hesabın var mı? giriş yap

  • la madem öyle, allah ne diye müjdelenmiş olan şehri ehillerinden alıp da bu adamlara verdi demezler mi adama? allah hangi sebeple bu şehri ehillerinden almış?

  • olması gerekendir.ne kadar istemesemde yurtiçi kargoyu bu konuda destekliyorum.

    ben 3 tane farklı firmadan sipariş verdim.hepsi de yurtiçi kargoyla gelecek. sizin eşinizden corona virüsü kapıp bana getirip bulaştırabilir.lakin ben 1 aydır kendimi karantinada tutuyorken , öyle boku bokuna virüs kapmaya asla müsade etmem.

    kapacaksam delikanlı gibi çıkar sokakta yerlere belene belene yuvarlanır kaparım.

  • kız desen dalgınlıktan uçmuş kaptırmış gidiyor, yanındaki gözetmen ne kendi tarafındaki frene basıyor ne el frenini çekiyor ne de direksiyona müdahale ediyor. kaza oluyor ona rağmen kıza sağa çek diyor. * toros desen ayrı bir değişik, yolun ortasında naptığı belli değil.

    kısaca nerden tutsan elinde kalıyor.

  • laik kelimesiyle karıştırılmakta olan bir kavramdır. laik din ve devlet işlerinde ayrılığı ifade eder. sekülerin anlamı ise siyasi nitelikten çok bireyseldir. bu bağlamda seküler, kişinin dini inancı ne olursa olsun gündelik yaşamının idaresini dünyevi bir akılcılıkla ele alması anlamındadır. bireyin dini, vicdan alanında bırakarak, hayata bakış açısındaki eksiklikleri sürekli olarak her görüşten insanlarla iletisim içinde yeni bilgi ve tecrübelerle kapatması gerektiğine böylece daha hoşgörülü ve ilerlemiş bir dünyanın ortaya çıkacağına yönelik bir yaşam anlayışını ifade eder. bu anlamda türkiye'de kendini tamamen ibadete adamış ve (israil'de bulunan köktendinci kast benzeri) sosyal yaşamdan uzak yaşayanların topluma oranı düşünülürse halkın %99'unun seküler olduğu söyleneblir. yine aynı bakışla dindarlığı ile bilinen pekçokları da seküler bir yaşamı tercih etmektedir. bunların başında ise siyasette ve iş dünyasında öne çıkan figürler gelmektedir.

    http://tr.wikipedia.org/wiki/seküler_hümanizm

  • “mars’taki araştırma üssü n’oldu yiğenim? bak tarih verdik, mahçup olmayalım!?”

    ahaha vizyonunu yediklerim. uzayda bile inşaat ve esnaf karışımına devam.