hesabın var mı? giriş yap

  • torunlarına anlatacak hikayesi var artık.

    - o sıralar dünyanın en iyisi messi.

    + eee dede

    - baktım çekti adamı, gel dedim verdim messi'ye sarıyı. görsen rengi gitti çocuğun.

  • evet türkiye'de gerçekleşmiştir...

    "niğde'nin ulukışla ilçesi'nde kimliği belirsiz kişiler, kime ait olduğu belli olmayan eşeği iple demiryoluna bağlayıp ölüme terk etti. bir yük treni, eşeğe 3 metre kala güçlükle durabildi."

    çok net birşey söylemek istiyorum; iğrenç bir ülke lan burası... böyle bir olayı düşünebilen adam her şeyi yapar. iyice manyak ruh hastası bireylerle dolu bir toplum olduk.

  • karşı çıktığım uygulamadır.kadın dediğin evinde oturmalı sokakta kocası olmadan da dolaşmamalı.ee şimdi bu pembe metrobüslere birtek kadınlar binebiliyorsa demek ki kocasız sahipsiz kendi kafasına göre dolaşan kadınlar için yapılmıştır.derhal bu zındıklıktan vazgeçmeli kültürümüze milli değerlerimize geri dönmeliyiz.edep ya hu!

  • başlık sınırlaması yüzünden zorlanmış bir başlık.
    dialog ile anlatayım
    a-hayatın boyunca hiç gökyüzünden kitap indiğini gördün mü?
    b-hayır.
    a- peki gören birini gördün mü?
    b- hayır.
    a- peki biri gördüğünü iddia etse inanır mısın?
    b- hayır.
    a- en yakın arkadaşın bana kitap indi dese?
    b-hayır.
    a- ulan madem öyle bundan 1400 yıl önce yaşamış, en az 50 göbek ötesi, senin ırkından senin dilinden olmayan, başka bir coğrafyada doğmuş, okumanın yazmanın olmadığı, cehaletin kol gezdiği yerde, senle hiçbir ilgisi olmayan adama nasıl inanıyorsun?
    b-...
    a-biri sana 20 yaşındayken babanın aslında gerçek baban olmadığını söylese o an babandan soğur muydun?
    b-hayır

    işte dinin temeli, erken yaşta motivasyon, güdülenme. daha bebekken verilmeye başlanan dini eğitim. aileler kendilerine verildiği gibi yalan ve yanlışları çocuklarına aktarıyorlar, hiç sorgulamadan eleştirmeden, çocuklar ise daha farkında olmadan bu anlatılanları gerçekmiş gibi kabul edip, asla sorgulamadan zihnine yerleştiriyor. ölene dek. eğer şanslı ise 5-10 yıllık bir araştırma, merak ve idrak süreci ile atlatabiliyor. yoksa sonuç ortada.

    gerizekalıya edit: kitap indi derken cilt cilt ansiklopedi gibi indiği kastedilmedi tabiki. allah ile melek aracılığı ile iletişim kurup vahiyler halinde indi. çok daha sonra kitaplaştırıldı. sen bunu anlarsın diye kısaca kitap indi dendi.
    sanki böyle yazınca çok mantıklı olcak amk.
    gerizekalıya edit: dini eleştiren herkes ateist değildir. farklı inanışlar var. ben de değilim.

  • genelde haftasonları denk gelinen bi hadise.

    banyonun kapısında beklerken içerden önce tazyikli bi su sesi, sonra haşır huşur yüze su çarpma sesi ve akabinde boğulur gibi sesler yükselir.
    noluyo lan diye korkuyla kapıyı aralayınca pederin eliyle çenesindeki suyu sızması ve omzundaki havlu gözükür.

    adam sadece yüzünü yıkıyomuş amk.

  • türkçe bilmiyor
    türkiye'ye başkan seçecek, türkçe bilmiyor

    bunlardan yüzbinlerce var

    sen yıllarca oku, düşün, ülkeyi eğitimli insanlara emanet etmek için canını dişine tak,
    türkçe bilmeyen yüzbinler gelsin, başkan seçsin.

    ey aysun kayacı, ne güzel bir düşünce insanı imişsin.

    edit. ahaha mesajlar geldi. inanmayın buna diyorlar. evet gözümüzün gördüğüne kulağımızın duyduğuna inanmayalım. zaten 'sıfırladım babacım' videosu da montaj idi. ahaha..

  • bugün iltifat ettiğim bir kadının bana söylediği söz. normalde zaten çok iddialı birisi değilim ama bir insana direkt böyle denmez ki. üzüldüm ulan , gerçekten bir an çok kötü hissettim.

    edit : askıntı olmadım asla. cok kibarca çıkma teklifi ettiğim kadinin tepkisi bu oldu. senden etkileniyorum vs cinsinden şeyler demiştim sanırım. bir anda zaten cok şaşkına uğradım. ozguveni yerle bir ediyor böyle tepkiler. normalde umursamaz birisiyim ama insan tipsiz , asiri çirkin hissediyor.

    uzun zaman sonrasında gelen edit : arkadaşlar başlık arada hortluyor bi şeyler eklemek isterim. olay gerçek. troll ya da cool story diyen komplo teorisyenleri oluyor. inanmayanlar için keşke ekran görüntüsü alsaydım . bu sözler sarf edildi maalesef . daha öncesinde de degistirmemin mümkün olmadığı fiziksel bir kusurumdan dolayi bu şekilde incitici yorumlara maruz kalmıştım. profilimde biraz gezinirseniz insanlardaki sahtelikten bıkmış, biraz realist biraz da sert fikirlere sahip bir insan olduğumu göreceksiniz. ben insanlara bir günde küsmedim.

    çıkma teklifi kısmına takılanlar olmuş. olayı yaşadığım gün epey üzgündüm. kafam epey dağınıktı. bi şeyler içme teklifi demek istedim yani. yazmaz olaydım çıkma teklifi mi kaldı diyip duruyorsunuz :)

  • gram inandırıcılığı olmayan aciklama, çıkarın kamera kayitlarini gösterin dediğiniz gibi ise

  • "bar" ve "pub" terimleri genellikle birbirinin yerine kullanılır, ancak çağrışımlarında ve kökenlerinde bazı ince farklılıklar vardır.

    1. köken ve kültürel geçmiş

    bar: "bar" terimi amerikan ingilizcesinden gelir ve amerika birleşik devletleri'nde yaygın olarak kullanılır. barlar tipik olarak, genellikle kokteyller, alkollü içkiler ve biralara odaklanan, öncelikle alkollü içecekler sunan kuruluşlardır.

    pub: "pub", "public house" kelimesinin kısaltılmış halidir ve daha çok ingiliz ve irlanda ingilizcesinde kullanılır. barların uzun bir tarihi vardır ve kökleri birleşik krallık ve irlanda'nın kültür ve sosyal yaşamına dayanmaktadır. genellikle insanların sosyalleşebileceği, içki içebileceği ve bazen yemek yiyebileceği topluluk toplanma yerleri olarak görülürler.

    2. atmosfer

    bar: barlar genellikle daha enerjik ve canlı bir atmosfere sahip. yüksek sesli müzik, loş ışık ve sosyalleşme, eğlence ve gece hayatına odaklanma ile karakterize edilebilirler.

    pub: pub'lar genellikle daha rahat ve rahat bir atmosfere sahiptir. genellikle rahat iç mekanlara, geleneksel dekora ve bir sıcaklık ve aşinalık duygusuna sahiptirler. barlar genellikle insanların sohbet edebileceği ve daha rahat bir ortamda bir bira ya da yemeğin tadını çıkarabileceği yerler olarak görülür.

    3. yiyecek ve içecek

    bar: barlar, çok çeşitli alkollü ve alkolsüz içecekler ile çok çeşitli alkollü içkiler, kokteyller, şaraplar ve biralar sunabilir. bazı barlar ayrıca atıştırmalıklardan tam öğünlere kadar çeşitli yiyecekler sunar, ancak yiyecek teklifleri bar deneyimi kadar kapsamlı veya merkezi olmayabilir.

    pub: pub'lar tipik olarak biralar, stout'lar, elma şarabı ve bazen alkollü içkiler dahil olmak üzere çeşitli alkollü içecekler sunar. birçok barda ayrıca balık ve patates kızartması, çoban turtası veya rosto gibi geleneksel pub yemekleri servis edilir. yemek genellikle pub deneyiminin ayrılmaz bir parçasıdır ve pub'lar doyurucu ve rahatlatıcı yemekleriyle bilinir. hatta en önemli fark yemek kısmında yatıyor diyebiliriz.

    bu ayrımların bölgeye ve bireysel kuruluşlara bağlı olarak değişebileceğini not etmek önemlidir. "bar" ve "pub" terimleri bazen örtüşebilir ve her iki kavramdan da öğeler içeren birçok karma kuruluş vardır. nihayetinde, temel fark, kültürel bağlamda ve her terimle ilişkili belirli atmosferde, tekliflerde ve geleneklerde yatmaktadır.