hesabın var mı? giriş yap

  • "ulan peyami safanın yazdığı 100 sayfalık romanı 5tl ye aldım bizim muhtarın yazdığı tek sayfalık ikamet kağıdını 3 tl ye. demek kitap yazsa milyarlar istiyecek pezevenk"

  • italya'da piobbico'da bulunan kulüp, italyanca adı club dei brutti, ancak kendileri isimlerini ingilizce'ye dünya çirkin insanlar derneği olarak çevirmiş. böyle bir kulübün varlığından this is love podcast'i sayesinde haberdar oldum, dinlemek isteyenler için club dei brutti link üyelerin bir fotoğrafı

    toplumun fiziksel güzelliğe yaptığı vurguyu eleştirmek ve çirkin insanların çirkinliğinin toplumca kabul edilmesini sağlamak için kurulmuş olan bu kulüp, "insan neyse odur, göründüğü gibidir" şeklinde de bir slogana sahip. çirkin insanların iş yerlerinde ve toplum içerisinde karşılaştığı sorunlara dikkat etmek için mücadele veren bu kulüp aynı zamanda çöpçatanlık da yapıyor. 2005 yılı verilerine göre kulübün dünya çapında 25 bin üyesi var.

    çirkinler kulübü, italya'da piobbico'da 1879'da kurulduğunu iddia etse de modern zamanlarda ortaya çıktığı tarih 1963. çirkinler kulübü evlen(e)meyen kadınların, ailelere önemli bir ekonomik yük olmaları nedeniyle bu sorunu ortadan kaldırmak için kasabadaki bekar kadınlar için evlendirme ajansı işlevi de görüyor.

    kulüp 2007 yılında piobbico meydanına çirkin insanlara adanmış bir anıt dikmiş. anıt, aynadaki yansımasına bakan bir bireyi resmediyor.

    kulübün armasında arkasına yaslanmış, pipo içen bir adam ve şu slogan yer alıyor: "çirkinlik bir erdem, güzellikse köleliktir."

    kulübün koruyucusu, roma mitolojisinden vulcanus. vulcanus doğduğunda o kadar çirkinmiş ki annesi kendisini uçurumdan aşağı atmış. bir şekilde hayatta kalmayı başaran vulcanus, başarılı bir nalbant olmuş. achilles'e verdiği üstün silahlar sayesinde olimpos dağı'na kabul edilen vulcanus, burada aşk tanrıçası, güzeller güzeli venüs ile evlenmiş.

    çirkinler kulübü, her yıl eylül ayının ilk pazar günü çirkinler festivalini düzenliyor. bu festival esnasında aynı zamanda kulüp başkanı seçimleri gerçekleşiyor.

    2007 yılına kadar kulübün başkanlığını telesforo ıacobelli üstlenmiş. büyük burunların güzel bulunduğu italyan toplumunda küçük burnuyla çirkin görülen ıacobelli, 21 ağustos 2006'da vefat etmiş.

    2016'da kulüp başkanlığı için yarışan adayların fotoğrafı için bkz.

  • levyeyle mi cikacakti amk dedigim insan. baska neyle cikacak olm, mal misiniz? (duz adam taylan)

  • yapmış olduğum taşıma şekli.

    annesi de böyle tutuyor diyenlere kızanlara cevabım.

    benim yavruların annesi trafik kazasında ölünce bende bunlar kendilerini öksüz yetim terkedilmiş hissetmesin diye çocuk aklımla enselerinden tutup gezdirdim dedem görene kadar.

    dedem kızdı çünkü yavruları anneleri gibi enselerinden ağzımla tutuyordum. acısa ağlarlardı.

  • kadin israrla odemek istiyorsa bi beklentiye girmeyin.
    kahveleri ben odeyeyim bari diyip hesabi size birakiyorsa devami gelecektir.
    hesap geldiginde kadin ölü taklidi yapiyorsa masrafli biri olacagi kesindir.
    hesap geldiginde erkek ölü taklidi yapiyorsa fakirdir, ac karnini doyurmaya gelmistir. doyurun sevaptir