hesabın var mı? giriş yap

  • sıfırdan zengin olmanın yöntemini buldum arkadaşlar.
    banka müdürü arkadaşım var. şimdi bankaya gidiyorum. kendisine kuruş para vermeyeceğim. a4 kağıdına 100 milyon dolar teslim ettiğimi yazıp kaşeleyip imzalayacak.
    sonra bankaya gidip 100 milyon doları ödeyin diyeceğim. banka 100 milyon doları ödemeli. çünkü a4 kağıdına kaşe kahvehanede basılmadı. yurdum insanını fakirlikten kurtaracak olan bu yöntemi icat eden tarator hocaya sevgiler, saygılar.

  • dizideki karakterlerin zeka seviyesine göre (iq ve eq toplamı) sıralaması:
    1.ercüment çözer
    2.ağbimiz ("gel seninle biraz yürüyelim")
    3.memduh başgan
    4.behzat ç
    5.şule
    6.savcı esra
    7.hayalet
    8.cevdet
    9.akbaba
    10.şevket ağbi

    250.harun

  • elimde epub var ama bilgisayar, calibre falan kullanmadan bunu nasıl kindle’a gönderebilirim diyenler yanaşın şöyle yamacıma:

    ihtiyacınız olanlar:
    1. bir adet telefon (ben iphone kullandım)
    evet bu kadar başka bir şeye ihtiyacınız yok.

    elimde epub yoktu. şu siteyi buldum üye olup ücretsiz olarak epub kitapları indirebilirsiniz. indirebilmek için ücretsiz üyelik yapıyorsunuz.

    buradan 1984 kitabını epub olarak indirdim. iphone safari bunu direk “dosyalar-files” uygulamasında “download” klasörüne indiriyor. kitap 350 kb. bak kilobyte diyorum. tüy siklet yani.

    1. şu sayfaya gidiyoruz.

    2. ayarları seçiyoruz: “epub to mobi” (biliyorum azw kindle’ın orijinal formatı ama burada mobi seçmeniz gerekiyor) ve “upload file”. bundan sonra “choose file” deyip telefonumuzdan e-pub kitabı buluyoruz ve “convert” butonuna basıyoruz.

    3. “conversion complete” dedikten sonra “download now”a tıklayıp kitabı mobi formatında indiriyoruz.

    4. indirdiğimiz dosyayı yine “dosyalar-files” uygulamasından paylaş-share yaparak amazon kindle email adresine email olarak gönderiyoruz. kindle’ı bir daha ki internete bağladığımız da kitap inmiş olacak.

    edit: @para bende eklememi istedi:

    elinizde pdf varsa ve kindle'da okumak isterseniz; kindle mail adresinize pdf dosyasını sadece mailin konu kısmına convert yazarak göndermeniz yeterli. amazon pdf'i uygun formata çevirip kindle'iniza gönderir.

  • arkadaş sınavı filan boşverdim, ulan adam sınavdan çıkarken verilen silgi-kalemtraş ve kalemleri çöpe atıyor, ve sınav gözetmeni olan hocada bunu çöpten topluyor. hoca ya söyledim, " ihiyacı olan vardır benimkileride alın" diye, adam "kalemi olmayan öğrencilerim oluyor onlara dağıtıyorum yıl içinde" dedi.

    bi tarafta şerefsiz-ler- sırf bedava olduğu için çöpe atar verilenleri, bir taraftada başkasının çocuğu kalemsiz silgisiz olduğu için bir öğretmen bunları çöpten toplar. işte memleketin hali....

  • kirli sepetinden cikarabildiği şeyleri* * * taa arka odadan salona getirip, "bak senin için avlandım" tavrıyla ayağımın dibine bırakması.

    sweatshirt gibi büyük parçaları da 1-2 metre kadar zorla sürükleyip, yorulunca ağlama benzeri tuhaf bir miyavlamayla beni ayağına çağırması. yanına gidene kadar avaz avaz miyavlaması.

    kör olduğu için, ağzına aldığı parçanın büyüklüğünü kestiremeyip, yatak örtüsü, pike gibi kocaman şeyleri de taşımaya yeltenmesi. ki bu girişim, ancak yataktan yere inebilmekle sonlanıyor haliyle. olsun, o yine de ağzında pikenin ucunu bırakmadan beni çağırıyor. gidiyorum, bana sunduğu avını alıp, başını okşuyorum, gururlanıyoruz ailecek.

  • erkek arkadaşıyla öpüşürken yanlarında mazlum mazlum duran sap eleman bizi temsil ediyor. kesin ekşi sözlük yazarı.