hesabın var mı? giriş yap

  • gece gece parmak ucunda akıl yürütmeler:

    arkadaşınız size verdiği sözleri yerine getirmezse ona olan güveniniz azalır. kendinize verdiğiniz sözleri yerine getirmezseniz kendinize olan güveniniz azalır. o zaman kendinize verdiğiniz sözleri yerine getirirseniz kendinize olan güveniniz artar. ya kendinize verdiğiniz sözleri tutun. ya da kendinize tutabileceğiniz sözler verin. ya da kendinize söz vermeyi bırakın.

  • fenerbahçeli olmama rağmen gururlandıran olaydır. futbol dahil birçok konuda bize tur bindirmiş bir ülkede, türkiye'nin bir değerinin -bireysel de olsa- benimsenmesi ne güzel lan!

  • evet, kendi başlattığım hareket olmakta. sabah kahvaltı yaparken aklıma geldi bu olay ve müthiş bir panik halinde daha rönesansın türkiye'de tam olarak vuku bulmadığına binaen laptop'ımı alıp hemen işe koyuldum. adamlar kafadan 500 yılı bize taktı yahu bu farkı el birliğiyle çalışarak yaklaşık tahminimce 2-3 yılda tamamlayabiliriz. artık kimin elinden ne geliyorsa bir el atalım şu duruma daha reform falan var.

    bu da ilk eserim: meyveler ve akşamüstü

  • merhaba duygu nasılsın ?
    son zamanlardaki ruh halin nasıl ?
    imkanın olsa hangi ülkede yaşamak isterdin?

  • cumhurbaşkanı erdoğan'ın çanakkale köprüsü açılışında halka sorduğu soru.

    link

    kalabalık "hayır" cevabı veriyor.

    kalabalığın yarısının cebinde 200 tl olmadığına yemin edebilirim ama kanıtlayamam.

  • devletin içinde satılmışlar olmasa hiçbir kartel hiçbir devletle baş edemez

  • wifi ve bluetooth ayarlarının denetim merkezinden kapanmadığı kısmen doğru. ancak bunun doğru nedenleri var ve kullanıcı açısından en ufak bir sorun yaratmıyor.

    ayrıntılı açıklamak gerekirse, bu sistemlerin arka planda açık kalması aşağıdaki özelliklerin sorunsuz çalışması için gerekli.

    - airdrop
    - airplay
    - apple pencil
    - apple watch
    - continuity (örneğin handoff)
    - ınstant hotspot
    - location services

    peki bu durumda wifi kendi kendine yeniden bağlanmaz mı? cevap hayır. yeniden bağlanması ve kablosuz ağ araması için aşağıdakilerden birisinin gerçekleşmesi gerekiyor.

    - wi-fi'ın denetim merkezinden aktif hale getirilmesi
    - ayarlar menüsü üzerinden bulunan bir wi-fi ağına bağlanma komutu verilmesi
    - bulunulan lokasyondan ayrılıp başka bir yere gitme
    - yerel saatle sabah 5 olması
    - cihazın kapatılıp açılması

    aynı şekilde, bluetooth'un aktif hale gelmesi için gerekenler.

    - bluetooth'un denetim merkezinden aktif hale getirilmesi
    - ayarlar menüsü üzerinden bir bluetooth cihaza bağlanma komutu verilmesi
    - yerel saatle sabah 5 olması
    - cihazın kapatılıp açılması

    yani, anlayacağınız, denetim merkezinden wifi ve bluetooth kapatılmışken sadece airdrop, airplay, apple pencil, apple watch, continuity, ınstant hotspot ve location services için bu özellikler geri planda kullanıma hazır halde bekletiliyor.

    eğer bu sayılanlardan birisini kullanacaksanız zaten apple'ın yaptığı bu değişiklik sizin yaşamınızı kolaylaştıracaktır. eğer bunlara işiniz düşmeyecekse zaten ortada bir sorun yok demektir, çünkü geri planda bağlanacak hat veya cihaz aranmadığı, ve gelen diğer bağlantı taleplerine cevap verilmediği için ne bir güvenlik açığı, ne de pilin boşa harcanması gibi bir şey söz konusu olmayacak. olan biten basının ve fandroidlerin en ufak araştırma yapmadan pireyi deve yapmaları.

    kaynağından daha fazla bilgiye ulaşmak isterseniz aşağıdaki linkten bütün detayları okuyabilirsiniz.

    use bluetooth and wi-fi in control center with ios 11

  • "yılbaşı sepetlerinin içinde tütün mamullerinin ve alkollü içkilerin bulunması yasaklanmış. e onları çıkardın mı zaten ramazan kolisi oluyor."

  • yıllar yıllar evvel bi arkadaşım türkiyenin en büyük gazetelerinden birine staja girmişti. çocuk üniversite ogrencisiydi o dönem.

    anlattığına göre şefler bunlardan haber istiyormuş. mesela gidin şu konu hakkında şu şu boyutlarda bi haber yapın orta sayfaya çakalım diyormuş.

    arkadaş bize bunu anlatmıştı. biz de yakın arkadaşımla beraber fırlamalık olsun diye uydurmasyon bi metin hazırlamıştık. fotoğraf olarak da başka bi arkadaşın fotosunu yollamıştık.

    2 gün sonra gazetenin ortasayfasında bizim hazırladığımız haber çıkmıştı. o gazete hala durur bende 15 senedir. bak haberi ben ve yakın akradaşım evde hazırladı lan. fotoğraf da dalga geçtiğimiz 3. bi arkadşaımıza ait. bu haber türkiyenin o dönemki en büyük 3 gazetesinden birinde basıldı diyorum sana.

    o günden sonra gazetelerdeki bu tip haberlere hep gülmüşümdür. kimbilir hangi fırlama stajyer yazıyor bunları.

  • adını ingiltere'nin galler bölgesinin eski çağlardaki adı olan cambria'dan almaktadır. ilk kez burada incelendiği için bu adı almıştır. 40 milyon yıllık bir zaman dilimine sahiptir. canlıların ilk çıkış tarihi olarak bu dönem seçilse de prekambriyen öncesi canlıları olduğu tahmin edilmektedir. ancak bunları kanıtlayacak bir fosil veya iz bulmak çok zordur. zira bu dönemdeki(prekambriyen) canlılarda fosil oluşturacak herhangi bir uzuv veya kavkı bulunmamaktadır. kambriyen ise prekambriyen üzerine diskordans şeklinde yerleşmiştir. bu dönemin en önemli ve ayırt edici fosili trilobitlerdir. bunların azalması ile kambriyen biter.

  • 2 yıl bekler 5g'ye geçerim

    __________________________________________________________________________________________________
    pentium 4 lga 775 3.2 ghz 2 mb 64 bit lga 775 işlemci - asus p5 ld2 lga 775 945p anakart - kingston 512 mb 533 mhz ddr2 x 2 adet ram - 256 mb asus n6600 ekran kartı - 200 gb seagate 7200 22aj sata harddisk - philips 170s56 fs 17güm monitör - everest p4 kasa - microsoft radyo frekanslı kablosuz klavye - lg cdrom 52x - lg dvd rw