hesabın var mı? giriş yap

  • bundan sonra sizden başka yerden iskender yemem. sizin gibi firmaların da ayaklı reklam tabelası olurum gerekirse.

    akp sermayesine karşı öyle bir kinim var ki çevremdeki herkes uyuz olur bu huyuma. bütün firmaların, holdinglerin, şirketlerin sus pus olduğu yerde bu reklamı çektiğiniz, çekebildiğiniz için teşekkür ederim.

  • şaheser midir, muhteşem midir bilemem, ama meraklısının keşfetmekten haz duyacağı 10 adet western filmi önermek isterim. büyük westernleri zaten herkes biliyor, özellikle de klasik film sevdalıları. benim önereceklerim kısmen düşük bütçeli, western-noir (kara western) diye tariflendirebileceğimiz, şiddet ögesinin de belirleyici olduğu filmlerden oluşuyor. bu filmleri psikolojik western klasifikasyonu içinde de düşünebiliriz. işte o filmler:

    1. along the great divide
    filmden bir replik: "kalbi olmayan bir adam, en kötü düşmandır."

    2. buffalo bill
    filmden bir replik: "kızılderililer iyi insanlardır, şayet rahat bırakırsanız."

    3. garden of evil
    filmden bir replik: "erkeklerin söylediklerinden sonra, önemli olan yaptıklarıdır."

    4. run for cover
    filmden bir replik: "birçok insan ne kadar erkek oldugunu asla ögrenemeden ölüp gidiyor."

    5. silver lode
    filmden bir replik: "en iyi dostunu öldüren biri için yeterli bir ceza yoktur."

    6. the proud ones
    filmden bir replik: "...gurur bir adamı mermiden daha hızlı öldürebilir."

    7. the violent men
    filmden bir replik: "insanlar, barış içinde yaşamamak için mutlaka bir neden bulur."

    8. three violent people
    filmden bir replik: "aşk, anlayış ve saygı ile zaman içinde oluşur."

    9. tribute to a bad man
    filmden bir replik: "bir akbabanın yaşamasına izin verirsen kemiklerinin üzerindeki eti de yer."

    10. will penny
    filmden bir replik: "bela, adamı annesine koşan bir dana gibi bulur."

    not: izleyin, pişman olmazsınız hakiki sinefiller.

  • aramak.

    yani bir nevi sevgililik müessesesini tamamıyla yanlış anlamışlıktır sebep.

    yalnız doğdun arkadaşım. annen vardı yanında, baban, belki ağabeyin ya da kardeşin, ablan... bu hayatta ilk ailen ve sen olarak var oldun. daha sonra arkadaşların oldu. kimisini sevdin, kimisiyle itişip kakıştın, takıştın falan. tüm bunlar hep doğal süreç olarak gerçekleşti. hiçbirini sırf olsun diye yapmadın.
    sonra bir gün o arkadaş demeye dilinin, olmaya ise gönlünün varmadığı insanı gördün; hormonlar altüst oldu. sevdin bu işi. sadece sevdin yani. bir şey arayıp bir şey kurcalamadan. dokunmak istedin. nedenini kendin bile anlamadın. sevgililik kavramını böyle tanıdın işte. "lan olsa ya şimdi burada keşke!" diyerek.

    sular aktı köprünün altından, büyüdün falan filan. hayata atıldın. okullar okudun. bir takım bambaşka değerler keşfettin hayata dair. bu esnada ne olduysa oldu, sen sevgililik meselesini sağda solda aranarak bulunan, lan şuraya gidelim belki orada vardır diye kovalanan bir şey sanmaya başladın. olmaması eksiklik, bulunamaması anormal görünmeye başladı. ne boyadı senin gözünü be canım kardeşim? sen neden böyle oldun?

    halbuki senin bir hayatın var ve durmaksızın onu yaşamaya devam etsen, sosyal ortamında, iş ortamında, orada, burada, bir yerde işte, biri çıkacak karşına illa; arkadaş demeye dilinin, olmaya ise gönlünün varmadığı biri. ama aramakla olmaz bu. aramak, ancak aklının yapabileceği bir şey çünkü, oysa senin ihtiyacın olan şey sadece yüreğinin yapabileceği bir iş ile bulunacak.

    bol şans.

    edit: bu entry yazılalı beri geçen uzun yıllar içinde çok mesaj geldi, "kesin mi, bu işe yarıyor mu, bak salacağım bu iş böyle oluyorsa..." minvalinde. tabii lan manyak mısın diye ahkam kestim.

    arkadaşlar kandırıldık. arayın sevgili. entry sahibi 37 yaşında, single. eyyorlamam bu kadar.

  • apartmanin karsisindaki mac yaptiginiz o "koooskoca" cim alan kucucuk kalmistir. bakkala gonderildiginizde gozunuzde bile buyuyen o yol aslinda sayili adimdir ama siz ufaciktiniz ya cok uzakti o zamanlar. yeni cocuklarin cigliklari var simdi bahcede icinizde bir kiskanclik olur, bizimdi lan orasi dersiniz, biz orda agactan agaca ip gerer ustune attigimiz sofra bezlerinden cadir yapardik. s.ktirin gidin lan ordan diyesiniz gelir. zar zor tirmandiginiz bahce duvarina basamak muamelesi yaparsiniz, gulersiniz. o duvara oturup bir sigara yakarsiniz. gozunuden bir kac damla duser "cocuktuk, coktuk, buyuduk hic olduk." dersiniz.

  • adamın biri ekonomiyle hiç alakası olmayan damadına teslim etti. hey gidi günler denilesi trol sıçmığı...

  • düğün fotoğrafçısı değil de mevsimlik işçilerle ilgili dosya hazırlayan gazeteci sanki. bütün fotoğrafları tarlada.

    bu arada genelde insanların kafalarını kadraja almıyor.