hesabın var mı? giriş yap

  • okulda oğluna dayatılan namaz eğitimine itiraz eden doktor işten atıldı!
    yalova'da özel bir sağlık kuruluşunda çalışan dr. abuzer meral, ortaokula giden oğluna zorunlu din dersi kapsamında uygulamalı namaz eğitimi dayatmasına itiraz etti. okul yöneticileri dr. meral'i, tetikçi ve yandaş "gazete" akit'e şikayet etti. akit tarafından "bu nasıl doktor" başlıklı bir haberle hedef gösterilen doktoru, çalıştığı özel sağlık kuruluşu işten çıkardı.

    yalova'da özel bir sağlık kuruluşunda çalışan dr. abuzer meral, ortaokula devam eden oğluna, zorunlu din dersi kapsamında sınıfta uygulamalı namaz eğitimi dayatmasına itiraz etti. okuldan bazı öğretmenler, bir süre sonra dr. abuzer meral'i zorunlu din dersine karşı çıkması ve bu konuda sosyal medya hesabında paylaşımlarda bulunması nedeniyle yandaş, gerici ve tetikçi "gazete" akit'e ihbar etti.

    tetikçi akit hedef gösterdi!

    akit adlı "gazete" geçtiğimiz gün "bu nasıl doktor" başlığıyla dr. abuzer meral'i hedef gösteren bir "haber" yayınladı. aynı gün içinde, çalıştığı özel sağlık kuruluşu dr. abuzer meral'in işine son verdi.

    dr. abuzer meral: siyasal islam ile derdim var

    konuyla ilgili kişisel sosyal medya hesabında bir açıklama yapan dr. abuzer meral şunları söyledi:

    tetikçi yeni akit beni hedef göstermiş. nedeni ortaokulda oğlumun din dersinde uygulamalı namaz kıldırılmasına ve çocukların beyinlerinin yıkanmasına karşı çıkmam. okuldan tehdit edildim. yazımı kaldırmam istendi aksi takdirde kötü şeyler olacağını söylediler. tehditlerine pabuç bırakmadım. ve tetikçi akit'te ısmarlama linç yazısı yazdırdılar. çalıştığım hastaneye ankaradan işten atılmam için tehdit gelmiş. sosyal hesaplarıma şu ana kadar yüzlerce hakaret ve tehdit mesajları yağıyor. yazdığım hiç bir şeyde suç unsuru yok. kamuoyunda paylaşılan yazılan şeyler. siyasi yorumlar. temiz inançlı müslümanlar ile hiç bir sorunum yok, olmadı, olmaz da. 18 yıldır yalovada'yım, herkes beni tanır. inançlara saygılı, özgürlükçü, çoğulcu, laik demokratik bir hukuk devleti mücadelesi veren biri olarak sadece siyasal islam ile derdim var. bu saatten sonra bana, aileme gelebilecek herhangi bir şiddet, hak mağduriyetinin sorumlusu okul yönetimi, din bilgisi öğretmeni ve kocası ile birlikte tetikçi yeni akit ve sosyal medyada hedef gösteren herkestir."

    ve işten atıldı!

    dr. abuzer meral, bu açıklamasından kısa bir süre sonra çalıştığı özel sağlık kuruluşunun yönetimi tarafından işten çıkarıldı. işten atıldığı nı yine facebook hesabından duyuran dr. abuzer meral, şunları söyledi:

    bu akşam itibari ile çalıştığım hastane işime son verdi. kesinlikle onları suçlamıyorum. yukarıdan aranmışlar. sonuçta bir ticarethane. yüzlerce insan ekmek yiyor. korku imparatorluğu herkesi teslim almış durumda. ekmeğimle oynayanlar, tehdit edenler hesap verecek. tüm hukuki yollara başvuracağım."

    http://haber.sol.org.tr/…016/12/05/tetikci_akit.jpg

    taze bir islamofaşizm vakası.

    öyle değil mi lan angut liberal?

  • sanılanın aksine italyanlardan daha iyi pizza yaparız kafasından ziyade, özellikle bir katma değere odaklanmış stratejinin parçasıdır. o da: evlere hızlı ve kolay pizza teslimatı.

    düşünülen: yıl 2015. italya'da tam da italyanların tarzında ve italyanların kullandığı malzemeler ve italyan şeflerle pizza yapabiliriz, üstelik hızlı teslimat ve standart bir kalite de sunabiliriz.çünkü ortalama bir italyan ayda 7 kez pizza yiyor ve doğru düzgün bir online sipariş ve teslimat sistemi yok.

    gerçekleşen: yıl 2022. just eat, deliveroo (ki italya'da kapanma dönemi baya kullandım) vb. servisler yaygınlaştı. dominosun en büyük kozu çöktü.

    not: dominos amerikan firması olsa da italyan bir şirket tarafından italya'ya girdi ve italyanlar tarafından işletildi.

    not2: starbucks içinse çoğu avrupa ülkesinde ve havalimanında şu ana kadar boş bir starbucks görmedim. amerikada lokal kahve dükkanları kötü kahve mi yapıyordu da starbucks yükseldi? hala yeni starbucks'lar açılıyor avrupda. çünkü starbucks'ın iş modelindeki güçlü yanların çözümlenmesi daha gerçekleşmedi bence. dominos ile aynı durum değil.

  • abd tarihinin en büyük petrol felaketini anlatan film.

    --- spoiler ---

    felaketin oluşmasına birbiri ardına gelen 9 kritik ihmal yol açmıştı.

    1- kuyuda kaliteli çimentolama operasyonu yapılamamıştı. çimento, formasyondaki gaz ve petrolün kuyuya akmasını engelleyen bir bariyer görevi görür. çimentonun kalitesiz olmasındaki en büyük neden, muhafaza borularının merkezlenmesini sağlayan centralizer aletlerinin yeteri kadar kullanılmamasıydı.

    2- çimentolama sonrası işlemin kalitesini gösteren çimento kaydı alınmamıştı. bp, alelacele sondajı bitirip bir sonraki lokasyona gitmek istiyordu. bu yüzden bu kritik işlemi atlamıştı.

    3- muhafaza borularının ucunda yer alan tek yönlü valf çalışmamıştı. kuyuya indirilmeden önce bu aletin fonksiyon testi yapılmalıydı. çimentonun kötü olması ve bu valfin çalışmaması sonucu formasyondaki gaz ve petrol kuyuya girdi.

    4- kuyunun dengede olup olmadığını anlamaya yarayan basınç testi çalışanlar tarafından yanlış yorumlandı. kuyu öldürme hattı tıkalı olduğundan test sağlıklı yorumlanamadı.

    5- bp, kuyudaki ağır sondaj çamurunu hafif deniz suyuyla değiştirdi. bu, formasyondan gelen gaz üzerinde kontrolün kaybedilmesine yol açtı.

    6- formasyondan gelen gaz platforma 40 dakikada ulaştı. bu süre boyunca kuyuya gaz girişi olduğu çalışanlar tarafından fark edilemedi.

    7- gaz ve petrol platforma ulaştığında tahliye hattına yönlendirilemedi. gaz büyük bir basınçla çalışanların bulunduğu platformu vurdu ve büyük bir yangın tehlikesi ortaya çıkardı.

    8- kuledeki yangın söndürme sistemi çalışmadı.

    9- kuyudaki yüksek basınçtan dolayı sondaj boruları eğilmişti. bu yüzden emniyet vanaları görevlerini yerine getiremedi.

    yukarıdaki 9 ihmalden birinin bile farkına varılsa böyle bir felaket ortaya çıkmayabilirdi ve 11 can kaybı yaşanmazdı. ihmallerin bir çoğu bp'nin mevcut kuyuyu alelacele bitirip bir sonraki lokasyona geçmek istemesinden kaynaklandı. bu da operasyonların temel güvenlik prosedürleri yerine getirilmeden riskli bir biçimde yapılmasına neden oldu.

    --- spoiler ---

  • bir erkek, bir erkeği ortada bir kız meselesi olduğu her zaman satabilir. erkekler arasında bu durum sorun olmaz, halden anlarız.

  • yıl 1924 atatürk türkiyesi, aynı yıl çıkartılan 407 sayılı "çay, fındık ve turunçgil üretimini teşvik kanunu". rize'de çay üretimi ve çay tarımı ile böyle başladı. çok sevdi rizeyi çay yıllarca gelişti, fabrikalar kuruldu, ekmek yedi, çoluğunun çocuğunun karnını doyurdu rizeliler... ve atatürk'e teşekkürünü böyle ediyor.

    ne diyor şair
    fazla geldiyse size hürriyet cumhuriyet
    özlemini çekiyorsanız saltanatın sultanın
    hala önemini anlayamadıysanız millet olmanın
    kul olun ümmet kalın fetvasını bekleyin şeyhülislamın
    unutun tüm dediklerimi
    yıkın heykellerimi