hesabın var mı? giriş yap

  • -osmanlı devleti tarafından paşa ünvanı verilen ilk ve tek kadındır. tam adı emine necibe ilhami hanım sultan’dır.

    -babası damat ilhami paşa, annesi sultan abdulmecid’in kızı münire sultan’dır.
    kuzeni mısır hıdivi mehmet tevfik paşa ile evlenmiştir.

    -kendisinin bir ilk olmasını sağlayan paşa ünvanı kendisine sultan ii. abdülhamid tarafından verilmiştir.

    -i. dünya savaşında ingiltere’nin, abbas hilmi paşa’yı yani oğlunu mısır hıdivi olarak tanımadığını ilan etmesiyle mısır’dan ayrılıp istanbul’a yerleşmiştir.

    -istanbul’a yerleşince günümüzde mısır konsolosluğu olarak kullanılan yalıya yerleşir. bu yalının tarihi 1781 yılına dayanmaktadır. ii. abdülhamid tarafından kendisine hediye edilen yalıyı tekrar inşa ettirir.

    -türkiye cumhuriyetinin kuruluşunun ardından yaşadığı yalıyı devlete armağan etmeyi düşünür. ancak yazışmalarda kendisine emine valide paşa yerine bebekli emine hamım denmesi üzerine kararından vazgeçer.

    - o dönem mısır’ın diplomatik olarak kullanabileceği bir binasının olmadığını öğrenir. ölünceye kadar oturmak ve öldükten sonra av köşkünün yıkılması koşuluyla mısır hükümetine yalısını bağışlamıştır.

  • e hadi bu kız çocuğu kötü ingilizce konuşuyor...sen de buzda dans izliyosun arkadaşım?

    hangisi daha kötü?

  • suratına sana belediye baksın demek istediğim kadındır.

    kadın kendini bakılması gereken, tek başına hayatını idame ettiremeyen bi varlık olarak görüyor sanırım.
    programa gelene kadar mazotunu kim veriyordu bu kadının.

    karakter yoksunu kadınların, toplumda kadının yerini en çok sarsan unsur olduğunu kanıtlar nitelikte bi görsel şölen olmuş.

    (bkz: başkası adına utanmak)

  • aynısını eski kız arkadaşımdan duymuştum . biz kızla ayrıldıktan 1 ay sonra evlenme teklif etti çocuk ve şu an evliler.

  • kimse de demiyor ki, biz neden altınımızı, paramızı size veriyoruz? savaş mı var, kıtlık mı oldu? yoksa aç çekirge sürüsü ülkenye musallat oldu da tüm kaynakları tüketti, sıra halkın evindeki birikime mi geldi? kimse sormuyor.