hesabın var mı? giriş yap

  • doris payne, dünyanın dört bir yanındaki lüks mağazalardan mücevher çalarak onlarca yıllık kariyeriyle uluslararası ilgi toplayan, kötü şöhretli bir amerikalı mücevher hırsızıdır.

    10 ekim 1930'da dünyaya gelen doris payne, ayrıntılı kılık değiştirmeleri, hızlı el çabukluğu ve mağaza çalışanlarını etkileme yeteneği ile tanındı.

    payne'in suç faaliyetleri, 1950'lerden başlayarak birkaç on yıla yayıldı. genellikle pahalı mücevherler satın almakla ilgilenen zengin bir müşteri gibi davranarak çeşitli ülkelerdeki lüks mücevher mağazalarını hedef aldı. daha sonra, değerli eşyaları kopyalarıyla değiştirmek veya çalıntı mücevherlerle mağazadan çıkmak için becerilerini kullanırdı.

    payne, suç kariyeri boyunca birçok kez tutuklandı, ancak insanları manipüle etme ve etkileme becerisi nedeniyle sık sık önemli hapis cezalarından kaçmayı başardı. hikayesi medyanın ilgisini çekti ve 2013'te yayınlanan "doris payne'in hayatı ve suçları" adlı bir belgesel filme bile konu oldu.

    suç geçmişine rağmen, payne'in hikayesi, sorunlu geçmişi ve hayatında karşılaştığı zorluklar nedeniyle de bir miktar sempati uyandırdı. cüreti ve kurnazlığı göz önüne alındığında, bazı insanlar onu bir tür anti-kahraman olarak görüyordu.

    doris payne'in hayatı ve suç faaliyetleri kitaplara, belgesellere ve medyaya konu oldu, bu da onu soygunlar ve suç istismarları alanında biraz efsanevi bir figür haline getirdi.

    son olarak 2017'de atlanta walmart'tan 86 dolar değerinde yiyecek ve elektronik eşya çaldığı iddiasıyla tutuklanan doris payne, şu anda 92 yaşında ve atlanta'da kiralık bir çatı katında tek başına yaşıyor.

    nypost

  • misvak denen oluşum paçavradır ona şüphe yok da...

    öyle pankarta böyle karikatür işte. adamlar haklı.

  • telefonunu yer atması gözlerden kaçmamıştır.

    nice insanlar tanıyorum ki ; ekranı çizildi diye depresyona girip psikolağa giden, telefon yere düşerken onunla beraber uçuruma atlayan ve belki de telefonu için canını veren...

    helal olsun diyoruz...

  • esnafların yaptığı haber sitesinin hoşuna gitmiş olacak ki, ihbarı yapan kişinin ad soyad bilgisini olduğu gibi yayınlamışlar.

    alenen dürüst vatandaşın hedef gösterilmesi hadisesi olmuş.