hesabın var mı? giriş yap

  • wolfpack(kurt kapanı), nazi döneminde u-boat'lar için geliştirilmiş bir taktiktir.
    bu taktiğe göre u-boat'lar tek olarak devriye gezerlerken karşılarına herhangi bir hedef çıktığında çevredeki diğer u-boat'lara haber verilirdi. ulaşabilecek u-boat'lar son hızlarıyla gelerek, ava onlar da katılırdı. batırılan gemi sayısı değil tonajı önemlidir.
    britanya atlantik savaşının ilk yıllarında amerika'dan fazlaca erzak ve mühimmat tedarik etmeye başlamıştı. bu taşımacılığı ise ingiliz ve amerikan şilepleri sağlıyordu. naziler bu şilepleri batırıp ingiltere'yi abluka altına almak istemekteydi.
    bu nazi taktiği ingilizlere 1940 yıllarında çok fazla zarar vermiş, nerdeyse yenilmenin eşiğine getirmiştir.
    harita üzerinde atlantik savaşı
    destroyer ve kruvozörler ile korunan konvoylara tek bir u-boot'un saldırması ile oluşacak riskten hem de daha fazla gemi batırılabileceğinden bu şekil bir taktik düşünülmüştür fakat sonar, hava gücü, dip bombaları ve torpidoların kullanımının artmasıyla ve özellikle alman enigma şifreleme cihazının çözümlenmesiyle bu nazi taktiği de atlantik savaşının ilerleyen dönemlerinde başarısız olmuştur.

  • ben hakkımı helal etmiyorum. şimdiden söyleyim de ne yediğinizi bilerek yiyin, sonra öbür tarafta şey olmasın.

  • normalde ortaya çıkan yolsuzluklarından dolayı kodeste olması gereken adam twitter'da trolluk yapıp canlı yayınlara çıkıyor.

    ülkeden nefret etmek için daha iyi bı sebep olamaz.

  • senin cocugunun sictigi koltuga hostes oturmak zorunda mi veya yolcular o kokuyu cekmek zorunda mi ? isin icine cocuk veya kadin girince butun kurallar esnetilsin isteyen insanlari egitebilsek keske. bi de hakli goruyorlar kendileri sonuna kadar.

  • denk geldi buraya yazayim. sonraki benzer olaylarda da bkz veririm. tasarimcilar ne anlatiyor da yonetim kurullarini kafaliyor?

    daha once oldugu gibi daha sonra da boyle logo degisimleri olacak ve tum eski/buyuk sirketlerin logolari istesek de istemesek de bir oranda sadelesecek. bunun nedeni "logo" denilen assetin gorevinin zaman icinde degismis olmasi. eskiden logo tasarlanirken guzel olmasi, dikkat cekmesi, belli oranda sirketin hikayesini anlatmasi gibi seyler beklenirdi ancak gunumuzdeki hizli gorsel bombardiman nedeniyle logolarin boyle bir isin altindan kalkma ihtimali bulunmuyor. tam tersine fazla informasyon iceren logolar tuketici gozunde yorgunluk yaratiyor, farkli kullanimlarda da teknik/gorsel sikinti cikartiyorlar. atiyorum 1960'da gunde 3 logo goren ortalama insan bugun ekran basina belki 10 dakikada 3 logo goruyor ve belki de beynine bile yazmadan geciyor, gecmek zorunda kaliyor. yeni yaris boyle.

    buradan yola cikarak, eskiden beklenen tum islerden vazgecilip, logolara tek bir gorev atanmis durumda: "bakanin beyninde olabilecek en kucuk zaman biriminde taninirlik saglamasi" (recognition).

    sirketin hikayesini anlatmak artik logonun gorevi degil

    sirketin amacini belirtmek artik logonun gorevi degil

    guzel olmak, bakanda estetik haz uyandirmak artik logonun gorevi degil

    bunlari yapacak baska araclar mevcut. ozellikle sosyal medya etkilesimleri bu gorevleri devraldi. logonun gorevi karman corman imaj bombardimani arasinda cok kisa surede taninirlik saglayabilmek. iste bu acidan, en bastan bilgi yuklenmemis basit nike logosu degismiyor ama, isikli, yansimali, materyalli, 3 boyutlu warner bros logosu mecburen degisiyor.

    digerleri de degisecek. her seferinde bi daha uzulmeyelim diye yazdim.