hesabın var mı? giriş yap

  • alıcı yorumu : tavsiye etmiyorum fazla özensiz ürün defoluydu ve sanki konfeksiyondan yeni çıkmış gibi heryerinde iplikler vardı
    satıcı cevabı : tedavi ol arkadasım istersen halisinasyon goruyosun.

    alıcı yorumu : large large die mesaj atmama sizinde evet large var demenize ragmen neden medium?gerisi perfect ama bunun kargosuyla mı ugrascam?
    satıcı cevabı : arkadasım urun sana tam oldu sende bılıyosun.kalıbı genıs urun ondan m yolladım.eger large versem içinde kaybolurdunuz

  • odaklanma sorunudur. her ne kadar günlük aktivitelerini yerine getirmeye çalışsalar da beyin kafasına göre hareket ettiği için yaptıkları şeye genellikle odaklanamazlar.

    genelde kafaları karışıktır. çağrışımlarla daha çok karışabilir; bir ses, bir koku, bir mekan vs. konuşmaları dağınıktır bu nedenle yer yer anlaşılmama problemi çektikleri görülür.

    düşündükleri her şeyin nedenini sonucunu anlamaya çalışırlar. temellendirme, somutlama ve çözümleme ihtiyacı duyarlar. yine bu durum da fazla düşünmelerine ve ayrıntılarda boğulmalarına sebep olur.

    uykusuzluktan bayılana kadar yatağa girmek istemezler çünkü yatak onların korkulu rüyalarıdır, gün içinde düşündüklerinin 10 katı (ölçmedim tabii sallama) fazla düşünürler. gece uyuyamama ya da uyumak için çaba göstermeme eğilimleri bundan kaynaklanır.

    düşüncelerindeki düzensizlik ise ruh durumlarına yansır. bir anda inanılmaz üzgünken, akla gelen başka bir şey aniden keyiflerini yerine getirebilir. böyle anlarda da ben ruh hastası mıyım acaba diye düşünmeye başlarlar.

    kısacası kafalarının içi sorularla dolu bir çöplük gibidir.

    kişisel not: böyle ortak özelliklermiş gibi kendimdekileri yazdım ama başlığın fıtratı bunu gerektiriyordu.

  • benzer başlığı geçen hafta da açıp aynı entryi girmiştin.

    (bkz: `(#137591438)`)

    tek bir merkezden güdüldüğünüzü ve paralı asker olduğunuzu bu kadar belli etmeyin.
    rekor enflasyon dediğin yıllık %8'miş. rakam vermiyorsun bilerek türkiye'nin rezilliği ortaya çıkmasın diye.

    %150 ile %8'i kıyaslaman harikaymış, hadi o zaman türkiye'de almanya'nın verdiği maaşı tl cinsinden versin asgari olarak ?

    (bkz: `(#138110458)`) ikinci sayfadaki bu entryi buraya bırakıyorum. bizim devletimiz de bu tür yardımlar ve kolaylıklar yerine haziran veya temmuz ayında elektriğe yeni bir zam düşünüyor.

    %150-200 enflasyonu, doların 16 euro'nun 17 oluşunu normalleştirip, bu sürece nass ve faiz sebep enflasyon sonuç inadıyla geldiğimiz unutulmasın. tek bir sorumlu kişi ve sorumlu parti var. chp'nin hataları çok ancak son 1 aydır chp hükümet,akp muhalefetmiş gibi algı yaratıp çılgınlar gibi chp karalanıyor.

  • babası bu yöntemi uygulayan bir arkadaşım geçen hafta 35 yaşına girdi.

    bu yaştan sonra geri de çekemiyorlar.

  • gömleğinin son düğmesini kapatarak kendini hipster zannerken müezzine benzeyen arkadaşların kadınlara verdiği bir takım tavsiyeler.

  • algoritması sorulmuş tatmin edici bir cevap olmadığından anlatayım.

    kuru asıl belirleyen yerli ve yabancı piyasa yapıcı bankalardır. buna interbank piyasası denir. belirlendiği yer londra yada istanbuldur denemez çünkü elektronik olarak gerçekleşir.

    piyasa yapıcı bankalar her saniye elektronik platformlara dolar tl yi almak istedikleri fiyat ve satmak istedikleri fiyat olmak üzerq alış ve satış kotasyonu girer. bloomberg, reuters,360t , integral vs gibi yazılımlara girilir yani bu kotasyonlar. bu platformlar öenek olarak akbank ın girdiği kotasyonu alır citibankla eşleştirirae anlık fiyat oluşmuş olur. aslında borsanın işleyişi gibidir.

    bu platformlarda her an yaklaşık 200 banka alım satım kotasyonlarıno girer sistem emirleri eşleşir ve anlık genel bşr fiyat oluşmış olur. dolar tl olarak ekranda gördüğünüz rakam bu.

    siz bu bankalar arası piyasaya erişemezsiniz sadece bankalar emir girebilir.

    bu sistemlerde oluşan fiyat sonra banka tarafından kendi platfomlarında üstüne marj eklenerek internet sitesinde şubede yayınlanır siz de o fiyattan alım satım yaparsınız.

    örnek sistemde oluşan alış 8.3040 satış 8.3060 sa banka bunu kendi cep şubesinde 8.3010 8.3080 yapar hem alım hem satımdan kazanır.

    döviz büroları da bloomberg reuters vs üstünden bu oluşan kuru alırlar ve ona göre kendi marjlarını ekleyip yayınlarlar.

    bu sistemler döviz bürosuna banka ile işlem yapma hakkı da tanır yani ekrandan gördüğü fiyst üstünden banka ile işlem yapabilir. ama bu bankalae ararası piyasa değil banka ile 1-1 işlemdir.

  • cengiz inşaat denen firmanın bir paravan olduğunu düşünmekteyim. o paraları ona yedirmezler. kime gemicik, kime isviçre'de hesap oluyor acaba bu paralar?

  • "o kapı niye açık" denmez. "niye güvenlik yok" denir. anca akılları tecavüze çalışır bunların. hep birlikte görüyoruz zaten.