hesabın var mı? giriş yap

  • dünyanın en iyi 10 keskin nişancısı listesi' nin 6. sıradaki ismidir. onaylanmış düşman zayiatı 242.

    (1915-1991) zaytsev, "enemy at the gates" filmi sayesinde belki de dünya üzerinde en iyi bilinen keskin nişancıdır. yeleninskoye 'de doğmuş ve ural dağları' nda büyümüştür. soyadı "tavşan" anlamına gelmektedir. stalingrad' a gelmeden önce, sovyet donanması için katiplik yapmıştır. ancak stalingrad' da olanları okuduktan sonra cephede savaşmak için gönüllü olmuştur. ardından 1047. tüfek alayı' na atanmıştır. zaytsev, bir matiz fabrikasında sniper okulu açtı. onun eğittiği askerlere ise ‘leverets’ (yavru tavşanlar) adı verildi. bu olay 62. orduda keskin nişancılık faaliyetlerinin artmasına sebep oldu. zaytsev' in eğittiği keskin nişancılar 3000' den fazla düşman askerini öldürmüştür.
    zaytsev' in ekim 1942 ve haziran 1943 arasında 242 kişiyi vurduğu onaylanmıştır. ancak asıl rakam muhtemelen 500 civarıdır. zayvsev' i öldürmek üzere almanya' dan gönderilen yetenekli bir keskin nişancı olan erwin kónig isimli birinin olduğu söylenir. ancak bu kişinin varlığı henüz kanıtlanamamıştır. zavysev' in söylediğine göre bu ikilinin stalingrad' da gerçekleştirdiği düello 3 gün sürmüştür. 3 günün sonunda zaytsev, kónig' i öldürdüğünü ve başarısının ödülü olarak onun dürbününü aldığını belirtmiştir.

    http://listverse.com/…13/top-10-snipers-in-history/

    http://www.korsanfan.com/…n-iyi-10-keskin-nisancisi

  • rusya'dan yaşayan dolar bazlı maaş alan türk mühendislerin krallığını ilan etmesine sebep olmuş durum.

  • sinifinin hem yasca en kucugu hem de en minyonu olan kizim, bir cocugun onu itip kakmasina cok bozulmus. oyun hamurunu amacsizca yogurup donuk gozlerle duvara bakarken ilk hayat dersini ozetliyor:

    - bazi insanlar cok kotudur baba. onlar bizi itip dusururler. biz onlara "beni itmeni istemiyorum" deriz, ama yine iterler.

    - (sarilip opulur, sevilir, rahatlatici sozler soylenir ama nafile)

    - ayrica ogretmenlerimize soylemek hic ise yaramaz cunku onlar kotu insanlara iyi insanlar gibi davraniyorlar. o yuzden bizim o insanlari kendimiz itmemiz gerekir. yoksa cok uzuluruz. (burada sesi titriyor, gozleri doluyor ve ben yesil dev hulk oluyorum)

    not: itenin ismini aldim ve ona laflar hazirladim. bittin oglum sen. yarin sen de bir hayat dersi alacaksin: her kusun eti yenmez!

  • sağlık sınırlarını zorlayacak kadar çok uçtuktan sonra bel ve boyun fıtığı olan, iki kez kulakları kanayan ve sürekli iklim değiştirmekten cilt alerjisi geçiren hostesinin sağlık sorunları nedeniyle iş akdini fesheden bir firmaya karşı yapılan hak arama mücadelesi.
    bok gibi para kazananların canı olmadığını düşünenlere gelsin.

  • bir çocuğun, ilerde kimle evleneceğine dair ebeveynleri tarafından başka birilerine söz verilmesinden bahsettiği argümanıyla savunulan insan. evet baya normalmiş adamın söylediği ya, biz kafadan bacaklılar bu kadar modern ve akla yatkın söyleme nasıl tepki göstermişiz allasen