hesabın var mı? giriş yap

  • abla tam ülkeye başbakan olacak cinsten. kendisini siyasete sokup tayyipin üstüne salsak max 3 ay içinde alaşağı eder gibime geliyor. çoğu it kopuklardan oluşan minibüsçü tayfasından birini bu kadar tahrik edip bi de arabadan inerek karşısına dikilmeye nasıl cesaret ediyorsun ablacım kadın başına? yaptığı şeye değil ama cesaretine hayran kaldım. helal olsun valla.

  • sebebi basittir. ulu şehzade yani veliaht şehzade olmak için erkek çocuklarınız olmak zorundadır. en yetenekli şehzade dahi olsan erkek çocukların yoksa ulemadan ve ordudan onay alamazsın. daha sonra ekber ve erşed sistemi geldiğinde yani hanedanın en büyük ve akli dengesi yerinde olan erkeği tahta çıkınca veliaht konusunda bir sorun yaşanmadı.

    o da olmadı eğer osmanlı hanedanı komple yok olsa bile kırımda giray hanlığı veliaht hanedandı. böyle bir durumda saltanat kırımdaki giray hanlığına geçecekti. osmanlı devletini kuranlar veliahtsız bir çok devletin yıkıldığını görmüşler. okumuşlar. büyük iskender'in kurduğu imparatorluk veliaht olmadığı için bölündü. tüm şehzadeler bu hikayelerle büyüdü. o yüzden hiç bir zaman veliaht sorunu yaşamadılar.

    (bkz: giray hanedanı)

  • devletimizin belli oranda alim garantisi vermesine ozellikle cok sevindim. otomobil ureticisine devlet alim garantisi vermek, 21. yy'in en buyuk kesif ve yenilikci fikirlerinden biri bence. artik baskanlarimiz rahatlikla passat ceker yanlarina.

  • firmanın 3 senede toplam ödediği vergi, maaşlı bir çalışanın 1 senelik ödediği verginin büyük ihtimal yarısı..

    öğrenmek ve anlamak için soruyorum. patiswiss veya farklı firmalar nasıl oluyor da dünyanın parasını kazanırken iş vergiye gelince sokaktaki simitçiden, asgari ücretli herhangi birinden bile daha az vergi ödüyorlar?

    ne yapıyorlar? evlerine aldıkları çorabı bile şirket yatırımı olarak mı gösteriyorlar? ya da ev, araba, arsa alıp bunları şirket gideri gibi mi gösteriyorlar?

    sayın şimşek ,

    esnafların iban'a istedikleri paraları takip etmeye gelene kadar öncesinde böyle kurumların vergi matrah doğrulamasını yapmak daha kritik değil midir?

  • on günde 6.7 milyon izlenme.
    demek ki izleyen tekrar tekrar izleyip ne olduğunu anlamaya çalışıyor, başka açıklaması olamaz.