hesabın var mı? giriş yap

  • bunlar pro dilenci. t1 tramvay hattında takılıyorlardı. özellikle turistlerden aldıkları banknotları salisede cebe indirir baba. o torbadaki pet şişe sayısı sabittir.

    edit: dilenci demeyeyim, performans sanatçısı.

    edit 2: tramvay zaten bu.

  • ukrayna*'da yaşarken kız kaldırmaya türkiye'ye gelmiş bir gerizekalının feryadı. evladım mal mısın sen?

  • "ispanya. bize yakın bir kültür. sıcakkanlılar. yolda adres dahi sorsanız, sizinle ilgilenir, yardım ederler. bunu diğer avrupa ülkelerinde bulamayabilirsiniz. ispanya’da kendinizi, evinizdeki gibi güvende hissedersiniz. "

    bu abla burda adres sorsun, ben de o tarafa gidiyorum yürüyelim dersen kezban gibi trip atar ama elin ispanyol'u yapınca kendini evinde gibi hisseder.

  • acil bi durum varsa polis çağırıyoz adamlar atlayıp geliyolar ya, bu hizmetin karşılığı. 0-1 km arası 20 tl, ondan sonra km başına 10 tl artıyor. şu an bu uygulama yok ama ben sayın devlete teklif ediyorum hem ek bir gelir olur hem de chp camileri ahır yaptı.
    güzel bir olay, incelenmeli..

  • buraları okuyor musun bilmiyorum özkan abi. ama geçecek. 24. yaşındayım 2. kez yenmek üzereyim lenfomayı geçecek hepsi. ben sizin konserlere geleceğim siz bizi coşturacaksiniz. biz ise birbirimizi tanımayıp aslında çok iyi tanıyan bi avuç insan olarak çok çok daha fazla tadını çıkaracağız o anların sen sadece inan

  • gece gece okudum. özet geçiyorum

    bunlar 5 metreymiş. insanı yaratmış. dünyaya gelme sebepleri ise altınmış. (bakın burası çok ilginç) çünkü merkez bankası rezervleri tükenmek üzereymiş. borçları varmış. sonra dünyaya inip piramitlerin müteahhitliğini yaparak inşaat sektörünü canlandırmışlar. ekonomiyi düzeltmişler. piramitleri bize bırakıp altınlarımızı aldıktan sonra o güzel uzay gemiciklerine binip gitmişler :/

  • 1763'te viyana sarayinda daha 6 yasini doldurmamisken konser verir. imparatorice maria theresia'nin huzuruna cikarken ayagi kayan wolfgang'i, imparatoricenin kizi ve gelecegin fransa kralicesi marie antoinette'in yerden kaldirmasi uzerine wolfgang buyuk bir ciddiyetle "bana karsi cok iyi davrandiniz. buyuyunce sizinle evlenecegim" der.

  • var böyle bir şey. sanırım ben de yazılımcıyım diye sürekli önüme düşüyor, önüme geleni engelliyorum ama bitmiyor. tiplerin hepsi aynı, ben başarılıyım, ben zenginim diye bağıran sonradan görme çiğ paylaşımlar. gerçekten mesleğim adına ben utanıyorum. yahu bu ne görmemişliktir, satın aldıkları iphone'ların macbook'ların faturasını paylaşan mı ararsın, bilmem kaç bin liraya aldığı kahve makinasını çeken mi, geneli pahalı oyuncak paylaşma derdinde. bir de eli biraz para gördü diye, hasbelkader mesleğe ilgi var diye kendisinin nirvanaya ulaştığını zanneden millete hayat hakkında saçma sapan tavsiyeler vermeye çalışan ama iki cümleyi bir araya getiremeyen tipler var. arkadaşlar yazılımcı olmanız sizi otomatik olarak entelektüel yapmıyor. hatta tam tersi, zamanının büyük bölümünü yazılım ekranları karşısında harcamak zorunda olan birisinin tarihten, sanattan, felsefeden üst perdeden konuşabilecek kadar birikiminin olması zaten akla mantığa uymuyor. kendinize gelin.

    debe editi: arkadaşlar elbirliğiyle girdiyi debeye sokmuşsunuz, teşekkür ediyorum. ekşiye girince mesajlardan bir cumartesi sürprizi yaşadım. belli ki birçok kişi aynı dertten muzdarip. yazıyı tekrar okuyunca eğer yazılımcıysanız sizler için değilseniz yazılımcı çevreniz için şu mesajı ekleme ihtiyacı hissettim: hepimiz üç aşağı beş yukarı eğer türkiyedeysek birkaç bin, avrupadaysak 3-5 bin euro bandında çalışan beyaz yakalı işçileriz. bu para bizi zengin yapmaz, sadece gelişmiş bir ülkedeki sıradan bir insan gibi insanca yaşamamızı sağlar. yani 'o para o para değil'. fakir bir ülkede yaşamanız ve fakir arkadaşlara/akrabalara sahip olmanız bu gerçeği değiştirmiyor. meslek hakkındaki daha önceki yorumum için de şu girdiye göz atabilirsiniz #140622037.

  • eskiden ms'dim. hayatıma giren, ancak ilginç şekilde hayatımdan çıkan hastalık. bu cümleyi kurabilen kaç kişi var bilmiyorum ancak benim için durum bu. 4 yıl önce ms tanısı almıştım, 3 senedir iğne tedavisi görüyordum. bu tedaviler sırasında anafilaktik şoklar geçirdim, cildimde yaralar açıldı. zaman içinde kendimi daha kötü hissetmeye başladım, ms'in ilerlediğini düşündüm. oysa...

    ankara üniversitesi biyoloji bölümünde doktora yapmaktayım. danışman hocam prof. dr çetin ile keneler üzerinde yaptığım araştırmalar sonucunda türkiye'de çok az olduğu düşünülen lyme hastalığının aslında çok yaygın olduğunu ancak yetersiz labaratuvar imkanları ve doktorların bu hastalığı göz ardı etmesi nedeniyle lyme hastalarına yanlış teşhis konduğunu gördüm. daha da ilginci lyme hastalığı beyindeki lezyonlar dahil olmak üzere ms hastalığını birebir taklit edebilen tuhaf bir hastalıktı. kenelerden bulaşıyordu, ancak ms benzeri görüntüyü bulaştıktan 20-30 yıl sonra gösterebiliyordu. acaba bende de lyme olabilir mi düşüncesi ile bu hastalığı dah aayrıntılı şekilde araştırmaya başladım ve nihayetinde test yaptırmaya karar verdim. 5 yaşımdayken yapışan kenenin 30 yaşımdayken bana bu sıkıntıları yaşatacağına inanmak zordu. ancak test yaptırdım ve sonuç pozitif çıktı. ms hastası değildim, lyme hastasıydım. 25 sene önce yapışan kene yüzünden senelerdir yanlış tedavi görüyordum. hatta bu tedaviler nedeniyle ölümden dönüyordum.

    yakın zamanda hastanede antibiyotik tedavisine başlanacak. bir kaç ay içerisinde sağlığıma tamamen kavuşacakmışım. daha da ilginci çevremdeki diğer ms hastalarını da bu testi yönlendirdiğimde, tek lyme hastasının ben olmadığımı gördüm. şu anda ms hastaları yoğun şekilde lyme testi yaptırıyor ve ciddi bir kısmı benim gibi tedavi olabilecekleri bir hastalığa sahip olduklarını öğreniyor.

    kim derdi ki akademik araştırmaların sonucunda ömür boyu taşıyacağımı düşündüğüm bir hastalıktan kurtulacağım. kim derdi ki kendimi kurtarmakla kalmayacağım, bir çok insanın kaderinin değişmesine ön ayak olacağım. sağduyulu doktorlar verdiğim bilgilerin ardından tüm türkiye'deki ms hastalarının lyme testi yaptırması gerektiğini söylemeye başladılar.

    dahası bu lyme denilen hastalık sadece ms'i değil, romatizmayı, fibromialjiyi, als'yi, lupus'u, kalp hastalıklarını taklit edebiliyor. eğer hatırladığınız bir kene geçmişi varsa ve bu hastalıklardan birine sahipseniz mutlaka test yaptırın. kene geçmişiniz yoksa bile (başka bulaşma yolları da var) eğer bu hastalıklardan birine sahip olmanıza rağmen sıradışı semptomlarınız ya da içinizde bir şüphe varsa mutlaka bu testi yaptırın.

    yapılması gereken test kronik aşama için western blot (borrelia burgdorferi) testidir. elisa testinde sonuç alınamamaktadır.

    doktorlar bu araştırmalarımın sonuçları uyarınca hastalarını yönlendirmeye başladılar, ancak siz de, geç kalmamak adına bu testi yaptırıp sonucu ile önce kendinize sonra doktorunuza sürpriz yapabilirsiniz.

    dipnot : bu bilgiler önümüzdeki günlerde çeşitli medya kuruluşlarında ve bazı bilimsel dergilerde yer alacaktır.

    sonnot : test yaptırıp pozitiflik yakalanırsa, çay ve yemek ikramları kabulümdür.

  • bir malzeme almak için yer araştırması yaparken karşıma çıkan liste. faydalı bilgiler olduğunu düşünüyorum.

    altin: kapalicarsi merkez.varakci sokak cikisinda cuhaci han'daki imalatcilara ziynet esyasi yaptirabilirsiniz.

    antika: cukurcuma eski hareketini kaybetti nisantasi yeni yogunlasma alani. horhor'da antikacilar pasaji ve sahaflar carsisi civari da bir merkez.

    av silahlari: son yillarda finansal gucluk icinde de olsalar, uzumlu, huglu gibi uretim merkezlerinden ıstanbul'a mal geliyor ama asil merkez uzun carsi sokak.

    ayakkabi: toptan piyasanin merkezi, beyazit anayol ile kumkapi sahil arasindaki gedikpasa semti.bu semtteki emin sinan hamami sokak ve buradaki efes carsisi, carsili han ve digerleri bu piyasanin merkezi. ayakkabı yan sanayi ise, yine bu semtteki, kavaflar han ve ugur han'da yer almakta.

    aydinlatma cihazlari:ana merkez, sishane yokusu ve okcu musa caddesi.bu bolgede, serattar, menevse ve erseven hanlar, aydinlatma cihazi satis merkezleri. e-5 avcilar kesiminde ve sirinevler'de yol ustunde ucuz avize satan merkezler var. vefa semtinde de uretim atolyeleri bulunuyor.

    baharat : baharatin merkezi, tahtakale hasircilar sokak ve civari. buralarda agirlikli olarak toptan satis yapiliyor.

    bakliyat bu mallarda merkez rami gida carsisi. paketlenmis mallar bu piyasadan alinip atolyelerde paketleniyor.

    basma, kaput bezi,tulbent,divitin vs.: mahmutpasa bezciler sokak merkez.bu urunler oztas pasaji'nda satiliyor. yazmacilar carkcilar sokakta. ayrica, cakmakcilar yokusundaki, buyuk yeni han, buyuk valide han gibi hanlarda da bu mallar satiliyor.

    battaniye: osmaniye aksu caddesi uzerinde fabrika satis magazalari var, fakat ucuz ve toptan satis merkezi yine mahmutpasa.

    berber ve kuafor malzemeleri: tahtakale zaza han, tiras bicagi, bigudi, manikur-pedikur takimlari, makas vs. merkezi.

    beyaz peynir: buyuk ureticiler rami gida piyasasinda.

    bijuteri:merkez tahtakale bereket han ve misir carsisi civarinda boncuk han'in alt kati

    bisiklet:. dogu bank civari ile, sarachane semtindeki hasim iscan gecidi bu piyasanin merkezi. sirkeci daha ziyade profesyonel bisiklet ve yedek parcalari uzerinde gelismis.cocuk bisikletleri gecitte yer aliyor.

    bit pazarlari: cumartesi ve pazar gunleri kadikoy sali pazari ve topkapi pazari en buyukleri.

    branda ve cadir bezi: merkez ımc bloklari. ancak bu yerlerin yetersiz kalmasi ile piyasa vefa civarina da yayilmis.ımc ilk iki blogunda, bu imalat daha agirlikli yapiliyor.

    boru: bu piyasanin merkezi, persembe pazari. ancak persembe pazarinin tasinmasi ve bu bolgede piyasanin kapatilmaya calisilmasi nedeniyle perpa'da da borucular var. merter demirciler sitesi de diger bir merkez.

    buro mobilyasi: karakoy kemeralti caddesi bu piyasanin merkezi.gunesli'de de buro mobilyasi bulunuyor. bunlarin disinda, bircok firma kendi teshir salonlarinda ithal ve imal urunlerini sergiliyor.

    cam urunleri: ana merkez pasabahce. pasabahce ve tuzla'da buyuk satis yerleri ve depolari var, sehrin bircok yerinde de satis magazalari buılunabilir.mercan siyavuspasa sokaktaki gul han ve yeni okur han'da diger merkezler.

    cakmak: toptan merkez yine tahtakale. bereket han cakmakcilarin toplandigi bir merkez. tokai'nin ureticisi de burada. her turlu cakmak malzemeleri sirkeci buyuk postahane yani sokakta bulunabilir.

    canta: sehrin cesitli yerlerinde fabrika uretimi yapilan yerler var. yikilmasina ragmen zeytinburnu'da bir merlez. simdilerde tuzla organize sanayi her turlu deri mal uretimi yapiyor.bu buyuk merkezlerin disinda, carsikapi centilmen han ve gedikpasa'daki aydin saray is merkezi, bomonti caddesi uzerindeki magazalar ucuz canta alinabilecek yerler.cay: merkezi rami gida carsisi.

    cicek:karamursel-yalova yolu merkez.ayrica, bayrampasa ve dolapderede gibi bircok semtte de cicek mezati yapiliyor. eminonu,misir carsisi yaninda cicekciler pazari da bir merkez sayilabilir.cicek sogani ise yine cicekciler pazari ile, bostanci,yesilköy gibi semtlerdeki seralarda bulunabilir.

    cimento: bayilerin toplandigi bir merkez yok.aksaray da depolar bulunabilir. keresteciler ile cimentocular bir arada kumelenmis durumda.

    cocuk giysisi: cocuk giysilerinin merkezi yesildirek.turk ocagi caddesi arkasindaki nebioglu han, anadolu han ve diger hanlar bir merkez. ayrica, nisantasi sair nigar'da da bir cok han var.

    corap:yesildirek macuncu sokak ve tarakci cafer sokak uzerindeki hanlar corapcilarin merkezi. ayrica, ıstanbul erkek lisesi'nden mahmutpasa'ya inen ara yol uzerinde de bircok corapci var.

    cuval: eminonu hasircilar sokak civarindaki hanlarda cuval ve ip toptancilari bulunuyor.

    deniz malzemeleri: sirkecide olta,igne,misina gibi malzeme satan yerler var, ayrica mercan'da kurulan dogu blogu pazarinda ucuz olta satiliyor. karakoy'de de bu tip malzemeler bulunabilir.

    deniz motorlari: senrin bircok yerinde isyerleri var.ancak karakoy galata mevlevihanesi sokak civarinda degisik modeller bir arada bulunabilir.

    deniz urunleri: toptan ve perakende hali kumkapida. ayrica tuzla'dan avcilar'a ve sariyer'e kadar butun kiyi seridinde balik satisi var. midye merkezleri rumeli kavagi, beykoz ve sariyer.

    deri giyim: yeni merkez tuzla organize sanayi bolgesi, zeytinburnu 5 kardesler caddesi, nisantasi'nda kosar deri ve yine gedikpasada'daki bazi hanlar alisveris icin uygun yerler. zeytinburnu'ndaki fabrikalarin tuzla'ya tasinmasindan sonra burada fabrika satis merkezleri kaldi. ucuz ve kaliteli deri icin, zeytinburnu'nun ic kesimlerine gitmekte yarar var. gedikpasa bolgesi daha ucuz ama kalite biraz daha dusuk. kapalicarsi icinde bazi hanlarda da ucuz deri giyim bulunabilir.

    deri saraciye:en onemli merkez mercan bolgesi, uzun carsi civari.buralarda bavuldan cuzdana her turlu mal bulunabilir.tuzla organize sanayi, desa, matras gibi buyuk firmalarin satis merkezleri de var.dunyanin unlu markalarinin hakikisinden ayirt edilemeyecek kadar kaliteli taklitleri, uzun carsida bulunabilir. mercan yokusunda, dunya pazarlarina en son giren bavul modellerini veya en gelismis bond cantalari bulmak mumkun.

    dogu sanayi sitesi: yenibosna bölgesinde her turlu makine ve kalip imalatinin gerceklestirildigi dev bir site.e-5 otoyolunun hemen arkasinda .

    dosemelik kumas:en fazla cesit ımc bloklarinda, ilk 5 blokta her turlu dosemelik kumas bulunabilir.

    el aletleri:matkaptan ingiliz anahtarina kadar her turlu ev aletinin ana merkezi karakoy persembe pazari.burada akla gelebilecek her turlu el aleti satiliyor.

    elektrik malzemeleri: duy,priz vs butun elektrik malzemelerinin ana merkezi bankalar caddesi olarak da bilinen okcu musa ve voyvoda caddesi üzeri.yol uzerindeki magazalarla, hanlarin ikinci veya ucuncu katlarindaki magazalar arasinda fiyat farki var. satis fiyatlari piyasaya gore % 30 daha dusuk.

    deterjan: en onemli satis bolgesi rami piyasasi.sehrin degisik bolgelerinde de spotcular var.

    elektronik parcalar:kadikoy'de yazicioglu ıs hani, karakoy'de eski selanik pasaji ile karsi sirasindaki balikli han en onemli satis merkezleri.

    fabrika satis magazalari: bu magazalarda fiyatlar normal etiketlere gore daha ucuz. merter bu acidan zengin. hazir giyim ve ic camasiri burada bulunabilir.yine, yeni bosna, ic camasiri, e-5 bostanci sapagi ayakkabi ve hazir giyim, nisantasi ve bomonti'de deri mamuller, hazir giyim ve kumas,havlu, spor ayakkabi,ic camasiri, topkapi eski londra asfalti uzerinde ve cevizlibag'da celik tencere orme ve tekstil, kundura konusunda fabrika satis magazalari var. ayrica, bakirkoy sahil yolu,sumerbank, veliefendi osmaniye'de battaniye ve kumas,gunesli'de spor ayakkabi ve giyim, cocuk giysileri,avcilar'da konfeksiyon,tul perde ve catal bicak takimlari satan satis magalari bulunuyor.

    fon makinesi: spot merkezi mercan siyavuspasa sokak uzerindeki asilsoy ticaret merkezi ve cevahiroglu han. özellikle ev fon makinelerini buralarda bulmak mumkun.tahtakale marpuccular ıs merkezi ve civardaki diger hanlarda perakende satis daha yaygin. gomlek: gurun han'dan demiray han'a mahmutpasa'ya kadar bircok yerde gomlek satisi var.bomonti civari ve nisantasi bolgesi de diger bir merkez.

    gozluk:gozluk cercevelerinin merkezi, sirkeci altin han ve dogu bank is haninin ust katlari ve vakif han

    havlu: toptan satis, merkezi yesildirek'i mahmutpasa'ya baglayan yol uzerindeki hanlar. mahmutpasa'daki hurriyet carsisi'da diger bir merkez.

    hazir mutfak: hazir mutfak uretimi konusunda merkez sayilabilecek bolge gaziosmanpasa civari.hazir mutfak firmalari anahtar teslimi hazir mutfaklar yapiyorlar. hazir mutfagi parca parca almak da mumkun. ancak fiyat olarak komple mutfaklar daha uygun.modoko icinde de hazir mutfak ureten bircok firma var.

    hesap makinesi: her boy hesap makinesinin toptan satis merkezi tahtakale cavusoglu han. talep oldugu takdirde perakende satis da yapiliyor.

    hirdavat: kucukpazar ve tahtakale arasindaki ara yollar ile, karakoy persembe pazari hirdavat malzemesinin merkezi.tarihi fatih hirdavatcilar carsisi ve perpa'da hemen hemen her isteneni bulmak mumkun..tel citlerden, motorlara, civata ve rulmandan, yassi urun saclara, demir ve celik'e kadar hirdavatin merkezleri buralari.

    ıc camasiri: yine yesildirek merkez olmak uzere, civardaki sigorta han, kaplan han, yesildirek han ve diger bir cok dukkan ve han icinde ic camasiri piyasasi yer aliyor.

    ikinci el is makineleri: e5 otoyolunun bostanci, maltepe ve kartal arasindaki bolumu bu urunlerdeki en onemli merkez.

    ıkinci el kamyon: ayni is makineleri gibi, ikinci el kamyon pazarinin merkezi, bostanci,maltepe, kartal arasinda.

    ımes sanayi sitesi: umraniye dudullu bolgesinde agir makine imalati yapilan dev bir site. ayrica kalipcilar ve diger kucuk imalatcilar da burada yer almislar.

    ınsaat demiri: bir muddet oncesine kadar persembe pazari bu urun'un merkezi idi. simdilerde, merter demirciler sitesi ve bazi toptancilari ile perpa, insaat demiri merkezleri.

    kagit: tahtakale'de ithalatcilar, cagaloglu'nda depo ve satis merkezleri var. tahtakale ve kucukpazar'da defter satis merkezleri, e-5 cayirovada meteksan defter satis merkezi bulunuyor.

    kagit urunleri: tuvalet kagidindan peceteye kadar butun kagit urunlerinde ana merkez rami piyasasi

    kahve ve kakao: misir carsisi tahtakale cikisi, toptan kahve ve kakao'nun merkezi..

    kamyon: kamyon ve traktor piyasasinin merkezi uzun bir sure sirkeci'idi. sehrin muhtelif yerlerinde kamyon satisi var.

    kaset: kaset piyasasinin merkezi, ımc 6.blok.

    kereste: kereste piyasasinin merkezi, aksaray, kartal-maltepe-pendik ve cibali. avcilar bolgesinde fabrika satis magazalari bulunuyor.

    kucuk ev esyalari spotu: bu tur urunlerin spotu, mercan'dan eminonu'ne inen siyavus pasa caddesi uzerinde yer aliyor. bu cadde uzerinde, gul han, yeni okur han, asil han ve cevahiroglu han'da kucuk ev aletleri satan spotcular var.

    laboratuar malzemeleri: eminonu bahcivanci sokak bu tip malzemeler ve laboratuarda kullanilan kimyasal urunlerin pazarlandigi bolge.

    matbaa: geleneksel olarak matbaacilarin toplandigi merkez cagaloglu civaridir. yakinlarda kurulan ıkitelli sapagindaki matbaacilar sitesinde dev bir piyasa olustu.

    meyve ve sebze:'80 lerin sonuna kadar 1940'da almanlarin eminonu'nde yaptigi hal binasi merkezdi.daha sonra merkez bayrampasa'ya tasindi.bugun topkapi bostan hali ve kadiköy hali de toptan merkezleridir. bu hallerin yaninda bir donem oldukca revacta olan ama artik sabit hale gelen eski kamyon pazarlarina benzeyen faturasiz ve rusumsuz mal satan direkt satis yapan yerlerde bulunuyor. buralardan birkac kucuk tuketici ortak olarak kasalarla mal alabilir.

    mobilya: toptan merkezler arasinda, umraniye modoko,(sehir icindeki magaza fiyatlari ile karsilastirildiginda fiyat cazibesi pek yok.) karakoy kumbaraci yokusu (ismarlama ve ince el isciligi icin), caglayan ve e-5 otoyolunun avcilar-sirinevler ve bostancı-maltepe arasindaki bolgeleri sayilabilir.ıstanbul artik anadolu'ya cok fazla mal gondermiyor hatta ınegol, eskisehir gibi bolgelerden gittikce azalmasina ragmen ıstanbul'a mal akisi goruluyor.

    nikah sekeri ve susu: bu tur mallarin ucuz olarak bulunabilecegi yer, tahtakale hasircilar sokak. anadolu'ya giden malzemeler de buradan yollaniyor.

    oto aksesuarlari: kiliftan kokuya en onemli merkez aksaray yedek parca piyasasi. taksim piyasasi da eski onemini yitirmis gibi gorunmesine ragmen diger bir merkez. ıthal aksesuarlar daha cok, dubai, kuveyt gibi yerlerden bavul ticareti ile gelen mallardan olusuyor.

    oyun aletleri:okey takimi, iskambil kagidi, tavla vs. gibi oyun aletlerinin pazarlandigi yer, misir carsisinin arkasindaki sabuncu hani sokaktaki bıncuk han'in alt kati. yine bu sokak uzerindeki cesitli imalat ve ticaret merkezleri var.

    oyuncak: bu mallarin toptan merkezi de tahtakale. her cesit oyuncagi, tahtakale sokak ve sabuncu hani sokak uzerindeki dukkanlarda bulabilirsiniz.plastik agirlikli yerli oyuncaklar toptan olarak, tahtakale'yi mercan'a baglayan sokak uzerinde. telefon sokak'ta da perakende satis yapiliyor.

    pamuk ıpligi: sultanhamam merkez sayiliyor. ancak merter'de bu alanda onemli bir bolge

    parfumeri: eskiden orijinal parfumler sisli pilavci pasajinda satiliyordu simdi laleli bolgesi bu isin merkezi durumunda.

    pasaport: pasaport ticaretinin, daha dogrusu permi ticaretinin yapildigi yer, sirkeci dogu bank ishaninin on kapisi.buradaki cigirtkanlar is haninin ust katlarindaki isyerleri icin permi topluyorlar.

    patates:nigde, adapazari, bolu gibi illerden gelen patatesin ıstanbul merkezi rami gida carsisi.fiyat burada olusuyor.

    pencer bandi: kapi ve pencere bandinin satis merkezi eminonu fetva yokusunun uzerindeki dukkanlar.

    perdelik ve mefrusat: eski merkez, sultanhamam asir efendi caddesi idi. simdilerde zeytinburnu riza pasa yokusu ve ımc esas merkezler haline geldiler.

    pil: tahtakale canta tezgahlarda perakende olarak her cesit ve marka pil bulmak mumkun.

    plastik esya: mercan yokusundan prof.cemil birsel caddesine kadar olan bolge toptan ticaretin merkezi.

    saat: tahtakale asri han, saatin en ucuz fiyatlandigi toptan merkezi.bu han hem telefon sokaktan hem de tomruk sokaktan iki ayri girise sahip. unlu markalarin taklitleri de dahil her turlu saati en ucuz buradan ve bolgedeki diger hanlardan bulabilirsiniz.

    sanayi tipi mutfaklar: ev mutfak malzemelerinin merkezi bakircilar olmasina ragmen, sanayi mutfaklarinin ana merkezleri kasimpasa'yi dolapdere'ye baglayan caddenin ustunde yer aliyor.

    sarmisak: taze sarmisak sebze hallerinde, kuru sarmisak ise rami toptan gida piyasasinda bulunabilir.

    seramik: en onemli satis merkezi persembe pazari piyasasi. maltepe'de defolu seramiklerin satildigi buyuk bir fabrika satis magazasi var.

    soba: merkez eminonu. misir carsisi cikisindan prof.cemil birsel caddesine kadar olan bolge sobacilarin merkezi.

    spor malzemeleri: sirkeci mimar vedat sokak ile yesildirek'te spor malzeme satisi var. bomonti birahane sokak'ta ise yabanci markalar fabrika satis merkezleri var.burada fiyatlar piyasaya gore yari yariya ucuz.

    sulama sistemleri: karakoy necati bey caddesi ve persembe pazari satis merkezleri.

    takvim: uretim ve satis cagaloglu bolgesinde yapiliyor.

    tarti aletleri:toptan tarti aletlerinin merkezi kantarcilar. butun tarti aletleri burada bulunabilir.

    telefon: kablosuz telefonlar tahtakale is merkezinde bulunabilir. yerli telefon firmalarinin uretimleri sishane bolgesinde. tahtakale telefon ve tomruk sokaktaki canta tezgahlarda da her turlu telefon bulunabilir.

    tel ve civi: piyasa merkezi persembe pazari ve perpa. kucukpazar piyasası da civi merkezi. tel satisinin diger bir merkezi de merter demirciler sitesi .

    tugla ve kiremit: bu mallarin satildigi belli bir merkez yok.ıstanbul disindan fabrikalardan mal geliyor.

    un: uncularin toplu olarak bulunduklari merkez karakoy omer abid han. burada trakya unculari yer aliyor.

    yumurta: toptancilarin merkezi rami piyasasi

    zeytinyagi ve aycicek yagi: toptan merkezi agirlikli olarak rami piyasasi.eminonu ve uskudar gibi semtlerde trakya birlik'in satis merkezleri var. kucukpazar bolgesinde aycicek yagi toptan satisi yapilan yerler de var.

    zuccacıye: celik tencere ve diger celik esyalar beyazit bakircilar sokak'ta. teflon tava ve tencereler de buralarda kolayca bulunabilir.