasyona uğramak, siyanür zehirlenmesinden ölmek varken neden siroz?

  • hoca tahtaya soru yazıyor. yazarken öğrencinin biri hangi takımı tuttuğunu sordu hocaya. hoca da bir eli cebinde olarak bize döndü "türkiye'de tutulacak tek bir takım var evladım" dedi. ben de tutamadım amk kendimi. "hocam şu anda da herhalde onu tutuyorsunuz" dedim. demez olaydım.

    "evet oğlum zil çalınca sana da tutturacam" demişti. herkes gülmüştü la bana. kalmıştım o dönem fizikten.

  • büyük kolaylık. bak şimdi: 2014'deysen 14 yaşındasındır. 2035'teysen 35 yaşındasındır. peki ya 2058'deysen? tabi ki 58 yaşındasındır. lükse bak amk.

  • e, evet?
    gezi'de yaptırmadınız da, "sandıkta yapın" dediniz ya lan?

    ayrıca, sandıkta da yapmayacaksak, nerde yapıcaz? ona da siz mi yer göstereceksiniz? sokakta yapma, sandıkta yapma, nerde yapiyim be yeter lan!

  • spor ayakkabı; gerek sporun gerektirdiği aktivitelerin yarattığı streslere karşı koyabilme gerekse de müsabaka sırasında maksimum potansiyel elde edebilme açısından oldukça önem taşımaktadır. doğru ayakkabı; sporcuda ek sorun yaratmadığı gibi, varolan veya doğabilecek sorunlara da çözüm getirme özelliğine sahip olmalıdır.
    herşeyin en’i olan ayakkabı yoktur. alınan en iyi ayakkabı bile tabanından başlayarak bozulacaktır. 500-1000km koştuktan sonra ayakkabının değiştirilmesi gerekmektedir. öncelikli olan, ayakkabının ayak biomekaniğine uygun olmasıdır.
    ayakkabı almanın kolay reçetesi yoktur; en önemli kriter rahat hissetmektir. en pahalı ayakkabı, hiçbir zaman en iyi ayakkabı demek değildir. ayakkabı seçiminde, yapılacak sportif faaliyet mutlaka göz önünde bulundurulup, alınacak ayakkabı, öncesinde mutlaka denenmelidir.
    ayakkabılar spora özgü olarak 7 grupta toplanmışlardır;
    1.koşu, antreman ve yürüyüş
    2.kort sporları (tenis, basketbol, voleybol)
    3.atletizm
    4.saha sporları (futbol)
    5.kış sporları
    6.açıkhava sporları
    7.özel sporlar
    ayakkabı seçiminde bizlere yardımcı olabilecek ipuçları;
    *ayakkabı içinde parmaklarımızı rahatça oynatabilmeliyiz
    *topuğumuz ayakkabı içinde sağlam oturmalı ve aşağı-yukarı kaymamalıdır
    *ayakkabı alırken, sürekli yaptığımız sporu yaparken giyeceğimiz çorabı giymeliyiz.
    *ayağımızın en uzun parmağının ucu ile ayakkabının ucu arasında bir parmak eni kadar mesafe olmalıdır
    *ayağımız yanlardan taşmamalıdır
    *ayakkabıyı, günün sonunda ayağımız en şiş durumdayken denemeliyiz
    *ayakkabının her ikisini birden giyerek, mağazanın içinde dolaşmalıyız
    *her zaman o anda rahat hissettiğimiz ayakkabıyı almalı, ayakkabının daha sonra rahatlayacağını düşünmemeliyiz.
    *eğer herhangi bir spor ile haftada 3 defadan uğraşıyorsanız, o spora özgü ayakkabıları kullanmalıyız
    rüştü nuran (http://www.basketbolhakemleri.com/…sporayakkabi.htm)

  • rivayettir;

    derviş baba dağ başında tek başına oturmakta, zikretmekte, tefekkür etmekte imiş. bir adam gelmiş ve demiş ki "be hey derviş! burada bir başına ne yapmaktasın?"

    derviş baba usulca kaldırmış başını, adama bakmış ve cevaplamış "sen geldin, yalnız kaldım."