hesabın var mı? giriş yap

  • toefl dersleri verdiğimden mütevellit production kısmında (writing - speaking) öğrencilerin faydalanması için belli başlı yapılar ve kalıplar derliyorum ve söylenmek istenenleri bu kalıplara sokunca daha organize ve kolay writing - speaking üretebiliyor öğrenciler. şimdilik writing 1 (integrated writing) için gerekli kalıpları kopyalıyorum. kolay gelsin.

    ............................key language for ıntegrated writing.......................................

    the article states that ………… and provides three reasons for that. however, the lecturer/professor/lecture explains that ……………. and refutes each of the author’s reasons.

    first, the reading claims that ……….. the professor refutes this point by saying that ………………. he/she states that ……………….

    second, the article posits that …………… however / on the other hand, the professor argues that ……………. according to the lecturer, ……..

    third/finally, the reading says that ……………….. the professor opposes this point by explaining that ………………… we also learn that…………..

    some verbs to use: suggest, say, report, posit, argue, claim, conclude, oppose, refute, be against, and dispute the claim…

    other introduction sentences:
    the lecture challenges the idea in the reading text that ……..
    the lecture casts doubt on the reading passage by implying/saying/stating……
    the listening lecture disagrees with the idea in the reading text that ……………

  • vardır böyle bir hadise. eğer deftere yeni yeni yazılmaya başlanmışsa sağ taraf diye bahsettiğimiz yer daha çok sayfaya sahip olduğundan daha rahat yazı yazma imkanı verir. her ne kadar öksüz kalan sol tarafı defteri kıvırarak daha yazılabilir bir hale getirmek mümkün olsa da kişi rahat edemez, bir an önce bitsin de diğer tarafa geçeyim diye düşünür. hatta bir çok öğrencinin defterine baktığımızda sağ taraftaki yazıların daha özenli ve daha güzel yazılmış olduğu hemen farkedilebilir.

  • tahmin edilebileceği gibi, "alevilik hz. ali'yi sevmekseee..." ön şartına bağlanmış iddia.

    alevilik hz. ali'yi sevmek değildir. kimseyi sevmek değildir. öyle düşünmek veya şöyle inanmak da değildir. bunların hepsidir, her biridir, hiç biridir. alevilik bir kimliktir. alevi olmayan herhangi bir kimsenin "ben de aleviyim" demesi de alevilerin... umurunda... evet umurunda değildir. "x y ise ben de aleviyim"e içkin aşağılamayı, tenezzül tavrını en iyi aleviler hisseder. rte'nin bu lafına alevilerin tav olmasını bekleyen sünni, geri zekâlıdır.

    (bkz: sen gelme ulan ayı)

  • alıntıdır:

    sık bakalım, sık bakalım ..
    ümükleri sık bakalım ..
    ceketi çıkar, bıyığı incelt..
    yakışıklı başbakanım <3

    utangaç edit : birden en beğenilen entrylerim arasına girdi, tweet sahibine dm atamıyorum, atar ve onay alırsam eser sahibini de ifşa edeceğim... :)

  • görmemle birlikte beni şoka sokmuş olan haç işaretidir. tevekkeli değil ben de diyorum dayım niye katolik oldu?!

  • uzi gibi bir sanatçıya yakışmayacak harekettir. musikilerinde edepten, ahlaktan bahseden insanlara bir yesevi dervişi gibi temizliliği, iyi huyu aşılamaya çalışan bu sanatçı…
    uzi dediğin adam kim ki evi temiz bırakmasını bekliyorsunuz.