hesabın var mı? giriş yap

  • daha büyük saçmalık olamaz.

    bir defa anayasaya aykırı, mülkiyet hakkını dolaylı yoldan deliyor. yani benim zamanında aldığım ve bir köşeye koyduğum cihazı devlet 1 senedir kullanmıyorsan artık hiç kullanamazsın diyor. yani cihazın hiç bir değeri kalmıyor hurda değeri dışında. yani şununla farkı yok, bir evim var ama 20 senedir öyle duruyor ne ben oturuyorum ne de başkası ve devlet bir kanun çıkartıp diyor ki artık bu evde kimse oturamaz. evin mülkiyeti benim olsa da bir değeri yok.

    ikinci taraftan, kamu yararına aykırı. kullandığım telefon bir sebepten arıza yaparsa tamir süresi boyunca evde tuttuğum bir yedek telefona hattımı takar en azından atanabilirim mesela. şimdi ise gidip bir telefon daha satın almam gerek sırf bunun için. eee amacınız döviz çıkmasın dışarı değil mi, ne anladık bundan.

  • ahkâm kesen insanlar.

    evlenmemiş: evlilik şöyle olmalı, böyle olmalı. aşk evliliği yaparsan muhteşem olur. sorun yaşıyorsan demek ki yanlış insanı seçmişsin...

    çocuğu yok: çocuklar gürültü yapıyorsa kötü ebeveynsin. çocuk öyle yetiştirilmez. özgür bırak duvarı boyasın. bakıcı bakmasın, kreşe gitsin. kreşe gitmesin sen bak. dışarıda emzirme...

    iş hayatına yeni başlamış: patronla böyle konuşulur. iş arkadaşıyla öyle iletişim kurulmaz. maaş şöyle olmalı. bu kadar yıl çalışınca şu pozisyona gelinmeli...

    erkek: kadın böyle yapmalı. böyle giyinmeli. kadın dediğin çalışır. kadın dediğin evde oturur...

    kadın: erkek dediğin güçlü olur. erkekler ağlamaz. bunu giyene/diyene erkek denilmez...

    içim şişiyor dinlerken, içim.

  • en az 20 dakika ve tempolu olmazsa bir işe yaramaz. yatıp yatıp devletten beslenince kilo alıyor tabi insan.

  • beyin kıvrımları olmayanların, beden kıvrımları üzerinden fikir ve tespit kastırdığı yahut kastıracağı başlık.

    gün geçmiyor ki bir nefret suçu daha işlenmesin şu mecrada.

  • "sözlük bir eğlence aracıdır"
    yanlıştır: sözlük eğlenceli birşeydir, ama kutsal bilgi kaynağıdır. eğlenceli olan bilginin üretilmesi, paylaşılması ve tüketilmesidir. özet geçicem kusura bakmayın, bir kitabı okuyup eğlenmekle o kitabı karşınızdakinin kafasına vurarak eğlenmek farklı şeylerdir. sizin ikinciden hoşlanıyor olmanız sözlüğü de o şekilde kullanmanıza gerekçe değildir.

  • baslik yurumus gitmis, ben yine de yazayim.

    pasaportu dusunurken sadece vizesiz gidilecek ulke sayisini dusunmeyin. buna gore emirates, malezya falan da guzel pasaportlar.

    sizin elciliginiz size gittiginiz ulkede nasil bir hizmet saglayabilir. acil bir ihtiyacta size nasil yardim edebilirler? bunlari da dusunmeniz lazim.

    bu acidan singapur cok zayif bir pasaport iken, abd cok saglam bir pasaport. bu konuyu etkileyen ikili anlasmalar da var. mesela, bir nedenden oturu avustralya elciligi kapaliysa acil bir durumda kanada elciligine gidebileceginiz durumlar var (bkz. au'nun kapanan venezuela elciligi ve au'lularin kanada elciligine yonlendirilmeleri).

    yani vizesiz gidilecek ulke sayisi kadar o ulkede sizin pasaportunuzun ve elciliginizin forsu da cok onemli.

    dusunulmesi gereken 3. bir konu ikili iliskiler. mesela abd pasaportunuz var ise hic yoktan sizi saatlerce bekletebilirler. ben honduras'dan nikaragua'ya gecerken abd'li arkadasimin yuzunden sinirda 4 saate yakin bekletildim. adamlar nefret ediyor abd'lilerden hakli olarak. keza, cin-ıran-bazi afrika ulkeleri vesaire abd'li iseniz sorun yasamaniz cok olasi.

    bir de belki de 4. bir kriter var. pasaportunuz size vizesiz giris hakki saglayabilir ama eger kalici bir is bulduysaniz, okumaya gittiyseniz, is yeri acacaksaniz vesaire pasaportlar diger vize turlerine gore cok fark edebiliyor. mesela kanada pasaportu abd'de yasamak acisindan cok avantajli bir pasaport. avustralya'da yasayacaksaniz ıngiliz pasaportu enteresan bir sekilde yeni zelanda pasaportundan daha avantajli olabilir. bu acidan da degerlendirmek gerekiyor.

    bati blogunun parcasi olan, cok guclu ama politik olarak cok one cikmayan pasaportlar her zaman en iyisidir. ben bu acidan abd pasaportunu kesinlikle en iyi pasaport olarak gormuyorum. ha vatandasi olsan ve sana birsey olsa ortaligi yikarlar o ayri...

    bu acilardan almanya pasaportu gercekten cok iyi bir pasaport. ıtalya ıspanya'da iyidir. hem bu pasaportlara sahipseniz farkli pasaportlar da tasiyabilirsiniz, ama singapur pasaportunuz var ise diger pasaportlarinizdan vazgecmeniz gerekiyor. almanya'da da benzer bir durum var ama almanya'da ki durum singapur kadar kati degil (esnedigi durumlar var).

    zamanla gelen edit: asagidaki yazar arkadas belirtmis. 5. bir kriter daha var eklemem gereken. vergi durumlari. mesela bu konularda abd ve fransa'nin cok dezavantajli olabilecegi belirtilmeli. au da oyle. mesela au pasaportuna sahipsiniz ama baska bir ulkede cok iyi bir iste calisiyorsunuz, ama au'da esiniz var veya eviniz var. yani bir sekilde au ile iliskinizi korumussunuz. eger calistiginiz is yillik 90.000 dolari gecerse au sizden vergi isteme hakkina sahip... yani bu tarz bir kriter de var pasaport konusunu dusunurken.

  • 9gag yorumlarından birini taşıyorum: "on the one hand i feel bad that jeniffer lawarnce privacy was invaded, but on the other hand...well that hand is busy"