hesabın var mı? giriş yap

  • büyük bir şevkle ders anlatırken tebeşiri biten hocanın ön sırada uyuklayan bir öğrenciyi gözüne kestirip yan sınıftan tebeşir getirmesini rica etmesi, güçlükle ayılabilen öğrencinin aynı amfinin bir kapısından çıkıp diğer kapısından girerek "hocam fazla tebeşiriniz varsa alabilir miyim?" sorusunu yöneltmesi, derse konsantre olmuş hocanın soruyu "maalesef bizde de kalmadı, ben de az önce bir öğrenciyi tebeşir bulması için gönderdim." şeklinde cevaplaması, durumu havsalası alamayan/kavrayamayan öğrencinin çıktığı kapıdan giriş yaparak "tebeşir yokmuş hocam." diyerek hiçbir şey olmamış gibi yerine oturması.

  • eger siklikla ucak seyahati yapiyorsaniz belirli bir statu mili ne ulastiktan sonra, hava alanina girmek icin bu salonlari kullanma hakkina sahip olursunuz. ( yada thy den bilet alirken 15 tl fazla verip bu salona tek girislik bilet satin alabilirsiniz) peki nedir, size nasil bir faydasi olur diye merak ediyorsaniz;
    - bu girislerde, normal kapilarda siklikla karsilasilan o dehset otesi guvenlik kuyrugu olmaz, en fazla 3-5 kisi beklersiniz.
    - ucaga girmeden once sadece 1 kere guvenlik kontrolunden gecersiniz.
    - check-ininizi 5 dk icinde yapabilirsiniz
    - genellikle ucaga tum yolcular aliniktan sonra cip yolcular cagirildigi icin ucak icinde uzun sureler beklemezsiniz.
    - son dakikaya kadar ucaga kabul edilirsiniz ( benim ucain kalkmasina 15 dk kala hava alanina ulastigim oldu, hemen bilet islemlerimi yapip ucaga almislardi)
    - cip bekleme salonundaki kahvalti, salata, corba, kuru pasta,meyve, cay, kahve ve diger iceceklerin oldugu ikramlardan istediginiz kadar yiyebilirsiniz
    - rahat koltuklarda oturup salondaki dergi ve gazete okuyabilir ya da tv izleyebilirsiniz
    - ucretsiz internet kullanabilirsiniz

  • fakir olduğumu öğrendiğim başlık olmuş. fakat vw kullanan birisinin kendisini zengin zannettiği başka ülke de yoktur dünyada.

  • yolun devamını göremediğiniz yerlerde mutlaka yavaşlayın ve görmediğim yerde bir araç durmuştur diye düşünün. hayat kurtarır. 100 kere boşa yaparsınız ama 1 kere işe yararsa hayat kurtarır. tepe üstlerinde, ani virajlarda vs. vs.

    bir de trafik lambalarina kesinlikle güvenmeyin, kirmizida durmayan bir kamyonun sürücüsü suçlu olur ama siz ölü olursunuz, onun giydiği hüküm sizi geri getirmez. 15 sene kadar önce 1 saniye ile biçilmekten kurtulduk bu sebeple. her zaman yolun boş olduğunu gördükten, kimsenin gelmediğine emin olduktan sonra hareket edin.

  • evde kadın varken yemek yapmak israfa girer. önce dolaptaki dünden kalan kadın tüketilip ardından yemek yapılması çok daha makuldür.