hesabın var mı? giriş yap

  • panama bandırası

    sen tam röbdeşembırını çekip mürebbiyenin hazırladığı kahvaltıya inecekken camdan içeri kuru yük gemisi girebilme ihtimali. güverteden yatak odana help help diye atlayan gundiler. yaşadık bunları üstadım zor zor.

  • zaman oyle bir zaman ki yolda birisi sana sovse durduk yere duymayip yola devam etmek gerekiyor.

    hic ugruna yasamini yitirmis.

  • genelde kimden duyulursa duyulsun adamın elini ayağına dolandıran bir soru olmakla birlikte yaratacağı etki soranın kimliğine göre de değişebilir.

    - hamile kalsam ne yapardın?
    - şaşırırdım hikmet abi. çok şaşırırdım

  • sene 2032.

    ergenlik hezeyanlariyla surekli dunyaya satasir duruma gelmis oglumla ayni tartismalari yapiyoruz.

    - bana ne yapacagimi soylemezsin sen. babamsin diye her hareketime karisabilecegini mi saniyorsun ?
    - yavrum yapma. senin iyiligini istiyorum ben.
    - benim hicbir seyimi isteyemezsin. hem sen hayatta ne basardinki beni yonlendirmeye calisiyorsun ?
    - ben 10 yil, 5 buyuk turnuva zinedine zidane'i canli izledim. hem de 4 senesi ronaldo luiz nazario de lima ile birlikte.
    - ne diyosun yeaaa.
    - benle ne diyosunlu konusma agzini burnunu kirarim senin it. yumurtadan cikmis kabugunu begenmiyor, pezevenk.

    gibi diyaloglara neden olacak efsanedir. her messi mi ronaldo mu tartismasinin yasandigi gun biyik altindan gulen bir nesil birakmistir arkada.

  • wingspan, elizabeth hargrave tarafından tasarlanan, oyuncuları kuş gözlemciliği dünyasında sürükleyici bir yolculuğa çıkaran nefis bir kutu oyunu. birden fazla ödül kazandı ve kolay anlaşılır oynanış mekaniği ve albenili çizimleriyle övgülere mazhar oldu diyelim.

    wingspan'in kalbinde, oyuncuları çok çeşitli kuş türlerini çekmeye ve onlarla ilgilenmeye zorlayan, kartlarla çalışan bir motor yapma oyunu (engine building) var. oyuncular, başarı şanslarını en üst düzeye çıkarmak için kaynaklarını stratejik olarak yönetmeli ve eylemlerini planlamalı bu oyunda. öğrenmesi kolay ancak ustalaşması zor olan oyun mekaniği, oyunculara tatmin edici ve ödüllendirici bir deneyim sunuyor çünkü oyun boyunca kurduğunuz stratejinin ilerlediği hissini alabiliyorsunuz. böyle oyunlar (catan, terraforming mars gibi) iyidir.

    wingspan'in göze çarpan özelliklerinden biri de muhteşem suluboya çizimleri. oyunda her biri ayrıntılı ve gerçeğe uygun şekilde resmedilen 170'in üzerinde benzersiz kuş kartı var. kartlara kuşlar hakkında, yaşam alanları, davranışları ve özel yetenekleri dahil olmak üzere zengin bilgiler eşlik ediyor, bu da wingspan'i yalnızca eğlenceli bir oyun değil, aynı zamanda kuş meraklıları için değerli bir bilgi kaynağı yapıyor.

    wingspan'in bir başka etkileyici yönü de tekrar oynanabilirliği. oyun, oyuncuların farklı stratejilere ve kuş türlerine odaklanabilmesiyle zafere giden birçok yol sunuyor. eh, 170'den fazla kart diyoruz. oyun aynı zamanda değişken bir düzene sahip, yani her oynadığınızda farklı kuş kartları kullanıyorsunuz haliyle ve bu da yeni zorluklar ve fırsatlar sunuyor.

    genel olarak, wingspan güzel çizimleri, stratejik oynanışı ve eğitici değeri tek bir pakette birleştiren harika bir kutu oyunu. kutu oyunu hobisinde engine building mekaniğini hatta komple kutu oyunlarını sevenlerin yanısıra kuşların dünyasıyla ilgilenen herkesin mutlaka oynaması gereken bir oyun. ayrıca gamer olanların gamer olmayan arkadaşlarıyla sıkılmadan kutu oyunu oynayabilmesini sağlayan oyunlardan biri ve bu özelliği ile oldukça kıymetli. şiddetle tavsiye ediyorum!

  • güçlü birinin annesi vefat edince programını iptal edip, şehit olan 24 garibanı umursamayacak bir kişiliğe sahiptir.

    edit: gg sebebiyle sıfat seçimini sizler yapın dostlar.

  • pıtır pıtır boşanmakla son buluyor.
    kıtır kıtır da olabilir, bazen de şıkır şıkır.
    benimki patır kütür oldu mesela

  • diyanet vakfı'nın topladığı kurban bedellerini türlü katakulli ile kendisine gelir yazma hadisesi. özetle kurban bedelleri ile et balık kurumu'ndan kurban alınıyor. sonra hayvanlar kağıt üzerinde kestirilip karkas et olarak et balık kurumu'na zararına geri satılıyor ve bedel gelir olarak diyanet vakfı'na kaydediliyor. imzalanan protokole göre et balık kurumu, dağıtılmak üzere vakıf tarafından et istendiğinde istenen miktarı gönderiyor. işin skandal kısmı, bugüne kadar toplanan kurban bedellerinin ederinin %2'si değerinde et dağıtılmış olması. diyanet vakfı aracılığıyla vekâleten kurban kesmek isteyen müslümanların parası nerelere gitmiş, bilmiyoruz.

    haber linki

  • malın önde gidenidir

    regl olduğunda bembeyaz etekler giyer.
    akan musluğu tuvalet kağıdıyla durdurmaya çalışır.
    yağdan ebesi sikilmiş kabı ovalamadan temizlemeye çalışır.

    falan filan...