hesabın var mı? giriş yap

  • selam elçin,

    facebook'ta ya da benzeri sosyal medya araçlarında (twitter, wine, beer, vodka) tanımadığım insanlara mesaj atıp onları taciz ya da tahrik etmek, ailemden aldığım terbiyeye uyan şeyler değil. şu an buna sebep olduğun için utanmana sıkılmana gerek yok, eminim böylesi binlerce mesaj alıyorsundur her gün. pürüzsüz, kılsız sol bacağını sergilediğin o sarı elbiseli fotoğrafının bunda etkili olduğunu belirtmeden geçemeyeceğim.

    elçin seninle çok açık konuşacağım. izninle, elçin olmak istiyorum. hatta büyükelçin olayım. işgüzarlık etmiş olmazsam, maslahatgüzarın bile olabilirim. ilişkimizi katip düzeyine çekmeyelim de, gerisi hallolur.

    yakışıklı ve bilimsel düşüncenin önemini kavramış bir mühendisle tanışmak istersin diye düşünüyorum...

    selamlar
    mustafa (jeoloji müh.)

  • ne ilginçtir ki almanya'da şakır şakır almanca konuşur.

    debe olduğundan uzatılmış entry edit: başlığın amacı belki troll lemekti, ciddiye almamalıydım. ama debe olduğuna göre bir ek açıklama mecburiyetindeyim.

    kimse kimsenin ağzına bant yapıştırmıyor. aklı ve az çok eğitimi olan kimse sokakta konuşulana karışmamalı. ancak bunu ben anayasa'ya taşırsam, vatandaşların devletten beklediği gibi devletin de vatandaşlara uyması için yönelttiği bir duruma döner. madde 3'te belirtilen resmi dili türkçe ve "kürtçedir" denirse, bu muğla daki hatice teyzeyi, kayseri deki muhittin amcayı kapsamaz. devlet dairesine gittiğinde kürtçe tapu çıkartmasına gerek yoktur, %20 yi kapsayayım diye %80 ve hatta içindeki diğer etnik gruplar mağdur edilemez.

    bir devlette her azınlığa dil verilemez. yüzölçümü zaten milyon kilometrekareleri bulan her ülkede etnik çeşitlilik vardır. devleti yöneten çoğunluk kimse resmi dili o hale dönüşür. bugün anadoluda iranlılar devlet kursaydı farsça, araplar olsaydı arapça olurdu. eyaletler birliği değil üniter bir devlette bu durum kaçınılmazdır. almanya da artık 4 milyon türk var ve birçoğunun da vatanı oldu. almanya hiçbir zaman türkçeyi resmi dili yapmaz, yapamaz. ki haklıdır da. işbu yüzden düsseldorf ta hastanede şakır şakır almanca konuşan ve itiraz etmeyen bir kürt, nusaybin de devlet dairesinde kürtçe tapu isteyemez.

    argin nickli yazardan: "ben dediydim"

  • okur-yazar oranının %5'lerden %95'lere çıkması,

    1925 - ankara hukuk fakültesi'nin kurulması

    1928 - hıfzısıhha müessesesi'nin kurulması

    1932 - türk dil kurumu'nun kurulması

    1935 - maden tetkik arama enstitüsü'nün kurulması

    yüksek ziraat enstitüsü, devlet istatistik enstitüsü, halkevleri, türk kuşu gibi bilim öğreten kurumların kurulması... saymakla da bitmez.

    en çarpıcı olanı ise, 1936 yılında ilk türk uçağının imali için araştırma geliştirme çalışmalarının başlatılıp, 1940 yılında ilk türk uçağının imal edilmesinden sonra, atatürk'ün ölümünün ardından 1950'de uçak fabrikasının adnan menderes tarafından amerikadan alınan maddi destek karşılığında kapatılması.

    bu kez kendi ayağına sıktın sıtark.

  • - her lastigin optimal bir yere tutunma gücü ve bu gücün bagli oldugu bir kullanim sicakligi vardir. kis lastiklerinde bu sicaklik yaz lastiklerinden daha düsüktür. bu sebepten ötürü özellikle karli zeminlerde yaz lastiklerinden cok daha iyi bir yere tutunma(mü sayisi vs. ile aciklamayayim uzun uzun. merak eden olursa detayli anlatirim) söz konusudur.

    - lastigin yere tutunmasi icin, lastik üstündeki dis araliklarinin acik olmasi gerekir. kis lastiklerinin elastiki yapisi geregi, arabanin agirligiyla, her turda yere temas eden yüzey, iki disi birbine yakinlastirir ve o disler arasindaki kari disari bastirir. böylece bir dahaki dönüs turuna aralari temizlenmis ve böylece birim yüzeye daha fazla baski yapabilen lastik mümkün kilinmis olur. bu özellik özellikle kar yüzeyinin düsük oldugu sehir ici kullanimlarda cok önemlidir.

    - islak ve karli zeminlerde kis lastigi yaz lastigine oranla %30'lara kadar daha kisa fren mesafesi sunar. ayni tutunma gücü hizlanmalarda da gecerlidir.

    - gelismis ülkelerde kisin, yaz lastiginizle yapacaginiz kazalarda kasko gecersizdir. size tavsiyem bunu sigortaciniza bi sormaniz. her sözlesmede o kücük kücük word 4 büyüklügünde yazilmis yazilarin icinde böyle bi ibare olabilir, dikkat edin.

    - yaz lasiklerinde minimum lastik dis kalinligi 1,6mm iken, kis lastiginde (ikinci maddede anlattigim islevden ötürü) bu en az 3 mm olmalidir.

    sokaktaki vatandas, önünüzdeki araba, en önemlisi kendi ve yakinlarinizin güvenligi icin, sicakligin 5 derecenin altina düstügü sicakliklarda kar yagmasa bile (birinci nedenden dolayi) kis lastigi kullanin.

    boyu 140'dan az olan cocuklarinizi ön koltukta oturtmayin(patlama aninda airbagler o boydakiler icin tehlikeli oluyor) arka koltukta mutlaka cocuk oturagiyla oturtun. gene arka koltuklarda otururken de emniyet kemerinizi takmayi ihmal etmeyin.

    hayirli yolculuklar & güvenli sürüsler.

  • akp rozetini takıp resmi üye olacak.

    bunlar ohal'i de "milletimize müjdemiz var" diye getirmemişler miydi darbe sonrası?

  • ilk başta zormuş gibi görünen birkaç ders sonrası aslında o kadar da zor değilmiş diye rahatlatan ama ortalara geldiği zaman allah'ım al beni diye nefessiz bırakan zor bir süreçtir. karın ağrıtır, çok karın ağrıtır ama öğrenilen her şey inanılmaz zevk verir. hiçbir dil, hiçbir bilgi bu kadar insanı tatmin edemez. zaman geçtikten sonra her gece yatağa yatarken bugün fransızca için ne öğrendim sorusunu sormaya başlar insan. dilerim bu yola çıkmış herkes yolun sonunu görebilir. bu da benim fransızca ile olan hikayem ve önerilerim.

    fransızca öğrenmeye yardımcı olacak kaynakları iyi kullanmak çok önemlidir.

    - her türlü grammer, mp3, pdf gibi arşive sahip olan devamlı kullanılması gereken bir site. http://www.laits.utexas.edu/tex/gr/index.html

    - her konunun alıştırmalarını yapabilmeniz için leziz bir site. önerim alıştırmaların çıktısını alıp alıştırmaları kağıda çözüm sonra tekrar kontrol etmenizdir. http://w3.restena.lu/amifra/exos/

    - kulak dolgunluğu için önce biraz radyo dinleyebilirsiniz. http://www.radiofrance.fr/

    - radyo bir süre sonra size sıkıcı gelmeye başlayacaktır. işte o noktadan sonra merhaba france 24 demeniz gerekiyor. türkiye'den çok bahsettikleri için ister istemez dikkatinizi verebiliyorsunuz. ayrıca altyazıları mutlaka okumanızı öneririm. anlamasanız bile okuyun. http://www.france24.com/fr/

    - ben şarkı dinleyerek öğrenmek istiyorum derseniz onu da bu siteden yapabilirsiniz. hatta güzel güzel şarkı dinlerken pdf'ten takip edebilir ve alıştırmalarını da yapabilirsiniz. http://www.coerll.utexas.edu/chansons/

    - fransızca altyazılı fransızca film bulmak çok zor olabiliyor. ya da fransızca filmleri izlerken sıkılabilirsiniz. onun yerine fransızca dublajlı ya da orijinal fransızca filmleri fransızca altyazı ile bu siteden izleyebilirsiniz. www.filmfra.com

    vakit buldukça arşivimi listeye aktaracağım.

    umarım bu çetrefilli yola çıkanların işine yarar.

  • süper bir milli takım izlemiş nesildir.
    o nesilki ;
    hasan şaşın brezilyaya attığı golü,
    ümit davala'nın mohikan saçlarını,
    ilhan mansız'ın carlosa verdiği ayarı ve senegale attığı altın golü,
    rüştü'nün gözünün altına sürdüğü siyah boyayı ve onu barça'ya taşıyan efsane performansını,
    hakan şükür'ün rekor sürede attığı golü,
    milli takımın aynı turnuva içinde çin, japonya, güney kore olmak üzere tüm ünlü çekik milletleri elden geçirmesini,
    fevernovayı,
    ve tabiyki en önemlisi türkiyenin dünya üçüncüsü olmasını,
    canlı olarak izlemiştir.