hesabın var mı? giriş yap

  • 1829'da buttenheim'da, franken yakınlarındaki bamberg'de doğmuş, esas adı "löb strauss" olan levi strauss & co.'nun kurucusu. çerçilik yapan babası tüberküloza yenik düşünce, löb, ailesine bakma görevini üstlenir. 18 yaşındayken annesi ve iki kızkardeşiyle birlikte new york'a göç eder. işte "levi" ismini de burada alır. ticarete atılır.

    altın arayıcılığının meşhur olduğu dönemler... levi ve arkadaşı david stern de bu maceralara katılırlar.

    bir gün bu arayışlarda mola vermişlerken, daha önce çadır kumaşı sattıklari bir grup altın arayicisi, arayışlarının boşa çıkması ve satın aldıkları kumaşın su geçirip ıslanmalarına neden olmasından kelli, levi ve david'e düşmanca bakışlar firlatmaktadırlar. levi'nin kafasında bir ampul yanar o an, ve adamlara o kumaştan pantolon diktirmeyi teklif eder. dikilen pantolonlar altın arayıcıları tarafindan öyle sağlam bulunmuştur ki, kapış kapış satılır.

    jacob davis adlı , kot kumaştan türlü türlü giysi ve örtü üreten litvanyalı bir göçmenle levi strauss ortak olurlar. 1873'te aldıkları patentle ilk jean üretilmiş olur.

  • galip tekin'i hayranlıkla okuyarak büyüyen bir nesil için onun hikayelerini ulusal bir kanalda izlemek şok edici (iyi anlamda elbette). . hayranları sırf onun sayfaları için mizah dergilerini biriktirirdi, tekrar tekrar okumanın keyfine varmak için ama kanalın cesaretini takdir etmek lazım çünkü çok da genele hitap edebilecek bir tarzı olmayacak galip tekin'in. neyse, bu dizi sırf aralardaki çizgi geçişler için bile izlenir ama dizi tv'de ne kadar uzun ömürlü olur, onu bilemem. gittiği yere kadar.

    merak konusu ise, çocukluğumda okuduğumda günlerce kabus görmeme sebep olan fareli hikayesinin çekilip çekilmeyeceği. çekilecekse ve de hakkı verilirse (teknik imkanlar açısından) en fantastik türk yapımı olacağı şimdiden garanti.

  • çalışma masanızda otururken 2-2,5m üstünüzde, tam da sizinle aynı hizada bir başkasının kabahatini yapıyor olması, üstüne üstlük bir de çalışırken kafanızın üstünde sifon çekilmesi ihtimalini ortadan kaldırdığını düşününce, belki de şükredilecektir.

  • sokaktaki köpeklere bir çözüm bulunmazsa, önümüzdeki günlerde çok daha fazla taraftar toplayacağını düşündüğüm temenni.

    siz sokakta gördüğünüz her köpeği beslemeye devam edin. bakın bakalım, köpekler yüzünden ölen insanların haberleri geldikçe sonu nereye varıyor.

  • 25 yaş üstü bir öğrenci olarka ne yapmam gerektiğini bilmediğim durum. 1560 tl borç birikmiş. bir bilen varsa lütfen bana ulaşsın.
    gelirin olmadığı halde para ister, zorla askere alır.. türk vatandaşı olmanın ne artısı var ben anlamadım yani? hep giriyor hep giriyor?

  • "hazar uyar’ın, ’adam yaralama, uyuşturucu, hırsızlık’ suçlarından poliste 78 suç kaydının bulunduğu öğrenildi."

    adam toplum mikrobunu öldürmüş resmen.