hesabın var mı? giriş yap

  • bundan şikayet edenler, türbanlı kızlarının hoplatılmasına, oğullarının da türbanlı kızları hoplatmasına izin vermesin mümkünse. böylece 20-30 yıl sonra sizin gibileri daha az görmüş oluruz.

    rahatsızlığınız şampanyadansa eğer, bunun kızı hoplatılırken kolbastı oynayan türbanlı teyzeden ve badem bıyıklı amcadan ne farkı var, bilemedim.

  • gene makul seviyede tutmuşlar daha da abartabilirlerdi. zaten bunların çoğunu alıyorlar evlenen çiftler. bazen ortaklaşa alıyorlar bazen de erkek tarafına aldırıyorlar. erkek tarafı da kabul ediyorsa bir sorun yok bence sonuçta kim nasıl ne şartlarda evleniyorsa evlensin.

    benim tek dileğim düğün isteyen ailelerin tez zamanda fikirlerini değiştirmesi. düğünü gelin damat istiyorsa yapsınlar ama anne babalar düğün ister diye düğün yapmak mantıklı değildir. geri kalan şartları da çift kendisi ayarlamalıdır. kız altın istiyorsa cidden kendi istediği için istemelidir. anası babası altın iste dediği için değil. anası babası altın iste diyerek altın isteyen kızlar evlendikten sonra da annesi babası ne isterse onu yapar. tam tersi erkekler için de aynı. anneniz babanız dediği için bir şeyler isteyip bir şeyler yapmayın. ilişki sizin sonuçta. konuşun karşılıklı karar verin. tabi ki ananızdan babanızdan kardeşinizden hatta eniştenizden bile fikir alın ama sonuçta kararı siz karşı tarafla beraber verin.

  • "eğer düşüncede öldürdüklerimiz hakikaten yok olsalardı, yeryüzünde kimse kalmazdı. içimizde çekingen bir cellat, hayat geçmemiş bir katil taşırız. insan öldürme eğilimlerini kendilerine itiraf etme cüreti olmayanlar da cinayetlerini rüyalarında işlerler, kabuslarını cesetlerle doldururlar... her birimiz ardımızda bir dost ve düşmanlar mezarlığı sürükleriz ..."