hesabın var mı? giriş yap

  • yıllardır çizgisini bozmadığı, tutarlı olduğu tek bir konu var: kadınlara karşı işlenmiş suçlardan keyif alıyor.

    geçmişinden gelen müthiş bir kompleks olduğuna eminim.

  • çalışma masanızda otururken 2-2,5m üstünüzde, tam da sizinle aynı hizada bir başkasının kabahatini yapıyor olması, üstüne üstlük bir de çalışırken kafanızın üstünde sifon çekilmesi ihtimalini ortadan kaldırdığını düşününce, belki de şükredilecektir.

  • manyaklık..bu konuda en iyi sözü arthur schopenhauer 200 sene önce söylemiştir : "dünya, 15 yaşından küçük çocuklara din dersi vermeyecek kadar dürüst olursa, belki o zaman ona umut besleyebiliriz."

  • internetimizin geç bağlanması sonucu epey bir süre radyo dinlemek durumunda kaldım. kesinlikle dayanamadığım tek bir şarkıcı vardı o da oğuzhan koç ve hangi radyo istasyonunu açsam en geç 2 şarkı sonra o geliyordu ‘kendime sardımmm’ diyerek. tamam tiksinmek biraz abartı olabilir ama bana göre rahatsız edici bir sesi var. hani espirisine telefonda sesimizi değiştirmek için elimizle burnumuzu kapatırız sinir bozucu bir ses çıkar. işte tam öyle bir sesi var ve bu adam o sesle para kazanıyor. helal olsun.

  • bahçede çalışan ya da sabahın kuru ayazında işe giden kadınlar değil de, işte, yurtta, kapalı mekanlarda yani, üşüdüğünü, çok soğuk olduğunu, ince narin yapısının buna dayanamadığını sürekli tekrarlayan kadınlar arasında var bu durum. ben hiç sıkıntı çekmedim, el üstünde büyüdüm, çok nazlıyım vs. bir sürü alt metni var bu çok üşümenin.

    edit: dolmuşlarda camı açma ceyran çarpıyor diyen teyzeler de bambaşka bir konumuz olacak.

  • abi onüç yaş büyüktür. kızkardeş dört yaşlarındadır.
    baba ölür. ağabey küçük kızın gözünde dev gibi kocaman görünmektedir.
    küçük kız
    -abiiii
    -he güzelim
    -abiiiiiiiiiiiiiii
    -he bir tanem
    -babam öldü ya , ben artık sana baba desem olur dimiii ?
    -olmaz ben senin abinim bana baba diyemezsin..

    küçük kız gider arka odada saatlerce ağlar. babasız kaldığını o anda anlamıştır çünkü.
    yıllar sonra öğrenir ki ağabey de tuvalete gidip gizli gizli ağlamıştır.
    birbirlerine o günü anlattıkları zaman herşey yeniden yaşanır. o zaman yapmaları gereken şeyi bu kez yaparlar. birbirlerine sarılıp ağlarlar...

  • israil firmaları rafael advanced defence systems ve israel aerospace industries tarafından, abd'nin mali ve teknik desteğiyle geliştirilen, yaklaşık 200 milyon dolara mâl edilen hava savunma sistemi.

    yapılan testlerde 2000'den fazla hedefi %90'ın üzerinde bir başarıyla etkisiz hale getirebilmiştir. 2008 yılında ilk testleri yapılmış, 2011 yılında ise ülkenin kuzey ve güney bölgelerine konuşlandırılmıştır. abd de 2019 yılında iki iron dome sistemi almıştır.

    iron dome'un bugünlerde filistin tarafından atılan yüzlerce roket karşısında da oldukça başarılı bir performans gösterdiği söylenebilir. ancak hiçbir hava savunma sistemi kusursuz değildir. bugün de gördüğümüz üzere telaviv'e bir roket düştü. israil'e filistin'den son günlerde 500'ün üzerinde, sadece bugün ise 130 civarı roket geldi. olaylar büyürse çok daha fazlası gelecektir. kuvvetle muhtemel hamas ve islami cihad'ın elinde on binlerce roket mevcut. her gün binlerce roket gelmesi demek, iron dome sisteminin işlevsizleşmesi, direncini kaybetmesi, eski performansını göstermemesi gibi problemleri doğuracaktır. ayrıca israil'in stok durumunun ne olduğu da bilinmiyor. her gün binlerce füzeye cevap verebilecek kadar stokları var mı? meçhul.

    ayrıca bir roket birkaç yüz dolar iken, iron dome'un bir ateşlemesi 80 bin dolar civarı bir maliyet demek. bu da ciddi bir rakam.

    edit: sistemi yerine füzesi yazılan hatalı kısım düzeltildi.

  • cogu kisinin kacirdigi nokta, odul teslim alinir, telsim eden sahneyi kazanana birakir ve odulu kazanan kisi konusmasini elinde odulu ile yapar. nihal hanim seyirciyi selamlayip odulu teslim almasi gerekirken dogrudan konuusmaya baslayip tamer karadagliyi arkasinda figuran bekci durumunda birakmistir.

    tamer karadagli gercekten oduluyle komusmasi icin vermis olmasa nihal hanimin tepkisine bu kadar hizli yanit veremezdi.

  • kendini bitirecek hareketleri desteklemesi basiret bağlanmasıdır.

    edit: değil istanbul'u iktidarı da kaybedeceklerdir, umut vermektedir, destekliyoruz.
    muhalefet uyuma.