hesabın var mı? giriş yap

  • lanet olasıca kara kıçlı zenci ingilizcesi konuşan, kahrolasıca bir türk olduğumu yüzüme vurmuş test.

    annesine lanet edeyim.

  • tamam bu silah bu savaşta kullanılan belki de en etkili silah olabilir, fakat anlamsızca çok ön plana çıkarılıyor, hakkında marşlar yazılıp söyleniyor. umarım bunun altından başka bir şey çıkmaz .

  • öğretmen olan babama dizinin konusunu anlattım. oldukça ilgisini çekti. derin derin düşünmeler başladı bir süre sonra, sıkça bir yerlere daldığını fark ettim. anladım ki bizim kurtun planları var. hayatın zorluğundan bahsetmeler, parasal sıkıntılardan yakınmalar...

    3 gün sonra müthiş bir fikirle geldi. kavanozlar, kazanlar alacağız derken yoğv biğç bile demiş olabilirim. ama işin özü salça yapacakmışız. %98 saflıkta yap bir de çanakkale domatesi kullan bari amk.

    hayatıma indirgediğim dizi.

  • merkezi bir yerde oturuyorsanız zaten 100-200 metre yakınınızda mutlaka oluyor. hee avantajı nedir aynı binada olunca bir şekilde çalışanlar ile tanış oluyorsunuz. onlar aktüel ürünleri ayırıyor. hak hukuk mevzusuna girmiyorum. bu devirde a101'de bile adamın olacak. memleket o halde.

  • https://prnt.sc/kj5eun

    https://prnt.sc/kj5fuh

    https://prnt.sc/kj5ixe

    https://prnt.sc/kj5ka3

    ilk gordugumde animasyon zannedip, gercek bir kus oldugunu algilayinca cipil cipil gozlerle seyrine daldigim bir doga harikasi olur kendileri. simdilik platonik bir iliskimiz var, tanisa o da beni sever bence.

    ingilizce adi cok guzel; scarlet ibis. guney amerika'nin kuzey kiyilarinda yasar. trinidad ve tobago'nun ulusal kusudur ve armasinda yer alir. ozellikle bataklik cevrelerinde ve sulak alanlarda konuslanmis.
    boyu yaklasik 75cm, kanat genisligi 55cm ve ortalama 1.5kg agirliginda. gagasi uzun, koyu renkli ve asagi dogru egimli; su ve bataklik icinde avlanabilmesini bu uzun gagasina borclu. ayaklari yari perdeli.
    diyetini kabuklular, yumusakcalar, baliklar, bocekler ve kucuk yilanlar olusturur.
    kipkirmizi bir kus, yalnizca gagasi ve kanatlarinin ucu siyah. bu rengi agirlikli olarak karides gibi kirmizi kabuklu ve yumusakcalar yedigi icin almis (kanatlarin ucu niye siyah kalmis bilemedim). yavrular siyah/kahverengi, sonradan kirmizilasiyorlar.
    oldukca sosyal ve gocebe kuslardir; suru halinde hareket ederler. cogunlukla zeminde yasamalarina ragmen cok iyi ucucular ve sik sik goc ederler (bu arada kuslarin neden v seklinde uctuklarini ogrendim; en ondeki kus hava direncinin onemli bir kismini kestigi icin arkalardaki kuslar daha az enerji harcayarak ucuyorlarmis. ayrica suru ondeki kusun kanat hareketleriyle senkronize ucuyor, bu sayede hava akimindan minimum duzeyde etkileniyormus. ondeki kus yorulunca arkaya dogru suzuluyor, arkadaki kuslardan biri liderligi devraliyormus. hayvanlardaki muhendislik zekasina bak haha).

    ilk bakista kim inanir ki bunlarin gercek olduguna?
    https://www.youtube.com/watch?v=xmz0ajyqhru

    cok guzelsin scarlet, yine de kar baykusuna duydugum kara sevdadan kurtaramadin beni.
    kar baykuşu/@ah minel ask ve minel mevt

  • kürtajı yaptıracak kişi dışında kimsenin söz hakkı falan olmadığı eylemdir efendim. o bebek dediğiniz şey annenin vücuduna tamamen bağımlı bir varlık. anne olmazsa yaşayamaz ve sen de kalkıp anneye bu varlığı beslemek zorundasın deme hakkını nerden buluyorsun merak ettim. kısacası o varlığın anneden bağımsız bir "hayat"ı yok ki zaten bu hayat konusunda annenin daha üstünde bir makamın söz hakki olsun. ha varsa öyle bir teknolojiniz, 2 aylık fetusu anne karnından alıp başka yerde büyütebiliyorsanız, buyrun sunun kürtaja alternatif olarak. yoksa kesin sesinizi bi zahmet.