hesabın var mı? giriş yap

  • çocuklar açısından hiç hoş olmasa da sorumlusu yine annedir. sen karara istinaden güzellikle çocukları versen ne onlar yıpranır ne de sen.

    ed: fikrime istinaden birkaç mal beyanda bulunup mesaj kutumu kalabalık etmiş, tek tek uğraşmayacağım.
    ben fikrimi burda yazdım, siz de bana mesaj atana kadar yazın zira ben okumuyorum mesajlarınızı da.

  • kesinlikle kayı boyudur. kınık, peçenek, kıpçak... boy boy kadınla beraber oldum hiçbiri kayı'nın yerini tutmadı.

  • oğuz adında yeni tanıştığım bir arkadaşımla galatasaray-fenerbahçe derbisini izlemek üzere maçı yayınlayan bir mekana gitmiştik. maç başlamadan bir fotoğraf çekip, derbiyi unutmadığımızı facebook'ta ilan edelim dedik.

    neyse çektim fotoğrafı yükleyeceğim, oğuz "ne yazacaksın?" dedi, ben de şöyle bir etrafa baktım, kimse bağırmıyor etmiyor diye, "bağırmayan taraftar gelsin" yazdım yükledim.

    akabinde maç başladı, 10-15 dakika geçti.

    oğuz; abi bir arkadaşın yorum yaptı galiba.
    ben; yapsın?
    oğuz; pek hoşuma gitmedi ama.
    ben; ne yazmış?
    oğuz; ben söylemeyeyim sen bak. ben pek sevmem bu tarz konuşanları.

    dipnot arası; yorum yapan annem. gurbetteyiz falan diye annemin facebook profil fotoğrafında, benim şimdiki halime hiç benzemeyen eski bir fotoğrafım var. arkadaşımda fotoğrafa bakıp, ismi okumadığı için gördüğü erkeği* benim arkadaşlarımdan biri sanıyor.

    gelelim annemin kısa süreli bir gerilim yaşatan yorumuna;

    "annen de gelsin mi?"

  • 10.0 yazilimini erken erisime sahip kullanicilar icin yayinlayan sirket.

    tesla bu yazilimi: "simdiye kadarki en buyuk yazilim guncellememiz. otomobilinizi daha yetenekli hale getirmek icin tasarlanan; eglence, oyun, muzik ve rahatlik odakli bir guncelleme. bu sayede aracinizda gecirdiginiz zamani daha eglenceli hale getirecegiz." seklinde bir aciklamayla duyurdu. ayrica yazida guncellemenin bu hafta tum tesla suruculerine gelecegi de belirtilmis.

    duyurulma videosu ve resmi detaylar

    yeniliklere soyle birkac cumle ile goz atalim.

    tesla theater: arac park halinde ve internete bagli iken video izlemenizi sagliyor. su anda bunyesinde; netflix, youtube ve tesla tutorials ozelliklerini barindiriyor. konuyla ilgili amator bir video.

    caraoke: yine otomobil parktayken ekranda istediginiz sarkinin sozleri cikiyor ve geriye sadece sizin eslik etmeniz kaliyor. karaoke parcalari arac hareket halindeyken de calinabiliyor fakat ekranda sarki sozleri donmuyor. malum, guvenlik.

    cuphead – tesla edition: tesla arcade'e gelen en saglam oyun, suphesiz ki. ozetle kosu ve silah barindiran bir oyun. diger tesla arcade oyunlarinda oldugu gibi, oyunu oynayabilmek icin arac park halinde olmali. oyunu merak edenler icin suraya bir link birakalim. bu oyundan sonra minecraft ve roblox oyunlarinin da gelmesi bekleniyor. elon musk, tesla'nin harici usb'ler ile de oyun oynanabilecek noktaya getirilecegini aciklamisti.

    i’m feeling lucky / i’m feeling hungry: navigasyona gelen iki ayri ozellik. hungry ve lucky. eger hungry'i secerseniz tesla sizi en yakin ve sizi tatmin edecek bir restorana yonlendiriyor. sayet lucky'i secerseniz; gideceginiz yer tamamen tesla'ya birakiliyor. suprizleri sevenler icin birebir.

    joe mode: twitter'da, elon musk'a bir tesla kullanicisi tarafindan gelen oneri uzerine yazilima eklenen ozellik. aktif hale getirildiginde; arac uyarilari artik daha sessiz ve kimseyi rahatsiz etmeden yapiyor. kucuk cocuklarla seyahate cikacak aileler icin gelistirilen bu ozellikle kufur edercesine uyarilmaktan ziyade daha nazik uyarilmaya basliyorsunuz.

    smart summon: artik aracinizi 150 m (basitce gorus alaninizda olan bir mesafe) uzakliktan, telefonunuzu kullanarak surucusuz bir sekilde, park yerinden bulundugunuz yere getirebildiginiz gibi bulundugunuz yerden de park yerine goturebiliyorsunuz. onceden de bulunan bu ozelligin menzilinde iyilestirme yapilmis.

    spotify: spotify premium artik araca entegre bir sekilde calisabiliyor.

    sentry mode, maps, automatic lane change, ve driving visuals'da 10.0 guncellemesi ile gelistirilen diger ozellikler. otomatik pilota agirlik verilen bir guncelleme olmasini beklerken hatta tam surumunun yayinlanmasi hayal edilirken; daha cok aciklandigi sekliyle eglenceye yonelik bir guncelleme yayinlanmis.

    ilave: ek notlar dusuldu.

  • eksik 1 oy olması durumunda dahi geçerlidir. hırsızlığın azı çoğu yoktur, hırsızlık hırsızlıktır.

  • eskişehir osmangazi üniversitesi:

    + nerede okuyosun?
    - eskişehir'de okuyorum.
    + anadolu mu?
    - osmangazi.
    + hmm. olsun ya eskişehir güzel yer.

  • çocukluk dönemlerinde aşırı derecede ihmal edilmiş olmaları, ebeveynleri tarafından sürekli eleştirilmeleri vb.

    çünkü mutluluk çocuklukta öğrenilen bir şeydir.

  • anneannem. evde herseyi kontrol altinda tutmak isteyen, cocuklari ve torunlari icin fazla kaygilanan turk anneanne modeli.

    mesela cay koyacaksinizdir, biseyler ariosunuz, o sirada anne anne de sizi gorebilecegi bir acida namaz kiliyor, ocaga gidiyorsunuz hemen bir "aalllaaahhuuuekber", kibriti elinize aliosunuz "eshhheeeeduenlaaa".. bu sekilde siz kararsiz bir tavsan gibi ordan oraya oyalanip bisey yapamazken anneanne namazin o kismini bitiriyor, selam verip hemen geliyor ve "dur yavrum ben tupu yeni degistirttiydim agzi tam yerlesmis mi bakayim" diyor herseryi hallediyor cayi koyuyor, bir de kek kurabiye cikartiyor.. namaza devam ediyor. siz de kumandayi alip tvyi aciyorsunuz, ingiltere-arjantin macini izlemeye koyuluosunuz..

  • fenerbahçeli cemil.
    alman kaleci mayer.
    franz bekenbauer.
    tacsız kral pele.
    nadya komanaçi...

  • arjantin bayrağı'nın kısa hikayesi

    napoleon bonaparte'ın avrupa birleşik devletleri hayalini gerçekleştirmek için çıktığı yolda yaptığı fetihlerin bir sonucu olarak güney amerika kıtasının güneyinde bulunan ve o dönemlerde ispanya'nın sömürgesi olan arjantin'in bugün kullandığı milli bayrağın ortaya çıkması, tarihin garip cilvelerinden biridir aslında.

    grande armée'nin 1808 yılında ispanya'yı işgali sonrası napoleon, kral 7. ferdinand'ı tahtından indirir ve yerine kardeşi joseph bonaparte'ı getirir. ancak bu iktidar değişikliği ispanyollar tarafından benimsenmez ve hem ispanya'da hem de ispanya'ya bağlı kolonilerde birtakım ayaklanmalar baş gösterir. söz konusu isyanların çıktığı yerlerden biri de arjantin'dir. (bkz: yarımada savaşı) (bkz: ispanyol bağımsızlık savaşı)

    arjantinli isyancılar, ispanya'nın gerçek hükümdarına yani ferdinand'a bağlılıklarını göstermek adına ve kendilerini bonapartistlerden ayırmak için ferdinand'ın dedesi 3.karlos'un renkleri olan mavi ve beyazteki kuşakları kullanmaya başlarlar.

    ancak 18. yüzyılın sonlarına doğru esmeye başlayan milliyetçilik rüzgarı, 19. yüzyıl itibariyle hız kesmeden güçlenmeye devam edecek ve bu durum fransızların hükmüne karşı ayaklanan arjantinlilerin, gelişmelerden istifade ederek kendi özgürlük mücadelelerini vermelerine sebebiyet verecektir. nitekim arjantinliler 1810'da manuel belgrano liderliğinde arjantin bağımsızlık savaşı'nı başlatır. 1812 yılına gelindiğinde ise belgrano, devrimci güçleri kralcılardan ayırmak için yine mavi ve beyaz renkleri kullanarak bir çeşit kurdele olan arjantin palaskası'nı yaratır.

    arjantin palaskası

    yine 1812'de belgrano, yarattığı palaskadan hareket ile arjantin bayrağını tasarlamaya girişir ve birkaç yıl sonra yani 1816'da onun tasarımı bağımsız arjantin'in resmi bayrağı olarak kabul edilir. 1818'de ise bayrağa güneş simgesi eklenecektir.

    manuel belgrano