hesabın var mı? giriş yap

  • hiç evlenmemiş kişilerin ilişkiden binlerce beklentisi olurken, boşanmış insanların yeni bi ilişkiden sadece huzur beklentisi içinde olması gibidir bu da aynı.

    uzun bi ilişkiden çıkmış kişi de çoğu beklentisini kısar (esasen daha gerçekçi beklentilere törpülenir demek lazım). etrafında iyi huylu, huzur veren gözü tuttuğu ilk insanla evlenir böylece.

  • ne güzel dünya. soy, çal, çırp, hak ettiğinden güzel yaşa... sonra foyan ortaya çıkınca "sağlığım bozuldu" deyip istifa et.

    önce bu arkadaş güzelce soruşturulmalı. eğer iddialar doğruysa, çalıp çırpma varsa, yok öyle "sağlığım bozuldu" filan. anında tüm mal varlığına el koyulup müebbet hapis verilmeli.
    bu işin başka çözümü yok arkadaş.

    gel artık 2023 seçimleri de tüm bu yaşananlar karşısında istifa bile eden şu adamları soruşturup yargılayıp ceza vermeyen herkese bedelini ödetelim

  • karşılaştırma yapılamaz. başlığın açılması bile hatalı. aysun kayacı diye aşağıladığınız kişi yıllar önce doğruları söylediği için linç edilmiş yine de çizgisinden sapmamıştır. diğerinin ne olduğunu hala anlayamadık, bakırköyde tedavi oluyor diye haberini okursam şaşırmayacağım.

    edit: hastane kapanmış sanırım, erenköye gitsin o zaman

  • air crash investigation'da defalarca belirtildiği üzere, havacılık tarihinin kanla yazılmış olmasındandır.

    (bkz: havacılık kuralları kanla yazılmıştır)

    havaalanı yolundaki marketten ucuza alınan sıvılar güvenlikte atıldıktan sonra, kapı civarlarında konuşlanmış mekanlardan kapı gibi fiyatlar karşılığı satın alınan sıvıların uçağa alınabilmesinin sebebi yolcuları ekonomik olarak sömürme istekleri değil. havaalanına satılmak üzere girişi yapılan ticari ürünü takip ve kontrol edebilme hakkına sahipler. yolcuların güvenlik kontrolünden geçirmeye çalıştığı açık veya kapalı tüm şişelerden numune almaları ise ne güvenli, ne de pratik.
    “güvenlik gerekçesiyle nereden alındığından emin olamadığımız sıvıları, ambalajlarının en büyüğü 100 ml'lik olmak ve toplamda 1 litreyi geçmemek üzere kabul edebiliyoruz” diyorlar zaten. dilerseniz 333 ml'lik suyunuzdan 33 ml'lik bir yudum aldıktan sonra kalan suyu 3 adet 100 ml hacimli şişeye bölüştürerek güvenlik kontrolünden geçişinizi sorunsuzca tamamlayabilirsiniz.

  • eger 0,74 gibi bir faiz orani yakalarsaniz, kredi ile ev almak diyorum. 1500 tl lik bir evde kiraci oldugunuzu ve kiraniza yilda ortalama yuzde 12 zam geldigini farz edelim. 15 yilin sonunda 671.000 tl odeme yapmis oluyorsunuz.

    yuzde 10 pesinatla 365.000 tl lik ev icin 15 yilda, pesinat dahil odeyeceginiz miktar 635.000 tl. yani 36.000 tl kar ediyorsunuz birde mulk sahibi oluyorsunuz.

  • amatör ruhlu bi' uzaylı. yok efendim şurayı işgal edeyim vay efendim dünyayı ele geçireyim demiyor. geliyor efendi gibi tarlaya inip üçgenini dairesini, efendime söyleyeyim beşgenini çizip gidiyor. gerçek bir uzaylı. evet.

  • cumhuriyetimizin kurucusu ebedi liderimiz mustafa kemal ataturk'un 30 agustos 1925'te soyledigi gibi kapatilmayacak tek tarikat uygarlik tarikatidir.

    geri kalan hepsi kapatilmalidir.

    --- spoiler ---

    “ey millet! iyi biliniz ki, türkiye cumhuriyeti, şeyhler, dervişler, müritler, mensuplar memleketi olamaz. en doğru, en gerçek tarikat medeniyet (uygarlık) tarikatıdır. uygarlığın emir ve isteklerini yapmak, insan olmak için yeterlidir.”

    --- spoiler ---

  • bir şeyin orijinaline sadık kalınmasını beklemek nasıl ırkçılık olabilir? asıl ırkçılık, bakın sen zencisin ama ben sana da değer verip buraya sıkıştırıyorum demektir. keşke bunu fark edebilsek.

  • futbol, siyaset ve din'i katmamak gereken konulardır. bu konularda uzman olmayan, sonsuz bilgiye sahip olmayan bir türk'e rastlamadım henüz.